Overige Producten 
Kabels 
Account  

Hoortoestel Batterij

Hoortoestel batterij, hoe kiest u er een?

Een hoortoestel batterij of knoopcel is een schijfvormige batterij, niet groter dan een kleine knoop van een gemiddelde pyjama. Dit soort knoopcellen wordt toegepast in veel draagbare elektronische apparaten die een zeer gering stroomverbruik hebben, zoals met name digitale horloges, hoortoestellen en andere zogenoemde wearables. De behuizing van een hoortoestel batterij is met de pluspool en het dekseltje met de minpool verbonden van het apparaat waarin hij wordt geplaatst. Zoals bij alle batterijen het geval is, staat ook bij knoopcellen de ontwikkeling niet stil. Zo zijn er naast de oorspronkelijke koolstof-zinkknoopcellen ook typen op basis van alkaline, lithium, NiMH, lithium-ion, zink-lucht en meer. Hoewel er veel soorten knoopcellen in allerlei maten en met uiteenlopende spanningen bestaan, hebben hoortoestel batterijen maar een beperkt aantal afmetingen en voltage. U vindt deze op deze pagina in het assortiment van diverse merken en in diverse verpakkingen.

IEC code

Knoopcellen zijn er in vele maten en uitvoeringen. De nominale spanning van een knoopcel kan variëren van 1,2 tot 3 Volt. Gelukkig hebben al deze verschillende knoopcellen een uniek nummer vastgelegd in de IEC-norm die wereldwijd geldt. Dat betekent dat bijvoorbeeld alle IEC bruin 312 batterijen van alle merken dezelfde diameter en dikte hebben,. Let er dus bij het kopen van een knoopcel op dat u een knoopcel koopt met het juiste typenummer. Een knoopcel met een ander nummer past niet, of kan door zijn andere spanning het apparaat zelfs beschadigen. De types hoortoestel batterij die u kunt tegen komen: IEC type 10 geel, IEC type 13 oranje, IEC type 312 bruin en IEC type 675 blauw. Wilt u helemaal zeker gaan, check dan voor het bestellen van uw hoortoestel batterij in de beschrijving van uw hoortoestel de IEC code van uw gewenste hoortoestel batterij.

Hoortoestel accessoires

Wij hebben diverse accessoires voor hoorapparaten in ons assortiment. Zo vindt u bij ons een handig, uiterst compact hoortoestel batterij doosje met kettinkje. Verder een batterijtester die voor types hoortoestel batterij geschikt is. Erg handig is ook de hoortoestel batterij magneetpen, waarmee u de kleine batterijtjes heel gemakkelijk oppakt. Nooit meer zoeken op de vloer naar gevallen kleine batterijtjes. Ten slotte kunt u bij ons terecht voor een compleet schoonmaaksetje voor uw hoortoestel. U kunt er ook nog eens een aantal hoortoestel batterijen in bewaren.

Hoortoestel batterij tips

De vergoeding voor hoortoestellen valt deels onder uw basisverzekering. Voor de niet vergoede kosten kunt u wellicht een beroep doen op uw eventuele aanvullende verzekering. De eigen bijdrage die u betaalt voor gehoorapparaten, kunt u overigens helaas niet aftrekken van de belasting. De kosten voor de batterijen mag u in principe wel aftrekken. Wilt u zeker weten of de kosten van hoortoestel batterijen in aanmerking komen voor belastingaftrek? Dien dan een aanvraag in bij uw belastingkantoor.

Uw hoortoestel batterij online kopen

Een hoortoestel batterij koopt u online bij Allekabels. Of u nu een hoortoestel batterij type bruin 312 zoekt of een ander type, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een knoopcel? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie