"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Waterpas

Waterpas - Richter
3-5 dagen levertijd
€ 9,99
Waterpas - Silverline
3-5 dagen levertijd
€ 13,99
Lijnwaterpas - Silverline
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 2,99
Kruiswaterpas - Silverline
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 3,99
Paalwaterpas - Silverline
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 3,99
Slang waterpas - Perel
3-5 dagen levertijd
€ 18,99

Werking van een waterpas

Dit meetinstrument wordt vooral gebruikt bij grote en kleine bouwwerkzaamheden. Het wordt in de context van de bouwbranche dan ook wel timmermanswaterpas genoemd. In feite meet het instrument de richting van de zwaartekracht. Vloeistofoppervlakken in rust staan namelijk loodrecht op de richting van de zwaartekracht. Is het oppervlak echter niet precies horizontaal, dan ligt de luchtbel ook niet tussen de maatstreepjes. Deze functie is bijvoorbeeld handig voor het stellen van muren, deuren en kozijnen in de bouw. Ook in de installatietechniek gebruikt men dit apparaat voor het aanleggen van leidingen en loodrecht opstellen van apparatuur. Verder wordt het instrument vaak gebruikt bij het fotograferen.

Lengte van het gereedschap

Allekabels heeft diverse afmetingen waterpassen in haar assortiment, van plastic modellen vanaf 20 cm tot types van 2,5 meter. Voor forsere objecten worden vooral bij bouwwerkzaamheden zogenoemde stelwaterpassen gebruikt die een grotere lengte hebben, zo vanaf 2 meter. Voor nog grotere afstanden zijn andere types instrumenten zoals bijvoorbeeld modellen met laserfunctie geschikter. Landmeters gebruiken een zogenoemd waterpasinstrument. Dat is een soort verrekijker die op een waterpas geplaatst is en waarmee een baken opgemeten wordt dat een stuk verderop is geplaatst. Uiteraard is er voor elke klus een bepaalde lengte het meest handige. Check op de betreffende productpagina dan ook de afmetingen van elk gereedschap dat u bestelt.

Materiaal en kleur

Het gereedschap wordt van diverse materialen gemaakt. We hebben zowel kunststof als aluminium uitvoeringen in ons assortiment. U kunt daarnaast kiezen uit diverse kleuren voor de balk, die meestal een vorm van signaalfunctie hebben. Zo zijn er gele en rode modellen. Diverse types hebben ongeacht het gebruikte materiaal, kleur en afmeting meerdere meetlibellen aan boord, waardoor u meerdere standen tegelijk kunt aflezen. Ook het gewicht is van belang, als u bijvoorbeeld een waterpas voor uw camera zoekt. Zo hebben we een handige uitvoering sleutelhanger. Deze uitvoering is volledig functioneel en is zeker niet uitsluitend als gadget bedoeld. U kunt dit mini waterpasje goed gebruiken om op uw camera te plaatsen.

Diverse uitvoeringen

Er zijn waterpassen met 1, 2 en 3 libellen in de balk geplaatst. Diverse modellen hebben handvaten aan boord, waardoor ze goed hanteerbaar zijn ook op plekken waar het soms onhandig werken is zoals bijvoorbeeld op een bouwplaats. Er zijn uitvoeringen met voetjes en rubberen kanten voor betere grip op het instrument. Ook zijn er uitvoeringen in een trapezoïde vorm, met een dakje dus. Twee uitvoeringen die u steeds vaker tegenkomt, zijn de digitale waterpas en de waterpas met laser. De digitale uitvoering geeft niet alleen een digitale uitlezing van de hoek in graden en percentages. U kunt ook een alarm instellen, dat afgaat wanneer een afwijking optreedt. De waterpas met laser ten slotte werkt door middel van een projectie op afstand. Dit type wordt steeds vaker gebruikt op plekken waar u niet zo gemakkelijk komt, zoals rioleringen en dakgoten.