Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB Netwerkadapter

Verschillende USB netwerkadapters, welke moet u kiezen?

USB netwerkadapters zijn er in verschillende varianten en snelheden. Welke u nodig heeft, is afhankelijk van de toepassing waarvoor u deze wilt gebruiken. U zult bijvoorbeeld wel eens in een situatie terechtkomen, waarbij er geen WiFi netwerk beschikbaar is. Of de verbinding is zo slecht en instabiel dat alleen bedraad aansluiten een optie is. Helaas hebben niet alle laptops en computers een ethernetpoort waar u de kabel in kunt steken. In zo’n gevallen is een USB ethernet adapter uw redder in nood. Deze steekt u in een vrije USB-poort. Het enige dat u vervolgens nog hoeft te doen, is de ethernetkabel aansluiten op de adapter. Probleem opgelost, u kunt aan de slag.

Draadloos aan het werk

Natuurlijk is werken met een kabel aan uw laptop niet ideaal. Daarbij maakt het niet uit of die kabel kort of lang is. In deze moderne wereld werken we toch het liefst met een draadloze netwerkverbinding. Helaas kan het voorkomen dat uw laptop of desktop geen WiFi ontvanger heeft, of dat de computer gebruikmaakt van een oudere netwerktechnologie. Ook daarvoor zijn USB netwerkadapters verkrijgbaar. U geeft de computer gemakkelijk een draadloze upgrade met een USB WiFi dongle. Zo’n USB netwerkadapter helpt u om verbinding te maken met de beschikbare netwerken. Afhankelijk van de maximaal te behalen snelheid van de USB netwerkadapter haalt u hiermee gemakkelijk het beste uit de draadloze verbinding.

Draadloos op afstand

In ons assortiment zijn er ook USB netwerkadapters met een antenne. Deze USB WiFi antennes zijn niet direct nodig als u de adapter alleen voor thuis gebruikt. Maar wilt u verbinding maken met een draadloos netwerk dat zich op grotere afstand van u bevindt, dan is een USB netwerkadapter met antenne geen overbodige luxe. Deze helpt uw computer om het signaal net wat gemakkelijker op te pikken en te ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan een verbinding met een draadloos netwerk op een camping, waarbij u niet direct naast de bron van het netwerk ligt met uw tentje. Of wanneer u stiekem gebruik wilt maken van het draadloze netwerk van die buurtgenoot, die zijn netwerk niet heeft afgeschermd. Uw geheim is veilig hoor, wij zullen het niet verder vertellen.

Geen poort te verliezen

Natuurlijk is het heel handig, zo’n USB netwerkadapter. Bijna elke computer heeft wel een USB-poort waarop u de adapter kunt aansluiten. Maar niet iedereen heeft USB-poorten in overvloed. Zo wilt u vaak het liefst ook nog een muis aansluiten, en misschien ook nog wel een toetsenbord. En die USB stick met de bestanden die u nodig heeft. Geen zorgen, want er zijn ook USB netwerkadapters die verwerkt zijn in een USB hub. Daarmee heeft u de USB netwerkadapter al aangesloten, en krijgt u er meteen nog wat extra USB-poorten bij voor uw andere apparaten. U merkt het al: een USB netwerkadapter neemt veel van uw netwerkzorgen weg. Bekijk dus snel ons assortiment en bestel direct de USB netwerkadapter die u nodig heeft.

Uw USB netwerkadapter online kopen

Een USB netwerkadapter koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB netwerkadapter of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie