"
Kersthuisje - Konstsmide
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 43,00

Kersthuisje van hout of kunststof

Wij hebben kersthuisjes van hout en kunststof in ons assortiment. Elk van deze materialen heeft zo zijn positieve en negatieve kanten. Houten huisjes hebben een natuurlijk warme uitstraling die kunststof exemplaren minder hebben. Daarentegen is met kunststof veel meer diversiteit mogelijk. Bij de kunststof uitvoeringen zult u daarom de meer uitbundig vormgegeven modellen vinden. Ook wat het kleurgebruik betreft is het onderscheid duidelijk. Bij de houten uitvoeringen zijn het vooral de rustige decente kleuren die de boventoon voeren, bij de kunststof uitvoeringen is deze terughoudendheid meestal veel minder aanwezig. Hier vindt u dan ook de meer fleurige huisjes. Vaak voorzien van animatie en muziek. Over smaak valt niet te twisten, dus u kunt bij ons kiezen tussen deze twee volledig verschillende benaderingen.

De voordelen van led verlichting

Net zoals in onze eigen woningen verdringt led verlichting bij een kersthuisje steeds meer de aloude gloeilamp. De voordelen van deze moderne lichtbron zijn duidelijk. Zeer laag elektriciteitsverbruik en geen hete lampjes. Het eerste aspect maakt het mogelijk dat er vaker gebruik kan worden gemaakt van batterijvoeding wat de vrijheid bij het plaatsen ten goede komt. Bij lichtnetvoeding moet immers een stopcontact in de buurt zijn of moet gebruikgemaakt worden van verlengsnoeren. Het tweede aspect zorgt ervoor dat de lampjes ook gebruikt kunnen worden in combinatie met hittegevoelige materialen zoals bijvoorbeeld papier. Dit is niet alleen gunstig voor de toepasbaarheidsvrijheid, maar vooral ook voor de veiligheid. Het zou niet voor de eerste keer zijn dat een heet gloeilampje een brandgevaarlijke situatie veroorzaakt.

Voeding: batterij of netstroom

Onze kersthuisjes komen het best tot hun recht als ze zijn aangesloten op een elektriciteitsbron. Dan gaan de lampjes branden en de eventueel aanwezige animatie en muziek spelen. Bij ons kunt u kiezen uit uitvoeringen met een batterijvoeding, netvoeding of een combinatie van beiden. Batterijvoeding biedt hierbij meer vrijheid bij de plaatsing van het kersthuisje, u bent immers niet afhankelijk van de nabijheid van een stopcontact of de lengte van snoeren. Nadeel is dat batterijen een beperkte hoeveelheid energie kunnen opslaan. Is deze energie opgebruikt dan dienen de batterijen, afhankelijk van het type batterijen dat u gebruikt, vervangen of opgeladen te worden. Netstroomvoeding kent het nadeel van opgebruiken niet. Hier staat wel een flexibiliteitsnadeel tegenover. Bij netstroomvoeding is de nabijheid van een 230V stopcontact noodzakelijk. Een en ander is wel op te lossen met verlengsnoeren, maar deze worden uit veiligheidsoverwegingen bij voorkeur zo min mogelijk gebruikt. Ideaal is een kersthuisje dat op beide voedingsvormen werkt.

Kersthuis als cadeau

Met Kerst is het heerlijk om uw huis gezellig te versieren of zelfs volledig om te toveren tot kerstitem met een uitgebreid dorp. Zoals dat met elke hobby het geval is, ook de liefhebberij rond kersthuisjes kan uit de hand lopen. Is een enkel kersthuisje nog wel te doen, een uit de kluiten gewassen dorp kan flink in de papieren lopen. Niet getreurd, ook daar is een oplossing voor. Zo heeft Allekabels een hele rij betaalbare modellen op voorraad. Bent u met een hele groep of familie besmet met het kersthuis virus, doe elkaar dan met de verjaardag of andere gelegenheid een kersthuisje cadeau. Of een bijpassend accessoire zoals een kersttak met verlichting. Is het dorp met kersthuisjes eenmaal compleet, dan is het goed om te weten dat de vrijwel steeds gebruikte led verlichting flink bijdraagt aan besparing van de kosten. Ook als u uw kersthuisjes het hele jaar verlicht wil houden.