"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Koelkastlamp

Wattage en lumen van een koelkastlamp

Bij het vervangen van de koelkastlamp heeft u de keuze uit twee soorten: gloeilamp of LED. Bij een gloeilamp wordt de helderheid van het licht uitgedrukt in wattages. Hoe hoger het wattage, des te helderder het licht van de koelkastlamp. Bij LED verlichting wordt de helderheid uitgedrukt in lumen. Het principe is hetzelfde: hoe hoger de lumen, des te feller het licht van uw lamp zal schijnen. Zo bepaalt u zelf de helderheid van de verlichting in uw koelkast. De wat grotere koelkasten hebben meestal meerdere lampjes. Boven, in de zijkanten en / of in de vers koellade. Uiteraard is dit afhankelijk van het type koelkast. De meeste lampjes worden beschermd door een afdeklijst of plaat die erop geschoven of geschroefd is.

Gloeilamp of LED koelkastlamp?

Bij een ouder model is het koelkastlampje vaak nog een gloeilamp of halogeen. Tegenwoordig kiezen we voor vervanging door LED. LED is een energiezuiniger alternatief. Doordat het lampje niet zo snel warm wordt, gaat het langer mee en is dus duurzamer in gebruik. Bovendien is een LED lampje beter bestand tegen vaak aan- en uitschakelen en dat is bij een huishoudelijk apparaat dat toch dagelijks vele malen geopend en gesloten wordt, geen overbodige luxe. LED is over het algemeen iets duurder in aanschaf, maar door de langere levensduur en lager energieverbruik, verdient zich dat op termijn ruimschoots terug.

Optimaal plezier van uw koelkast? Enkele tips

In alles worden we bewuster van ons energieverbruik. Dat is niet alleen beter voor onze portemonnee, maar ook voor het klimaat. De onafhankelijke voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal adviseert om een koelvriescombi van acht jaar of ouder in ieder geval te vervangen door een zuiniger A+++ exemplaar. Zorg ervoor dat de koelkast niet onnodig hoeft op te warmen, dus geen warm eten direct in de koelkast. Laat het eerst afkoelen. Is de koelkast leeg, zet ‘m dan uit. Ook als u langer op vakantie gaat. Even schoonmaken, deur op een kiertje. Zo vermijdt u onnodig sluipverbruik van kostbare energie.

Zelf doen of een monteur laten komen?

Meestal is het niet nodig om een reparateur te laten komen om een defect koelkastlampje te vervangen. Het mag natuurlijk wel, maar over het algemeen is het bij de modernere koelkasten redelijk makkelijk zelf op te lossen. Boekje kwijt? Geen probleem. De meeste leveranciers hebben een handleiding op internet geplaatst. Voordat u begint met het vervangen van het koelkastlampje, haal de stekker uit het stopcontact om een elektrische schok te voorkomen. In geval van een halogeen lampje: dit nooit met de vinger aanraken en met een doekje van zacht materiaal vasthouden. Halogeen is namelijk zeer kwetsbaar.

Uw koelkastlamp online kopen

Een koelkastlampje koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het koelkastlampje op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een koelkastlamp of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.