"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

TV Beugel

Muurbeugel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 10,29
Adapter voor monitoren - Digitus
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,99
VESA adapter - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 15,99
VESA adapter - Neomounts by Newstar
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 26,49
TV standaard - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 155,99
Tv standaard op wieltjes verrijdbaar 37 t/m 75 inch
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 269,99
Montageplaat - Cavus
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 121,00

De juiste tv beugel kiezen

Sinds de introductie van de flatscreen televisie kan een toestel werkelijk overal neergezet worden. Een flatscreen televisie heeft vanaf fabriek een standaard waarop deze neergezet kan worden. Maar wilt u uw toestel niet neerzetten maar ophangen, dan heeft u een ophangbeugel nodig die geschikt is voor uw type televisie. Gelukkig zijn de montagemogelijkheden gestandaardiseerd door de Video Electronics Standards Association (VESA). Hierdoor is het mogelijk om ook de tv beugel te standaardiseren, zodat deze in bijna alle mogelijke situaties eenvoudig achterop uw tv is te monteren. In de gebruiksaanwijzing van uw televisie of op het toestel zelf staat de VESA-maat aangeven. Let bij het uitzoeken van een tv beugel ook op het maximale draagwicht van de tv beugel. Monteert u een te zware televisie op een te lichte tv beugel dan kan deze verbuigen en zelfs breken, waardoor ongewenste of zelfs gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Let op ook het formaat van uw toestel en kies bij voorkeur een tv beugel die geschikt is voor het formaat dat u wilt monteren. Hiermee creëert u maximaal gebruiks- en kijkcomfort.

Verschillende opties

De eenvoudigste en meest gebruikte tv beugel is de platte muurbeugel. Hiermee hangt u uw televisie vlak tegen de muur. Deze beschikt over een beperkte instelmogelijkheid om uw toestel op de juiste kijkhoek in te stellen. Dit is een goede oplossing wanneer u een grote televisie in uw woonkamer wilt ophangen. De kantelbare variant geeft u de mogelijkheid om uw apparaat te kantelen. Deze tv beugel is ideaal in situaties waar het toestel hoog hangt en u dus iets omhoog kijkt als u zit. Met deze beugel kunt u de televisie iets naar voren kantelen, waardoor u altijd een mooi rechthoekig beeld waarneemt. Heeft u de behoefte om de kijkhoek flexibel in te stellen, kies dan voor een draaibare tv beugel. Met deze tv beugel kunt u uw toestel horizontaal draaien. Dit is een goede keus wanneer u vanuit verschillende posities van uw woon- of werkkamer televisie wilt kijken. U draait, afhankelijk van de plaats waar u zit, het toestel naar u toe zodat u altijd een optimale kijkbeleving heeft. Voor het gebruik van kleine schermen en computermonitoren kunt u kiezen voor een zwenkbare variant met arm.

VESA maat

Bijna elke flatscreen is tegenwoordig voorzien van standaard schroefgaten om eenvoudig een tv beugel te monteren. Bij grote en zware flatscreens zitten deze gaten verder uit elkaar dan bij kleine tv’s. De afstand tussen de VESA schroefgaten wordt met twee getallen aangeven. Het eerste getal is de horizontale afstand tussen de schroefgaten. Het tweede getal is de verticale afstand. Is de horizontale afstand hetzelfde als de verticale afstand, dan wordt er vaak maar één maat opgegeven. Heeft u de gebruiksaanwijzing van uw televisie niet bij de hand, dan kunt u de afstand ook zelf opmeten. De VESA maat wordt opgegeven in millimeter. Maakt u zich bij het zelf opmeten daarover geen zorgen. want VESA maten komen (op de uitzondering van 75 x 75 mm na) alleen voor in hele centimeters. Weet u de VESA maat van uw toestel, dan kunt u dit eenvoudig in het filter in de rechterkolom selecteren. U krijgt dan alle beugels die passen te zien. Heeft uw televisie een afwijkende maat dan zijn er VESA adapters verkrijgbaar. Daarmee kunt u een scherm zonder standaardmaat toch bevestigen met een beugel met standaardafmetingen. Let bij het uitzoeken niet alleen op de VESA maat, maar ook op het formaat en het gewicht van het apparaat. Hang nooit een zwaar toestel aan een voorziening die voor een klein licht toestel is bedoeld.

Montage

De tv beugel kunt u met de bijgeleverde schroeven op uw toestel monteren. Voor montage aan een muur is het belangrijk om het juiste montagemateriaal te gebruiken. Het is ook belangrijk om op het materiaal en de kwaliteit van de muur waar u uw apparaat op wilt monteren te letten. Heeft u een stenen of betonnen muur, dan kunt u daar zonder problemen een zware tv aan monteren. Het standaard meegeleverde montagemateriaal is vrijwel altijd geschikt voor montage in een stenen of betonnen muur. Let er wel op dat u in deze gevallen een boormachine en boren gebruikt die geschikt zijn voor steen of beton. Heeft u een houten wand, dan is het belangrijk om na te gaan hoeveel gewicht de wand kan dragen. Hierbij is het ook belangrijk dat de steun op een van de verticale of horizontale dragende balken wordt gemonteerd. Heeft u een gipsplaat muur, dan kan deze maar beperkt belast worden. Daarnaast is het belangrijk om gespecialiseerd gipsplaat montagemateriaal te gebruiken. U vindt dit in de meeste bouwmarkten. Bij twijfel kunt ook besluiten om voor een plafondbeugel te kiezen. Deze kan aan een betonnen of een houten plafond gemonteerd worden.