Kabels 
Overige Producten 
Account  

Tijdklok / Timer

Wat is een tijdklok?

Een tijdklok, ook wel tijdschakelaar genoemd, is een schakelaar die dient voor het in- en uitschakelen van apparaten of lampen op vooraf ingestelde tijden. Op die manier kunt u heel eenvoudig zelf de tijdstippen bepalen wanneer iets aan- of uit moet staan. Wilt u er dus zeker van zijn dat er ‘s ochtends al een vers kopje koffie voor u klaar staat? Met een tijdklok kunt u uw apparaten automatisch in- en uitschakelen. Een timer instellen is absoluut geen tijdrovende klus. Het is juist gedaan in een mum van tijd. Wilt u meer te weten komen over de verschillende varianten en hoe deze ingesteld dienen te worden? Lees hieronder meer over het programmeren van de tijdklok en welke soorten wij aanbieden.

Verschil in soort en instelbaarheid

Er bestaan veel verschillende soorten tijdklokken. Neem bijvoorbeeld de analoge variant en de digitale tijdschakelaar. De analoge tijdklok, ook wel mechanische tijdklok genoemd, heeft een ronde schijf aan de voorzijde. Deze draait gedurende 24 uur één keer rond. U draait de schijf met de hand totdat het juiste uur tegenover een pijltje op de klok staat. Rond de schijf ziet u kleine pinnetjes die omhoog of omlaag geklikt kunnen worden. Deze pinnetjes bedienen de schakelaar die de spanning op het stopcontact doorgeeft. Zo kunt u heel gemakkelijk per dag de gewenste aan- en uitperiodes instellen. De digitale of elektronische tijdklok heeft ten opzichte van de analoge variant een schermpje in plaats van een wieltje. Met de programmeer toetsen onder het display is heel eenvoudig in te stellen op welke tijdstippen de schakelaar dient te werken. De analoge variant is instelbaar per 15 minuten en de digitale tijdklok kan zelfs ingesteld worden per minuut. Daarnaast vindt u in ons assortiment tijdklokken en schakelklokken voor binnen en buiten.

Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een tijdschakelklok?

Bij het aanschaffen van een tijdklok dient u vooraf goed te weten welke eisen u eraan stelt. Denk bijvoorbeeld aan de zojuist genoemde verschillen tussen analoge en digitale tijdklokken. Natuurlijk kunt u daarnaast ook kijken naar een dagtimer of weektimer. Twee andere verschillen zijn de instelbaarheid en het gebruik. Kiest u voor een instelbaarheid per 15 minuten of dient uw tijdklok preciezer te zijn en kiest u de variant die instelbaar is per minuut? Als laatste is er nog een keuze tussen buiten- of binnengebruik. De tijdklokken worden vanzelfsprekend zo geproduceerd dat u er het meeste plezier van heeft wanneer u het juiste product kiest. Een bijkomend voordeel is de betaalbaarheid van een tijdklok. Doordat een hulpmiddel als deze niet veel hoeft te kosten, is het mogelijk tussen meerdere apparaten een tijdklok te plaatsen.

De voordelen van een timer

Er zijn vele voorbeelden te noemen waarom het handig is een tijdklok in te stellen. Denk bijvoorbeeld aan het programmeren van een timer op uw tv, omdat u anders tot ‘s avonds laat aan het kijken bent. Of juist eentje in de winter voor verlichting in de ochtend, om op tijd uit bed te komen. Er zijn talloze redenen te bedenken om een timer in te stellen. Hieronder hebben we nog een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet:
  • Een schakelklok bespaart energie doordat u zelf bepaalt wanneer de verlichting aan of uit is;
  • U hoeft er niet aan te denken het licht uit te doen, omdat de schakelaar dit voor u regelt;
  • Wanneer u op vakantie gaat en een inbraak wilt voorkomen, stelt u de tijdklok op gewenste tijden in zodat het lijkt alsof er iemand thuis is;
  • De tijdschakelaar is eenvoudig te programmeren;
  • Het is erg goedkoop om een schakelklok aan te schaffen en hij gaat lang mee.

Ideaal voor verschillende toepassingen

De tijdklok ofwel timer: ideaal wanneer u op vakantie gaat of wanneer u het prettig vindt om in een verlichte woning thuis te komen. Een tijdklok is niet alleen handig om tussen stopcontact en lamp te plaatsen, maar is ook praktisch voor apparatuur als tv of ventilator. Dit kan in huis zijn, met bijvoorbeeld een oven, wasmachine of aquarium. Maar ook buiten, met bijvoorbeeld een camera. Al met al wordt dit kleine hulpmiddel door velen gebruikt, omdat het zeer breed inzetbaar is. U kunt er alle kanten mee op in en om uw huis. Of u nu een tijdschakelklok voor buitengebruik nodig heeft of juist specifiek op zoek bent naar een afteltimer, bij Allekabels kunt u terecht voor al uw tijdklokken.

Online een schakelklok bestellen

Gemakkelijk online bestellen wat u nodig heeft, dat is waar wij u bij helpen. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt vóór 22.00 uur, dan heeft het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een schakelklok of over de bezorging ervan? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Zij zijn tot 21.00 uur telefonisch beschikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u ongetwijfeld het juiste product in huis haalt.

Klantenservice & Informatie