Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Opladers

USB C is de nieuwste connector voor USB kabels, een technologie die de komende jaren alle andere USB aansluitingen zal gaan vervangen. USB C heeft veel voordelen: in- en uitgangen zijn telkens hetzelfde. U verbindt dus een USB C poort met een USB C poort. In principe kunt u daarmee data beide kanten opsturen en kunt u zelfs met het ene apparaat het andere opladen. Dat opladen gaat ook nog eens veel sneller dan met uw oude micro USB oplader. Bij ons vindt u een groot assortiment aan USB C opladers en USB C adapters. Lees meer

Wat is er nieuw aan een USB C oplader?

Net zoals bij de rest van de computerelektronica heeft de ontwikkeling van USB niet stil gestaan. USB C is voorlopig de vervolmaking van de indertijd voor USB gestelde doelen. Deze C versie werkt supersnel (tot wel tien gigabyte per seconde), laadt op met 100 watt en is voor wat betreft connectoren aan beide kanten klein en makkelijk te gebruiken. USB C connectoren hebben zelfs geen verschillende boven- of onderkant meer en zijn verder ook aan beide kanten van de kabel hetzelfde qua connector. Met USB C als de nieuwe standaard kunt u alle soorten apparaten makkelijk met elkaar verbinden. Zelfs al maakt de een gebruik van technologie van Microsoft en de andere van Apple, om maar een typisch voorbeeld te noemen van zaken die moeilijk te verbinden waren.

USB C opladers gebruiken

Een USB C oplader kunt u op precies dezelfde manier gebruiken als uw oude USB oplader. De meeste mensen maken thuis gebruik van een zogenoemde adapter om de USB kabel te verbinden met het stopcontact. Ook bij een USB C oplader werkt dit op deze manier. U heeft een adapter die u in het stopcontact steekt en in deze adapter steekt u vervolgens de USB C kabel. Het voordeel van zo`n USB C oplader is dat u de kabel uit de adapter kunt halen om hem vervolgens in een ander apparaat te steken. U kunt de USB C kabel dan ook gebruiken om data over te zetten. Bent u klaar, dan gebruikt u de kabel gewoon weer als USB C oplader. Bij Allekabels.nl vindt u een ruim aanbod aan USB C opladers. De meer eenvoudige modellen bieden ruimte aan één USB C kabel. U kunt echter ook opladers kopen die meer poorten hebben. Op die manier kunt u met één USB C oplader meerdere apparaten tegelijkertijd opladen. Omdat USB C nog niet op ieder apparaat te vinden is, beschikken veel USB C opladers ook over poorten voor de oudere USB modellen. Veel USB C opladers die u kunt kopen bestaan uit een set met daarin de adapter plus meerdere kabels.

Ander wattage USB C oplader

Een USB C oplader werkt stukken sneller dan een oude USB oplader. Een oude oplader met een A aansluiting levert ongeveer 24 watt. Daarmee doe je er vaak uren over om je telefoon op te laden. Met een USB C oplader laadt u op met wattages tot 100 watt. Een enorm verschil dus, waarmee uw oplaadtijd drastisch wordt verminderd. Een USB C oplader heeft daarnaast nog een voordeel. U kunt hem namelijk ook gebruiken tussen bijvoorbeeld uw laptop en uw smartphone. U kunt op deze manier via de USB C oplader met uw laptop uw telefoon opladen. Maar dat is niet het enige. Tegelijkertijd kunt u met de USB C oplader ook data overbrengen. Zowel van uw laptop naar uw telefoon als andersom. En u kunt met de USB C oplader video en geluid streamen, iets waar u eerder bijvoorbeeld nog een HDMI kabel voor nodig had om beide zaken te kunnen doorvoeren. Bij USB C komt daar nog de stroomvoorziening bij.

Addertjes onder het gras van de USB C oplader?

Gaat u een USB C oplader kopen? Dan is het wel belangrijk om ook kennis te hebben van een paar addertjes onder het gras. Veel apparaten hebben namelijk nog helemaal geen USB C aansluiting. Dit is gelukkig makkelijk op te lossen door uw USB type C oplader te verbinden met een USB C adapter. Op deze manier kunt u hem ook verbinden met een andere poort. Bijvoorbeeld met HDMI of met een oudere USB standaard. Gaat u echter op deze manier opladen of data overzetten, dan werkt dit minder snel dan als u direct uw USB C oplader verbindt met een USB C poort. Bij het overzetten van data is de maximale snelheid altijd het zwakste onderdeel, de bottleneck. Bij het opladen via een USB C oplader moet u zeker weten dat de adapter de hoeveelheid stroom aankan, anders kunnen er beschadigingen optreden aan uw computer. Via allekabels.nl weet u zeker dat u veilige USB C opladers, kabels en adapters koopt.

Verschil USB C en USB 3.1

Er kan wat verwarring ontstaan over het verschil tussen USB C en USB 3.1. Dit zijn namelijk twee verschillende begrippen, die wel met elkaar te maken hebben. Voor de duidelijkheid: met USB C wordt doorgaans de connector bedoeld, het uiteinde van de kabel. USB 3.1 is de standaard die wordt gebruikt en die bepaalt hoe snel de overdracht van de data is. Om het nog wat ingewikkelder te maken: USB C en USB 3.1 zijn tegelijkertijd ontwikkeld en USB C maakt standaard gebruik van de 3.1 normering. Dat wil niet zeggen dat 3.1 alleen gebruikt kan worden in combinatie met C connectoren. In principe zou het ook werken met de oudere versies USB A of B.

USB C oplader online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C oplsder of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie