Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

USB webcam

USB webcam - Allteq
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,49
USB Webcam - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 26,49
USB webcam - Able & Borret
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 41,99
USB Webcam - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 66,99
USB Webcam - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 51,99
Webcam cover - 3 stuks - Delock
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29

Webcam met USB aansluiting

Allekabels heeft een ruim assortiment losse webcams, die standaard aan te sluiten zijn op een USB-poort van uw computer of ander digitaal apparaat. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een model met een handig klemmetje, waarmee u de webcam eenvoudig op uw laptop of bureau bevestigt. U kunt de webcam ook gewoon naast u plaatsen, als u dat gemakkelijker vindt. Allekabels heeft voor dat soort toepassingen een ruim assortiment webcamera’s met een stabiele voet. Bedenk dus voordat u uw USB webcam bestelt, op welke plek u uw webcamera wilt bevestigen.

Welke beeldkwaliteit heeft u nodig?

De beeldkwaliteit van een USB webcam wordt onder meer bepaald door de resolutie: het aantal beeldpunten (pixels) op een beeldscherm. Om een foto of filmpje te kunnen opnemen is een resolutie van 640 x 480 voldoende. Veel webcams van Allekabels hebben echter de mogelijkheid om een hogere resolutie in te stellen, bijvoorbeeld voor HD kwaliteit. Allekabels heeft veel webcams die automatisch focus instellen. Daarmee is een rustig en kwalitatief goed beeld verzekerd. Voor sommige toepassingen heeft u echter een handmatig instelbare focus nodig, die daarna niet meer veranderd. Ten slotte: de nodige camera’s worden geleverd met software die opnames direct of achteraf kunnen bewerken.

Videochatten met een webcam

De meest voorkomende toepassing van een webcam is videochatten of beeldbellen. Er bestaan tegenwoordig veel platformen waarop u kunt videochatten met een webcamera. De bekendste zijn Skype en FaceTime, maar ook via Facebook kunt u tegenwoordig bellen met beeld en geluid. Omdat videochatten helemaal gratis is, is het een aantrekkelijk alternatief voor dure telefoongesprekken. De investering in een kleine webcam om te kunnen videochatten heeft u er dan ook zo weer uit, zeker omdat u in de meeste gevallen maar een eenvoudige USB webcam nodig heeft.

Microfoon erbij?

Meestal is beeld niet voldoende, er hoort ook geluid bij uw video. Allekabels heeft dan ook ruime keuze in USB webcams met microfoon. De meeste ingebouwde microfoons werken met ruisonderdrukking, waarmee achtergrondlawaai verwijderd wordt uit de opname. Hierdoor is een heldere spraakweergave online ook met een USB webcam realiseerbaar, bijvoorbeeld voor gebruik op de verschillende sociale mediasites. Uiteraard geldt dat ook voor een directe live verbinding.