Kabels 
Overige Producten 
Account  

Lampen en Verlichting

Top 10 Verlichting producten

De top-10 best verkochte Verlichting en Onderdelen. Welk Verlichting product is op dit moment populair?

 
 

Hoe vindt u online snel de lampen en verlichting die u zoekt?

Sommige mensen weten bij het online surfen precies wat ze zoeken. Toch is niet iedereen even goed op de hoogte van alle keuzemogelijkheden op dit gebied. Het is dan ook vaak zinvol om bij het kiezen ook alternatieven te onderzoeken. Was het immers nog niet zo lang geleden al voldoende als een lamp de gewenste soort licht gaf, inmiddels zijn de eisen aan lampen en verlichting stevig uitgebreid. Niet alleen heeft de overheid de technische regelgeving aangescherpt, de huidige consument verwacht van energie en dus ook van belichting dat ze zo min mogelijk beslag legt op zowel milieu als huishoudbudget. Het gebruik van kwik bij spaarlampen bijvoorbeeld, is tegenwoordig écht uit den boze. Deze bevat vandaag de dag dan ook nog maar een zeer kleine hoeveelheid kwik in de vorm van een amalgaamverbinding. Bij het breken kan zodoende geen kwik meer vrijkomen. Al deze soorten leggen het echter af tegen led technologie.

De diverse soorten

Lampen en verlichting ontwikkelen zich in rap tempo technisch verder. Geen klinisch LED licht meer bijvoorbeeld, maar u kunt inmiddels kiezen tussen alle soorten “warm” en “koud” licht. Omdat dit subjectieve begrippen zijn die iedereen anders kan opvatten, is er een objectieve, meetbare indeling gemaakt in lumen. Dit is de aanduiding voor de totale hoeveelheid zichtbaar licht die een lichtbron uitstraalt. Selectie aan de hand van het aantal lumen is een veel betere methode om te kiezen dan af te gaan op de indeling in watt, die immers geen aanduiding van “licht” is maar van “stroom”. U herkent dit ook aan het gegeven dat op elke verpakking het aantal lumen tegenwoordig veel groter gedrukt staat dan het aantal watt. Om een idee te geven: 470 lumen staat ongeveer gelijk aan 40 watt, tussen de 10 en 12 lumen dus per watt. Een witte LED bereikte echter enkele jaren geleden al de grens van 254 lumen per watt, maar dat is zeker nog niet het ultieme bereik. De forse investering in technologie heeft ook geleid tot andere echte innovaties zoals strips. De keuze is echter aan u, u vindt dus ook andere soorten hier zoals halogeenlampen en zelfs bepaalde gloeilampen nog steeds in ons assortiment.

Lampen en verlichting: afkortingen en techniek

Hoewel u dus gewoon op type licht kunt zoeken, leggen we hierna kort uit hoe de technische indeling werkt. Bij typenummers met een E gaat het om een schroeffitting. De E staat voor Edison, de cijfers geven de diameter in millimeters weer van de schroeffitting. Dat houdt dus in dat een E14 kleiner is dan een E27 fitting. De grootste maat is trouwens de E40 die u bij straatverlichting ziet. Een en dezelfde afmeting en typenummer fitting kan bij meerdere soorten voorkomen. U kunt dus een E27 LED, maar ook een E27 gloei- of halogeenlamp bestellen. Behalve E zijn er ook B fittingen, waarbij de B staat voor bajonet of bipin. Die laatste benaming is treffend, een B fitting heeft 2 pinnen die in de houder worden gestoken en met een kwartslag draaien worden gefixeerd. Hierdoor kunnen ze niet lostrillen, iets dat bij een E fitting wel kan gebeuren. Daarnaast zijn er ook fittingen met een G, M en R aansluiting. Wij verkopen ook alle losse fittingen. Ten slotte hebben wij ook diverse accessoires zoals dimmers en schakelaars in ons assortiment.

Hoe kiest u de meest zuinige lamp?

We hebben hiervoor uitgelegd hoe u het juiste product kiest aan de hand van het aantal lumen. U kunt natuurlijk ook kiezen op basis van euro’s. Uiteraard bedoelen we dan niet enkel de aanschafprijs, maar het gehele “plaatje”: wat kosten lampen en verlichting? Wilt u écht besparen, kies dan geen spaarlamp maar ga voor LED of, in enkele uitzonderlijke gevallen, voor TL. Ook kunt u beter niet kiezen voor oudere TL modellen, maar voor moderne varianten met een dunnere T5 fitting. Deze zijn soms zelfs zuiniger dan LED, maar wel wat duurder in aanschaf. Wilt u hier de meest zuinige keuze maken, dient u het aantal branduren en aanschafprijs te berekenen. Ten slotte: een gemiddeld Nederlands huishouden geeft per jaar zo’n 650 euro uit aan stroom. U kunt deze 3300 kWh uur beperken door overal de juiste verlichting te installeren, maar ook door aanvullende maatregelen. Bijvoorbeeld: vervang energieslurpers door A++ of A+++ apparatuur, voorkom sluipverbruik door stand by te vermijden en stop de wasmachine en vaatwasser altijd vol. Online zijn zeer veel hulpmiddelen te vinden waarmee u drastisch bespaart.

Allekabels helpt u bij het online kiezen van lampen en verlichting

Wij maken u het vinden van de juiste producten zo gemakkelijk mogelijk. Daartoe hebben wij onze focus gelegd op zowel volledigheid van het assortiment als op een logische indeling in soorten. Zo vindt u bijvoorbeeld alle thema's zoals tuinlampen in een categorie, net als kerst- en feestverlichting, en ga zo maar door. Gelijktijdig hebben wij alle types afzonderlijk verzameld, omdat u lampen en verlichting op meerdere wijzen kunt gebruiken. Ten slotte hebben wij alle producten met dezelfde soort fitting bij elkaar in afzonderlijke categorieën verzameld. Met al deze keuze-opties kunt u optimaal kiezen op een voor u logische wijze. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste bestelt.
Klantenservice & Informatie