Kabels 
Overige Producten 
Account  

Audio omvormer

Analoog naar digitaal audiosignaal met een audio omvormer

De meest voorkomende toepassing waarvoor een audio omvormer wordt gebruikt is het omvormen van een analoog naar een digitaal audiosignaal of andersom. Ouderwetse audioapparatuur heeft vaak enkel een analoge audio uitgang. Wanneer u deze apparaten op een moderne surround receiver wilt aansluiten dan moet dit audio-uit signaal worden omgezet naar een digitaal signaal. De audio ingang op de receiver kan bijvoorbeeld een digitaal coaxiaal of Toslink aansluiting zijn. Digitaal en analoog zijn twee totaal verschillende signalen. Een kabel met twee afwijkende aansluitingen is daarom niet voldoende om de gewenste connectie tot stand te brengen. Om dit te realiseren is een tulp naar optisch of coaxiaal omvormer vereist. Een audio omvormer digitaal naar analoog werkt net andersom en kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het aansluiten van een gameconsole met digitaal audiosignaal op een geluidsinstallatie met analoge audio ingangen. Daarnaast is het ook mogelijk om twee verschillende soorten digitale audiosignalen om te vormen waardoor een connectie tussen apparaten mogelijk gemaakt kan worden. U kunt bijvoorbeeld met een digitale audio omvormer een optisch Toslink signaal naar een digitaal coaxiaal signaal omzetten. Het eerste audiosignaal gaat via licht terwijl het andere signaal via elektriciteit door de kabel verstuurd wordt. Vooral deze 2 signalen (optisch/elektrisch) worden verwisseld.

Audio omvormer voor opbreken HDMI signaal

Veel moderne video- en geluidsapparatuur maakt tegenwoordig van HDMI gebruik om een audiosignaal naar een receiver te versturen. Met een audio omvormer kunt u dit signaal eenvoudig van een HDMI aansluiting omvormen naar een ander type aansluiting. Bijvoorbeeld AUX, optisch of digitaal coaxiaal. Een audio omvormer is echter ook in staat om een HDMI signaal op te delen. Dit is van toepassing wanneer via de HDMI kabel niet alleen audio, maar ook video wordt verstuurd. In dat geval kunt u de wens hebben om het videosignaal naar een televisie te sturen, terwijl het audiosignaal naar een dolby-surround set moet lopen om de geluidseffecten en soundtrack van een film levensecht in uw woonkamer hoorbaar te maken. Hiervoor zijn speciale audio omvormers verkrijgbaar en verschillende varianten hiervan kunt u in ons assortiment terugvinden. In het voorbeeld dat u dit type connectie voor een Blu-ray speler tot stand wil brengen, moet u een aantal dingen goed controleren voordat u online een audio omvormer bij ons aanschaft. Check onder andere of de omvormer de beeldkwaliteit die door het apparaat wordt verzonden, wel aankan. Daarnaast is het ook aan te raden om te bekijken of de audio ingangspoorten op de geluidsapparatuur overeenkomen met de uitgangen op de audio omvormer.

Gebruik van audio omvormer op computer

In het huidige tijdperk van de computer is USB het meest gebruikte type aansluiting. Een USB kabel kan voor diverse doeleinden gebruikt worden. Zo kunt u bijvoorbeeld elektrische apparaten van stroom voorzien via een USB aansluiting. Tevens kunnen kabels met dit type aansluiting worden gebruikt voor het overbrengen van een audiosignaal. USB microfoons, luidsprekers en headsets zijn in overvloed verkrijgbaar en zeer eenvoudig op uw computer aan te sluiten. Vanwege het feit dat veel audiosignalen tegenwoordig via een USB verbinding verlopen is het dan ook niet verwonderlijk dat er ook audio omvormers zijn die een signaal van en naar USB kunnen omvormen. Vanzelfsprekend worden deze in de meeste gevallen op computers gebruikt. U kunt bijvoorbeeld een tulp naar USB omvormer gebruiken om een ouderwetse platenspeler of cassettespeler aan te sluiten op uw moderne laptop of desktopcomputer. Wanneer u deze verbinding tot stand kunt brengen bent u in staat om de analoge audio van lp’s en cassettebandjes om te zetten in digitale bestanden zoals MP3 en WAV. Deze kunt u vervolgens op de harde schijf van uw computer bewaren. Met behulp van speciale audiosoftware kunt u de geluidskwaliteit van de opgeslagen bestanden vaak ook nog aanmerkelijk verbeteren.

Advies bij het kopen van een audio omvormer

Nu we u zoveel mogelijk informatie hebben gegeven over de verschillende producten die in het assortiment van Allekabels verkrijgbaar zijn, is het een goed idee om deze tekst af te sluiten met advies voor een audio omvormer kopen. De eerste tip die we u kunnen geven is altijd goed letten op wat voor soort audio in- en uitgangen de apparaten hebben die u met elkaar wilt verbinden. Wanneer de aansluitingen verschillend zijn, dan heeft u zeer waarschijnlijk een audio omvormer nodig om een verbinding tot stand te brengen. Vervolgens zoekt u in ons assortiment naar een product die het audiosignaal van de uitgang kan omvormen naar het benodigde signaal voor de ingang op het ontvangende geluidsapparaat. Als u zeker weet dat de audio omvormer voldoet aan de minimale vereisten, dan kunt u ook op andere eigenschappen van de producten letten. Duurdere modellen hebben bijvoorbeeld 24 karaats vergulde contacten, een ingebouwde versterkerfunctie en/of een afgeschermde metalen behuizing. Met al dit soort zaken kunt u ruis en andere storing op het signaal voorkomen. De beste audio omvormers kunnen hierdoor een audiosignaal in de hoogste kwaliteit overbrengen van apparaat naar apparaat. Als geluidskwaliteit voor u belangrijk is, bespaar dan niet op een audio omvormer.

Online uw audio omvormer nline kopen

Een audio omvormer koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over het product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie