Bewegingsmelder - binnen - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 16,99

Welke sensorlamp heeft u nodig?

Voor een groot deel wordt de uiteindelijke keuze voor een sensorlamp bepaald door de plek waar deze wordt gemonteerd. Behalve de bevestigingsplek zijn ook de montagemogelijkheden bepalend voor welk model u kiest. Daarbij moet u rekening houden met de beschikbare voedingsmogelijkheden. De meeste types hebben netvoeding, er zijn de nodige types met batterijvoeding en een vooralsnog klein gedeelte beschikt over een voeding middels een zonnepaneel.

Montage en voeding

Als u de plek bepaald heeft waar u uw sensorlamp wilt plaatsen, kunt u vervolgens kiezen welk soort montage het meest voor de hand ligt in uw specifieke situatie. Allekabels heeft onder meer sensorlampen en bewegingsmelderschakelaars in haar assortiment die geschikt zijn voor inbouw. Meestal echter wordt gekozen voor een opbouwconstructie. Daarbij hebben wij ook types sensorlampen in ons assortiment die geschikt zijn voor plafondmontage. Verder hebben wij enkele types die beschikken over batterijvoeding en dus draadloos te monteren zijn. Houd er wel rekening mee dat batterijen geen oneindige levensduur hebben, u zult deze met regelmaat moeten verwisselen en dat is niet altijd handig.

Bepaal het bereik en detectiehoek van een sensorlamp

Een sensorlamp is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen voor wat de detectiehoek betreft. Dit bereik geeft in graden de hoek aan waarbinnen beweging kan worden geconstateerd. Deze hoek verschilt bij onze producten tussen 100 graden en 360 graden. In veel gevallen kan een gedeelte van de sensor ook afgedekt worden zodat de lamp minder vaak ingeschakeld zal worden. Dat betekent behalve minder schakelmomenten ook minder stroomverbruik.

LED versus halogeen

Voor wat betreft het type: steeds meer mensen gebruiken binnenshuis LED verlichting. Ook voor buitenverlichting is LED inmiddels de meest duurzame optie. Een LED staat voor Light Emitting Diode en is een lampje dat we al jaren kennen van digitale wekkers of als fietslampen. Halogeenlampen zijn in feite nog steeds gloeilampen, maar worden wel veel warmer dan conventionele gloeilampen en LED. LED is tot 90% energiezuiniger dan halogeen verlichting én kent een langere levensduur. LED producten zijn in het algemeen wel iets duurder in de aanschaf dan de andere modellen. Allekabels heeft een ruim LED sensorlamp en halogeen sensorlamp assortiment.