Overige Producten 
Kabels 
Account  

Thermometer

Wi-Fi smart personenweegschaal | BMI, Vet-, Water-, Bot-, Spieren-, Deze Nedis® Wi-Fi slimme personenweegschaal* toont meteen je gewicht. Gezien je gezondheid echter door veel meer indicatoren wordt bepaald, meet deze weegschaal ook je vet-, BMI-, bot-, spier-, water- en eiwitgehalte.
De weegschaal herkent de gegevens en slaat die op in het juiste account.
De app ondersteunt in totaal 8 accounts, waardoor deze weegschaal voor het hele gezin geschikt is. Hij vormt ook de ideale oplossing om de gezondheid in de gaten te houden van iemand die je dierbaar is en die gewoon niet zo handig is met apps: hij of zij hoeft alleen op de weegschaal te gaan staan en je kunt de gegevens op een later tijdstip bekijken, waar en wanneer je dat wilt.
De app houdt ook duidelijke statistieken bij, die gemeten zijn over een langere periode. Hierdoor kun je eenvoudig een gewichtsverandering vaststellen, wat zou kunnen duiden ...
€ 48,23

Wanneer heb je een thermometer of temperatuurmeter nodig?

Over het algemeen gebruikt u een thermometer of temperatuurmeter wanneer u het gevoel hebt dat u (of iemand anders) zogenoemde verhoging heeft. Koorts gaat gepaard met een (helaas onaangenaam) warm gevoel, verhoging dus. Toch zijn er ook nog meer symptomen bij koorts. Evenwichtsstoornis, slijmaanmaak en hoestbuien bijvoorbeeld. Heeft u (of iemand anders) daar last van, kunt u ook een thermometer of temperatuurmeter gebruiken om na te gaan of u wellicht verhoging heeft. Uiteraard is het niet meer dan een instrument dat een indicatie geeft, vervolgens zult u nog altijd actie moeten ondernemen om de symptomen tegen te gaan. Beter nog is het om te proberen te achterhalen wat de oorzaak is van de verhoging. Wanneer u zich niet helemaal kiplekker voelt en de dokter belt, zal de assistente dan ook in eerste instantie vragen of u verhoging heeft, dat geeft immers aan dat er inderdaad iets aan de hand is. Hoe kunt u dit nu het beste meten? Er zijn meerdere methodes hoe u een thermometer of temperatuurmeter kunt gebruiken. Welke temperatuurmeter u echter nodig hebt, hangt vooral af van de plek waar u de temperatuurmeter wil gebruiken.

Thermometer: meten is weten

Let als eerst op het verschil tussen een thermometer en een temperatuurmeter. Een temperatuurmeter voor in een aquarium heeft volledig andere kenmerken dan eentje voor in de vrieskast, bijvoorbeeld. Temperatuurmeters zijn er kortom in alle soorten en maten, u kent ze ook onder diverse namen zoals weerstation en thermometer. Lees hierna meer over standaard, maar vooral ook over meer bijzondere temperatuurmeters. De meest bekende thermometer is toch wel de ouderwetse rectale thermometer, ook wel staafthermometer genoemd. Deze is geschikt voor rectaal en oraal gebruik, en eventueel ook voor het meten van de temperatuur onder de arm. Artsen zeggen echter dat het meten van de temperatuur met een koortsthermometer onder de arm niet de meest betrouwbare methode is. Ook oraal meten (onder de tong) is niet de beste methode. Dat is nog altijd het rectaal meten van de temperatuur. Maar laten we wel zijn, dat is niet het bepaald comfortabel! Daarom zijn er tegenwoordig gelukkig genoeg andere types thermometer die koorts meten. Denk bijvoorbeeld eens aan een oorthermometer of een voorhoofdthermometer.

Oor- en voorhoofdthermometers

Gaat u voor een meer bijzondere thermometer, moet u op een aantal zaken letten. Een thermometer voor het oor of voorhoofd is meestal wat prijziger dan de gebruikelijke koortsthermometer. Ze meten de koorts in het oor, of op het voorhoofd of de slaap. Sommige voorhoofdthermometers kunnen zelfs meten zonder contact met de huid. Zo kunt u uw baby rustig laten doorslapen terwijl u de temperatuur opmeet met de thermometer. Deze thermometers zijn over het algemeen wel minder precies dan een staafthermometer. Oorthermometers meten de temperatuur tegen het trommelvlies. Deze thermometer kunt u beter niet bij baby’s gebruiken, ze kunnen het oor van de baby beschadigen. Voor wat oudere kinderen is een koortsthermometer in het oor prima. Het is over het algemeen een goed idee om met kinderen te bespreken wat u gaat doen. Niet alleen jonge, maar ook oudere kinderen en zelfs volwassenen kunnen plotse beweging maken ook wanneer u met een thermometer in het oor zit. Dit kan soms gevaarlijke situaties opleveren.

Babythermometers

Als uw kind of baby toch al ziek is, wilt u hem of haar het liefst niet ook nog lastigvallen met een rectale thermometer. Tegenwoordig zijn er daarom speciale babythermometers. Deze zijn er bijvoorbeeld met een leuk figuurtje erop, zodat het kind dit niet direct als thermometer herkent. Voor baby’s zijn er zelfs speenthermometers met een leuk figuurtje zodat het kind dit niet direct als thermometer herkent. Voor baby’s zijn er zelfs koortsthermometers in de vorm van een speen. Deze speen steekt u in de mond van de baby. Het kan enkele minuten duren voor er een betrouwbare meting is, houd er dus rekening mee dat uw baby deze vreemde speen zomaar moet accepteren en enige tijd in de mond moet houden. Een speenthermometer kunt u beter niet gebruiken als uw baby verkouden is en daardoor een verstopte neus heeft. De baby kan langs de thermometer niet goed door de mond ademen.

Thermometer voor andere doeleinden dan verzorging

Op een droge plek of een plaats waar hooguit een beetje vocht komt, kunt u bijna elke thermometer gebruiken. Wordt het echter ronduit nat, dan wordt het een ander verhaal. In ons assortiment hebben wij diverse water temperatuurmeters. Sommige zijn bedoeld voor in een zwembad, drijvend en al dan niet met chloorverspreider. Ze zijn er ook met een afstandsbediening, vooral ook geschikt voor vijvers. Voor het kinderbadje hebben wij natuurlijk het obligate eendje met temperatuurmeter. Ten slotte is er voor de vochtige ruimtes ook een aquarium temperatuurmeter. Overigens is die niet bedoeld voor in het water, maar voor aan de buitenkant van de bak. Hij meet dus ook de omgevingstemperatuur, wat in veel situaties een handige toevoeging is.

Temperatuurmeter: met laser en infrarood

Er zijn nog meer temperatuurmeters die u niet gebruikt voor persoonlijke verzorging. Ook deze worden soms thermometer genoemd. Als u om de een of andere reden de plek waarvan u de temperatuur wilt meten, niet wilt of kunt aanraken dan is een laser temperatuurmeter erg handig. Dit is een geavanceerd meetinstrument met een infraroodlaser aan boord, een laser die gebruik maakt van infrarode golflengten. Zo’n volledig contactvrije temperatuurmeter maakt gebruik van deze zogenoemde laserpointer om de temperatuur vanaf enige afstand te meten. Vervolgens worden de gemeten waarden op een digitaal display weergegeven. U kunt een eenvoudige versie kopen, maar er zijn ook professionele versies die zeer hoge temperaturen kunnen meten. De meeste laser temperatuurmeters hebben een handvat om goed grip op het apparaat te hebben en beter te kunnen “mikken”.

Warm of echt koud? Welke thermometer werkt het best bij kou?

Alle koelkasten, vrieskasten en zelfs de meeste koelboxen hebben een knop om de temperatuur mee in te stellen. Dat wil echter nog lang niet zeggen dat dit ook altijd de temperatuur is die in het apparaat op dat moment heerst. U kunt dan ook niet altijd op de instelknop vertrouwen. Daarvoor zijn koelkast thermometers erg handig. Ze meten de actuele temperatuur in de koelbox of koelkast, zodat bacteriën geen kans krijgen. Verder weet u ook precies of uw biertje al koud genoeg is of niet. Een bijzondere versie hiervan is de vrieskastthermometer. Deze bevriest niet, althans niet zodanig dat ie beschadigd wordt en niet meer werkt.

Digitaal kan overal, kies een digitale thermometer

Een digitale temperatuurmeter komt u op veel plekken tegen. Over het algemeen zijn het kleine, handzame kastjes met een externe sensor aan een kabeltje. Ze zijn ideaal voor gebruik thuis en op het werk, in principe overal daar waar u wil weten of de temperatuur niet te hoog of te laag is. De meeste digitale temperatuurmeters meten zowel de binnen- als de buitentemperatuur. Soms kunt u deze kleine metertjes ook in specifieke ruimtes zoals de koelkast gebruiken. Lees daarvoor echter steeds de specificaties op de betreffende productpagina. Ten slotte zijn er ook digitale temperatuurmeters die bijzonder geschikt zijn voor permanente inbouw.

Online uw thermometer of temperatuurmeter kopen

Een thermometer koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een thermometer of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen over een thermometer zijn wij uiteraard altijd bereikbaar.

Klantenservice & Informatie