"

Wat is kerstverlichting koppelbaar?

De standaard verlichting met kerst bestaat uit een streng lampjes met aan het uiteinde een stekker om de lampjes van spanning te voorzien. Deze verlichting is in veel situaties een goede en voordelige keus. Maar als u een stap verder wilt gaan met uw kerstverlichting dan heeft u meerdere strengen nodig met allemaal hun eigen stekker. Hoe meer strengen u gebruikt, hoe groter de snoerenspaghetti wordt om elke streng van netspanning te voorzien. Wat zou het handig zijn als de ene streng aan de ander gekoppeld zou kunnen worden, zodat er aan het einde maar een enkele stekker zit om in het stopcontact te steken. Dit is mogelijk met kerstverlichting koppelbaar. Met deze slimme verlichting kunt u meerdere strengen eenvoudig aan elkaar koppelen. De eerste streng koppelt u met een lichtnet- of startkabel. Aan deze kabel zit een stekker die u in het stopcontact steekt, waarna alle met elkaar gekoppelde strengen oplichten. Kerstverlichting koppelbaar heeft een aantal grote voordelen. Met de onderlinge koppeling vermijdt u een vervelende verlengsnoerenspaghetti. Alle gekoppelde modules worden via één stekker van spanning voorzien. Uw verlichtingssysteem is eenvoudig uit te breiden met verschillende modules. U kunt klein beginnen en stap voor stap verschillende modules bijkopen.

Modules op elkaar aansluiten

Kerstverlichting koppelbaar heeft veel opties voor het koppelen van verschillende modules. Een module heeft aan de ene kant een stekker en aan de andere kant een contractstekker. De stekker is voorzien van een bus met aan de binnenkant schroefdraad. De contrastekker is aan de buitenkant voorzien van schroefdraad. Steek de stekker van de ene module in de contrastekker van de andere module en draai de ring van de stekker vast op de contrastekker. De modules zijn nu met elkaar gekoppeld. Maar er is meer mogelijk, u kunt ook eenvoudig vertakkingen maken met een splitter. Een splitter heeft één stekker die u op een voedingskabel of een verlichtingsmodule aansluit die van spanning wordt voorzien. Daarna kunt u, afhankelijk van de splitter, twee of meer modules aansluiten om deze van spanning te voorzien. Wilt u modules niet vlak naast elkaar ophangen, dan kunt u een verlengsnoer gebruiken. Een verlengsnoer heeft aan de ene kant een stekker en aan de ander kant een contrastekker en is verkrijgbaar in een lengte van drie tot tien meter. Zo kunt u eenvoudig modules aan de voor- en achterkant van uw huis met elkaar koppelen.

Kerstverlichting koppelbaar, verschillende systemen

Bij het aanschaffen en uitbreiden van kerstverlichting koppelbaar is het belangrijk om er goed op te letten welk type u aanschaft. Er zijn verschillende systemen op de markt die helaas niet onderling op elkaar aan te sluiten zijn. Kiest u een nieuw systeem, noteer dan welke soort modules u graag wilt hebben. Denk hierbij aan modules zoals een ijspegelverlichting, een lichtsnoer, een lichtgordijn, een lichtnet of een lichtslang. Noteer daarna welke lengtes u nodig heeft en kijk welk systeem het beste met uw wensen overeenkomt. Een laagspanningssysteem werkt met een transformator die netspanning omzet in lagere spanning. Deze is veilig en levert geen gevaar op als u een beschadigde draad beetpakt.

  • Systeem 24 is een 24 volt laagspanning systeem;
  • Systeem 31V is 31 volt laagspanning systeem;
  • Systeem led, is laagspanning systeem speciaal voor leds;
  • Systeem expo is een 230 volt systeem met IP44 beschermklasse waardoor dit systeem geschikt is voor buitengebruik. Het werkt zonder transformator. Het voordeel hiervan is dat u niet tegen de beperkingen van het maximale vermogen van een transformator aan kunt lopen. Het nadeel is dat de hele verlichting netspanningdragend is. Heeft u kinderen kies dan liever een laagspanningsysteem.

Led of gloeilamp?

Wij verkopen zowel led als gloeilamp kerstverlichting koppelbaar. Beiden hebben hun eigen voor- en nadelen. De traditionele gloeilamp geeft een mooi warm wit licht, dat veel mensen met de kerstdagen associëren. Nadeel is dat een gloeilamp kwetsbaar is. Het is belangrijk om bij het ophangen en weer weghalen extra goed op te letten, laat de lampje niet ergens tegen aan stoten. Let bij het ophangen ook goed op, de lampjes worden heet in tegenstelling tot led verlichting. Hang ze dus niet in de buurt van brandbare materialen zoals kunststof gordijnen en andere plastic kerstversiering. Wilt u een warme welkome sfeer creëren, overweeg de keus voor gloeilampjes. De led kerstverlichting koppelbaar heeft als groot voordeel een lager energieverbruik. Door het lage verbruik kunt u veel meer ledmodules op een en dezelfde transformator aansluiten dan met gloeilampjes mogelijk is. Groot voordeel: leds gaan langer mee dan gloeilampjes. Hier staat wel een iets hogere prijs per lampje tegenover. Witte leds zijn in verschillende kleurtemperaturen verkrijgbaar: extra warm wit, warm wit en koud wit. U vindt bij ons ook blauwe en multicolor kerstverlichting koppelbaar voor het creëren van een extra feestelijke sfeer.