Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Spray

Isopropanol spray - ACT
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 11,99
Schuimreiniger
3-5 dagen levertijd
€ 5,49

Hoe werkt een spray?

Een spray werkt door middel van verneveling. In een spuitbus of vernevelaar bevindt zich standaard een bepaalde hoeveelheid vloeistof dan wel gas. Deze vloeistof wordt onder hoge druk uit de bus geperst. Omdat dit door een zeer kleine opening geschiedt ontstaat hierdoor een nevel. Het voordeel van een dergelijke stuifnevel is dat de spreiding van de hoeveelheid vloeistof of gas optimaal is. Ook de afstand tot het te bereiken materiaal is relatief groot. Grote oppervlaktes kunnen op deze wijze met een relatief bescheiden hoeveelheid vloeistof toch afdoende behandeld worden met sprays. Ook is het gebruiksgemak van een dergelijke bus zeer groot, zeker in vergelijking met alternatieven als vloeistoffen in flessen die zorgvuldig moeten worden gedoseerd en met doek opgebracht. Uiteraard is het vaak niet enkel een kwestie van spuiten, maar ingewikkeld is het werken met een spray ook zelden of nooit.

Hulpmiddelen ter reiniging en verzorging

In ons assortiment vindt u diverse middelen ter reiniging en verzorging van materialen. Zo kunt u bij ons stickerverwijderaar in een spuitbus online bestellen. Hiermee kunt u stickers en labels verwijderen van materialen zoals glas, metaal en kunststof. Verder kunt u bij ons ruitenreiniger bestellen in sprayvorm. De sprays zijn in dit geval een soort schuim die niet enkel reinigt maar ook ontvet. Daarnaast hebben we ook magneetkopreinigers, rubberreinigers, een spray om nicotine te verwijderen en carburateurreinigers. Met dit laatste type kunt u ook andere auto onderdelen zoals diverse soorten kleppen en andere bewegende delen onderhouden. Een veel verkocht type is de roestverwijderaar. Hiermee maakt u vastgeroeste machineonderdelen gemakkelijk en snel weer los. De spray vermijdt bovendien corrosie en voorkomt na behandeling roestvorming. Vaak maken ze het materiaal ook krasvast en stootvast, bijvoorbeeld bumpersprays doen dit. Met isopropanol sprays verwijdert u vuil, olie en vet van printplaten.

Spray om te smeren

Diverse smeermiddelen worden in de vorm van een spray aangeboden. Vaak zijn deze bedoeld voor het behandelen van zogenoemde fijnmechanische apparaten. Denk daarbij aan het beschermen tegen corrosie, het voorkomen van verharsing, het oplossen van roest en het infiltreren van water en ander vocht. Verder zijn ze geschikt voor het smeren van sloten en fijnmechanische precisie-instrumenten. Ook voor het behandelen van schakelaars en relais in elektrische systemen worden ze toegepast. Een andere soort smeermiddel die u in deze categorie ziet zijn vaseline sprays. Deze worden niet enkel gebruikt om te smeren maar vooral ook om zaken soepel te houden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan rubber afdichtingen. Al naar gelang de toepassing kunt u ook kijken naar kettingspray, met name wanneer het mechanische apparatuur betreft die aan zware belasting onderhevig is.

Sprays om te lijmen, solderen en isoleren

Als er sprake is van een groter oppervlakte dat moet worden verlijmd, dan zijn lijmsprays vaak een handige oplossing. Met een tube is het vaak een heel gedoe om de lijm goed te verdelen over een dergelijk oppervlakte. Sprays kunnen dit door de vernevelaar veel beter. Denk bij materialen bijvoorbeeld aan papier en karton, maar ook aan moeilijkere materialen zoals textiel en kunststof. Soldeer flux en soldeer flux verwijderaar wordt aangeboden in de vorm van verstuivers. Het is vloeimiddel en beschermlak in een en met name geschikt voor moeilijk soldeerbare vlakken. De flux verwijderaar zorgt ook voor een goede hechting van beschermlakken en beschermt tegen kruipstromen. Siliconensprays zijn geschikt als isolerend middel. Dit type verstuiver biedt niet enkel bescherming tegen vocht en temperatuursverschillen, maar dient ook als smeermiddelen. De materiaalkeuze is zeer breed en varieert van rubber en kunststof tot metaal en zelfs hout. Lees altijd goed de handleiding voor alle geschikte materialen.

Contactsprays

In ons assortiment vindt u diverse oxide oplossende contactreinigers op basis van sprays. Met deze verstuivers worden contactweerstanden tot het minimum gereduceerd. Diverse contactsprays kunnen ook worden gebruikt voor de verzorging en reiniging van elektrische aansluitingen, schakelaars, relais, potentiometers en tunertransistoren. Ze worden ook vaak toegepast voor elektro-mechanische aandrijvingen in consumentenelektronica zoals alle soorten mechanische recorders, maar ook voor zakelijke kantoormachines en communicatieapparatuur. Vaak worden meerdere soorten sprays samen gebruikt, omdat de reinigende werking complementair is aan bijvoorbeeld een smerende werking. Ook ziet u steeds vaker dat de diverse functies in één en dezelfde soort spuitbus worden verenigd. Check de productinformatie of u een combispray of beter een set sprays kunt aanschaffen.