"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Autoradio kabel

Autoradio - Verdeelblok - HQ
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 9,99

Wat is een ISO-autoradiokabel?

Een ISO-aansluiting geeft toegang tot alle benodigde aansluitingen van de radio, behalve tot de antenne-aansluiting. Omdat de antenne-aansluiting een hoogfrequente coaxiale aansluiting is, is ervoor gekozen om deze zijn eigen connector te laten houden. De ISO-aansluiting van een autoradio bestaat uit twee stekkers. De eerste stekker is voor voedingsspanning, de massa is met het chassis van de radio verbonden. Een continue voedingsspanning dus zodat alle geprogrammeerde geheugeninformatie zoals radiostations onthouden blijven en die ervoor zorgt dat de radio bij het uitzetten van de contactsleutel ook uitgeschakeld wordt. Daarnaast heeft deze stekker nog een aantal extra aansluitingen. De remote aansluiting voor een elektrische antenne of de afstandsbediening van een (sub)wooferversterker. Zodra de autoradio aangezet wordt, worden de aangesloten accessoires door de stuurspanning van deze aansluiting ook ingeschakeld. Door de verlichtingsaansluiting op de autoverlichting aan te sluiten, gaat de verlichting in de autoradio automatisch aan en uit samen met die van de auto. Heeft u een aparte carkit voor uw smartphone, dan kan via de mute aansluiting de autoradio zacht gezet worden zodra er een gesprek binnenkomt. De tweede ISO-stekker is bestemd voor het aansluiten van de luidsprekers. Deze stekker heeft acht aansluitingen, waarop vier luidsprekers kunnen worden aangesloten.

Welke autoradiokabel kiezen?

Veel moderne auto’s hebben ingebouwde luidsprekers. Zitten er speakers in uw auto ingebouwd? Dan weet u zeker dat de auto ook een aansluiting voor deze speakers heeft. Naast de speakeraansluiting is er ook een aansluiting om uw autoradio van voedingsspanning te voorzien. De connectors voor het aansluiten van een autoradio zijn meestal onder het dashboard te vinden. Sommige auto’s hebben ISO-aansluitconnectors, maar veel automerken gebruiken helaas een eigen standaard met een zelfbedachte connector die niet rechtstreeks op de ISO-aansluiting van uw autoradio is aan te sluiten. Om uw autoradio met ISO-aansluiting op deze connector aan te sluiten, heeft u een verloopkabel nodig. Bij Allekabels vindt u verloopopties voor uw autoradiokabels voor verschillende merken auto’s zoals BMW, Ford, Peugeot en Volkswagen Naast autofabrikanten zijn er ook enkele autoradiofabrikanten die niet de ISO-standaard maar hun eigen standaard gebruiken. Gelukkig hebben wij hier ook een oplossing voor, een autoradiokabel die op de merkconnector van de autoradio past en die aan de andere kant twee ISO-connectors heeft. Voor een JVC, Kenwood, Panasonic, Pioneer of Sony autoradiokabel naar ISO-stekker bent u bij ons ook aan het goede adres.

Overige autoradiokabels

De antenne-aansluiting van een autoradio loopt niet via de ISO-aansluiting, maar de antenne wordt rechtstreeks op de autoradio aangesloten. Helaas bestaan er meerdere antennestekkers met verschillende afmetingen. Veel autoradio’s zijn uitgerust met een DIN-antenne-aansluiting. Past de stekker die aan de antennekabel zit niet in deze aansluiting, dan heeft u een antenne-adapter nodig. In ons assortiment vindt u een passende antenne-adapter. Wilt u in uw auto kunnen genieten van de muziek die op uw smartphone staat? Er zijn twee manieren om uw smartphone met uw autoradio te koppelen. De eerste methode is via bluetooth. Deze methode is draadloos en geeft een goede kwaliteit. Wil je de beste kwaliteit kunnen halen, gebruik dan een autoradio aux-kabel. Deze kabel wordt ook wel eens autoradioverlengkabel genoemd en sluit u aan op de audio-uitgang van uw smartphone en de aux-ingang van uw autoradio. Zet uw autoradio op aux en u speelt alle muziek op uw smartphone moeiteloos af via uw autospeakers.

Subwoofer aansluiten

Veel autoradio’s hebben aansluitingen voor een extra versterker. Wilt u het geluid in uw auto een extra boost geven met bijvoorbeeld een extra subwoofer, dan heeft u ook een extra subwooferversterker nodig om de subwoofer aan te sturen. De versterker sluit u eenvoudig op uw autoradio aan met een autoradio tulp-versterkerkabel. Wordt uw subwoofer en subwooferversterker zonder bekabeling geleverd, dan is het voordelig om een complete bedradingsset bij ons te bestellen. Deze set bevat bijna alles dat u nodig heeft voor het aansluiten van een extra versterker:

  • lange audiokabel met tulpaansluitingen;
  • zekeringhouder en zekering voor de beveiliging van de versterkervoeding;
  • diverse connectors;
  • zelftappende schroeven;
  • kabelbinders;
  • spiraal kabelbescherming.
Om het geluid fijner af te kunnen stellen, kunt u tussen uw autoradio en uw subwooferversterker een subwoofer-crossoverfilter opnemen. Hiermee kunt u naast het geluidniveau ook de gewenste laagdoorlaat-crossoverfrequentie instellen. Heeft uw autoradio geen tulpaansluitingen voor een subwooferversterker, geen nood. Met een LF-adapter kunt u toch een subwooferversterker aansluiten. Sluit de LF-adapter aan op de linker- en rechter-luidsprekeraansluitingen van uw autoradio. Daarna sluit u de subwooferversterker met een tulpkabel aan op de LF-adapter.