"

Top 10 producten

Waarom kiezen voor led verlichting?

Led staat voor Light Emitting Diode. Een dergelijke lamp is tot 90% energiezuiniger dan een halogeen- of gloeilamp en heeft ook een langere levensduur (tot wel 10 keer). Daarbij zijn ze veiliger, omdat er geen warmte gedistribueerd wordt. Ook zijn deze varianten milieuvriendelijker, aangezien er geen chemicaliën in verwerkt zijn. Het grote voordeel van led verlichting in bijvoorbeeld vloerspots is dat deze schokbestendiger zijn dan halogeen inbouwspots. Daardoor kunt u er overheen lopen of rijden met zware voertuigen. Een andere reden is het stijlvolle en sfeervolle licht dat een led geeft. Led lampen zijn in het algemeen wel iets duurder in de aanschaf dan de andere modellen, maar dat wordt ruimschoots gecompenseerd door de voordelen.

Grote of kleine fitting? Of toch een andere fitting?

Verreweg de meeste consumenten zijn online op zoek naar led lampen voor gebruik in bestaande armaturen. Deze kunt u in ons assortiment gemakkelijk vinden, doordat wij ze op basis van fittingtype gesorteerd hebben. Allekabels biedt producten met de bekende schroeffitting (Edison fitting) aan in zowel de E27, E14 als E10 uitvoering. Een E27 lamp heeft een grote fitting en E14 is een led lamp met een kleine fitting. Een specifieke uitvoering betreft de miniatuurfitting of E10 fitting. Deze zeer kleine fitting treffen we onder meer aan in signaallampjes, fietslampjes, modelbouw en kerstverlichting.

Behalve schroeffittingen zijn er ook veel modellen met een bajonet of met bipin fitting. Ze worden onderling nogal eens verwisseld bij het bestellen, let dus goed op dat u de juiste fitting kiest. Belangrijk hierbij is de afstand tussen de beide polen, die wordt in het typenummer weergegeven. G4 en GU4 hebben 4mm, GU5.3 en GX5.3 hebben 5.3 mm en GU10 heeft 10mm als tussenruimte. Onderling verschillen ze ook nog qua lengte van de voetjes. Check dus uw lamp, fitting en bijbehorend typenummer goed voordat u bestelt! Een andere veelvoorkomende fitting is de T5 fitting, in gebruik bij TL buizen. Ook de “buis” is nu verkrijgbaar met deze techniek. U kunt deze gewoon in het bestaande armatuur gebruiken. Hetzelfde geldt voor de S14 fitting.

Lichtopbrengst, dimbaarheid en kleur

Het kiezen van de juiste lichtsterkte voor een nieuwe lamp is lang niet voor iedereen eenvoudig. Veel mensen zijn gewend bij een bepaald wattage van een gloeilamp een bepaalde lichtopbrengst te krijgen. Met de moderne led verlichting gaat deze vergelijking niet meer op. De hoeveelheid licht die per watt opgenomen elektrische energie verkregen wordt is namelijk veel hoger dan bij gloeilampen. Om alle soorten lichtbronnen met elkaar te kunnen vergelijken wordt tegenwoordig het aantal lumen, dit is een eenheid voor de lichtstroom die aangeeft hoeveel zichtbaar licht de lichtbron uitstraalt, vermeld. Onderstaand een tabel waarbij voor verschillende soorten lampen een vergelijk wordt gegeven tussen het wattage en het aantal lumen.

200 - 300 Lumen 300 - 500 Lumen 500 - 700 Lumen 1000 - 1250 Lumen 1250 - 2000 Lumen
Gloeilamp 25 - 30 Watt 40 Watt 60 Watt 120 Watt 150 - 200 Watt
Halogeenlamp 18 – 25 Watt 35 Watt 50 Watt 100 Watt 125 Watt
Spaarlamp 5 - 6 Watt 8 Watt 11 Watt 20 Watt 20 - 33 Watt
Led lamp 2 - 4 Watt 3 - 5 Watt 5 - 7 Watt 10 - 13 Watt 13 - 20 Watt


Naast de hoeveelheid licht die een lamp uitstraalt is het bij wit licht ook belangrijk te weten welke kleurtemperatuur gewenst is. De kleurtemperatuur wordt aangegeven met de eenheid kelvin (K), waarbij een lagere waarde een warmere lichtkleur aangeeft en een hogere waarde een koelere. In de tabel vindt u een globale indeling.

Kleurtemperatuur 2700 K 3000 K 4000 K 6500 K
Omschrijving Extra warm wit Warm wit Natuurlijk/neutraal wit Koud wit


Heel praktisch zijn de dimbare ledlampen. Hierbij kunt u zelf de op dat moment gewenste lichtsterkte bepalen. In tegenstelling tot gloeilampen blijven veel ledlampen bij het dimmen dezelfde kleurtemperatuur behouden. Het licht wordt dan niet warmer. Een bijzondere variant vormen de typen waarbij zowel lichthoeveelheid als kleurtemperatuur ingesteld kunnen worden. Ideaal om uw verlichting 100% op uw wensen af te stemmen. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u wat meer kleur in uw verlichting wilt hebben. Kies dan voor een instelbare RGB variant, hierbij kunt u zelfs de kleur instellen, en dit heel comfortabel met een afstandsbediening.

Soorten led verlichting en toebehoren

Naast vervangende lampen voor uw bestaande armaturen, kan het natuurlijk ook zo zijn dat u op zoek bent naar een compleet verlichtingsproduct dat voorzien is van led verlichting. U vindt aparte assortimenten voor elk soort product, waaronder strips en lichtslangen, maar ook spots, bouwlampen, panelen en andere producten. Ook wanneer u op zoek bent naar energiezuinige feest- of buitenverlichting helpen wij u graag verder. Verder bieden wij de benodigde accessoires, zodat u direct alles in huis heeft. Zo vindt u drivers, die fungeren als transformator van 230 volt naar bijvoorbeeld 12 volt. Dimmers voor uw led verlichting maar ook toebehoren voor het aansluiten van led strips, zoals profielen, controllers en connectoren, kunt u bij ons gemakkelijk vinden en mee bestellen.

Online uw led lampen kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een product of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.