Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Printer kabel

USB printerkabel

Iedere moderne printer is uitgerust met een USB aansluiting. Via deze aansluiting is de printer met een snoer eenvoudig op uw pc of laptop aan te sluiten. Bij veel printers wordt standaard een USB printerkabel meegeleverd. Helaas is dit meestal een goedkope en korte kabel, waardoor u uw printer alleen maar vlak bij uw computer kunt opstellen. Om uw apparaat op de gewenste plaats op te kunnen stellen, heeft u vaak een langere USB printerkabel nodig. Er zijn twee oplossingen om uw toestel met een langer snoer aan te sluiten. Welke oplossing het handigste is, hangt van uw situatie af en vooral van de totale lengte van de kabel die nodig is. U kunt een gehele nieuwe USB printerkabel kopen. Dit is in vrijwel alle gevallen de beste en meest elegante oplossing. Hierbij is het wel belangrijk om op de aansluiting van uw printer te letten. Vaak is dit de vierkante USB-B aansluiting. Heeft uw printer een andere aansluiting of een vaste kabel, kies dan voor de tweede methode: een verlengkabel. Het voordeel van een verlengkabel is dat deze altijd past omdat u eenvoudig de bestaande bekabeling verlengt.

Maximale kabellengte

Bij een lange printerkabel en met name bij het gebruik van een verlengkabel is het belangrijk om op de totale lengte van de kabel te letten. . Bij USB 1.1 en 2.0 is dit 5 meter. De 3.0 norm geeft geen maximale lengte maar dit is in de praktijk eveneens maximaal 5 meter. Deze maximale lengte geldt bij een passieve verlengkabel voor de totale lengte. Dit is dus inclusief de aansluitkabel van het apparaat die u gaat verlengen. Een te lange printerkabel kan tot verbindingsproblemen tussen uw computer en de printer leiden. Dit zijn de problemen die door een te lange printerkabel veroorzaakt kunnen worden:

  • Uw pc of laptop meldt dat de printer niet aangesloten is, terwijl deze toch goed aangesloten is en aan staat;
  • Uw pc of laptop ziet uw printer wel, maar zodra u wilt afdrukken krijgt u onduidelijke foutmeldingen;
  • Uw printer drukt de ene keer wel goed af, maar doet het de andere keer weer niet. Wilt u uw printer aansluiten met een printerkabel en heeft u een kabel van meer dan vijf meter nodig, dan is daar een eenvoudige oplossing voor. Met de USB printerkabel met ingebouwde versterker kunt u zonder problemen een veel grotere afstand overbruggen. U kunt kiezen voor een variant met versterker met de standaard USB-A en -B aansluitingen of voor een USB printerkabel met versterker.

Speciale printerkabel

Naast de standaard variant met USB-A en -B connector leveren wij ook een aantal speciale soorten. Deze kabels zijn bijzonder handig wanneer u oudere, nog steeds goed functionerende printers wilt aansluiten. De USB naar serieel kabel is een kabel die geschikt is om oudere printers met een seriële RS 232 poort aan te sluiten op een moderne USB poort van laptop of pc. Deze kabel heeft een ingebouwde chip die voor een juiste conversie van het seriële signaal zorgt. De kabel heeft een DB9 aansluiting en wordt geleverd met een DB9 naar DB25 convertor. Let op: het signaal blijft serieel. De USB naar parallel 25 polige stekker is een kabel die geschikt is voor het aansluiten van een printer met een parallelle DB25 connector. De USB naar Centronics kabel heeft een 36 polige printerstekker die ook wel blue ribbon wordt genoemd. Als u in de stekker kijkt, ziet u een “blauwe band” met contacten. Dit was in het verleden de meest gebruikte standaard voor het aansluiten van printers. Met een USB naar Centronics kabel kunt u uw oude printer eenvoudig op een USB connector van uw laptop of pc aansluiten.