"

Guirlande en kersttak

Wij hebben diverse varianten guirlande. Zo is er de kluwen met takjes die u in een vaas plaatst of aan de muur hangt. In de takjes zitten veel kleine ledlampjes. Deze kersttak met verlichting is beschikbaar in verschillende kleuren. In vrijwel dezelfde stijl zijn er staande takken die u los kunt neerzetten. Zoekt u iets met meer volume, de guirlande is dan de oplossing. Deze takken of zelfs hele slingers zitten vol kunstdennennaalden en lampjes, waardoor u in één klap de kerstsfeer in huis haalt. Deze zijn buigzaam en kunt u bijvoorbeeld om een deurpost heen wikkelen of om de trapleuning. U kunt zelf eventueel nog meer versiering erop bevestigen zoals kerstballetjes, hangers of engelenhaar. Met één of meerdere van deze takken zorgt u voor mooie sfeerverlichting in elke ruimte.

Voeding op batterijen of op netstroom

In ons assortiment kunt u kiezen tussen twee soorten voeding: op batterijen of op netstroom, vrijwel altijd via 24 volt. Hoe kiezen? Overweeg eerst waar u de versiering wilt plaatsen. Zijn er stopcontacten in de buurt? Sommige decoratie heeft een lang aansluitsnoer tot wel 10 meter, maar dan is het netjes als de kabel niet dwars door de kamer hoeft te lopen. Als u uw kerstdecoratie in een vaas of een kerststuk wilt plaatsen of ergens wilt hangen of leggen waar een stroomkabel niet handig of niet mooi is, dan is batterijvoeding een mooie oplossing. Aan de tak of de guirlande is een batterijhouder bevestigd, die u uit het zicht kunt leggen. Het nadeel van batterijen is dat deze ook weer leeggaan. U kunt dan een batterijlader gebruiken en oplaadbare exemplaren gebruiken, of nieuwe niet-laadbare types kopen.

Met ledverlichting

Bijna elke kerstversiering in ons assortiment is voorzien van ledverlichting. Dit is het zuinigste type, tot wel 80% zuiniger dan gloeilampen. Een ledlamp heeft geen hitte-afgifte, waardoor het niet alleen energiezuiniger werkt maar ook nog eens de veiligste kerstverlichting is. Niet alleen wat betreft aanraken, maar ook inzake brandveiligheid. Zo kunt u uw kerstdecoratie uren aan laten. Bovendien is het ook veiliger als er kleine kinderen of huisdieren in huis rondlopen. Doordat ledverlichting met andere technologie wordt gefabriceerd dan een gloeilamp, kan deze ook beter tegen een stootje. Daarom kan deze verlichting makkelijk worden aangeraakt, verschoven, of zelfs een val overleven. Natuurlijk is het niet de bedoeling om opzettelijk ermee te gaan gooien, maar een ongeluk zit ook bij deze decoratie in een klein hoekje. Al deze punten hebben ertoe geleid dat u vrijwel alleen nog de guirlande kopen kunt met ledverlichting, veelal voorzien van een vaste 24 volts voeding.