"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Computerslot

Universeel computerslot - Conceptronic
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,99
Universeel computerslot - Gembird
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,59
Universeel computerslot - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Universeel computerslot - Navilock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 16,99
Universeel computerslot - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 29,99
RJ-45 poortvergrendeling - ROLINE
3-5 dagen levertijd
€ 4,29
USB-poortvergrendeling - Delock
2-3 dagen levertijd
€ 7,00
USB-poortblokkering - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 10,99
RJ45-poortblokkeringsset - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 17,79
USB-poortvergrendeling - Lindy
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 26,99
USB-poortvergrendeling - Lindy
  • Kleur:
3-5 dagen levertijd
€ 34,99
Universeel computerslot - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,99

Het nut van een laptopslot

Een laptop is al jaren een volwaardige computer met alle voordelen van een draagbaar apparaat, waardoor u deze eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen. Maar het eenvoudig meenemen heeft ook een inherent nadeel. Ook een dief kan uw spullen eenvoudig meenemen. U bent dan niet alleen uw pc kwijt, maar ook alle data die u heeft opgeslagen. Gelukkig is er een eenvoudige en goedkope manier om uw spullen te beschermen tegen de grijpgrage handen van de minder eerlijke medemens. Met een laptopslot kunt u uw laptop met daarop al uw kostbare data eenvoudig vastzetten zodat deze niet zomaar meegenomen kan worden. Veel apparaten hebben een laptopslotaansluiting. Deze bestaat uit een klein sleufje aan de zijkant van de laptop. Deze aansluiting wordt ook het K- of Kensington-slot genoemd naar de fabrikant Kensington, houder van het patent op deze voorziening. Een uitzondering hierop zijn de dunne Apple laptops van na 2012. Heeft u een Apple laptop? Kijk dan of deze een K computerslot heeft. Is dit op uw Macbook aanwezig, dan kunt u een standaard laptopslot gebruiken. Heeft uw apparaat dit niet, kijk dan bij onze serie Apple-compatibel computerslot voor een passend alternatief.

Werking van een laptopslot

Voor het beveiligen met een K-slot aansluiting kunt u een standaard laptopslot bestellen. Dit heeft een mechanisme dat precies in de K-slot aansluiting van uw computer past. Het beveiligen is eenvoudig. Steek de lip van het product in het K-slot van het apparaat en vergrendel het. Zodra het vergrendeld wordt, zorgt een draaiende of schuivende pal in de lip ervoor dat het computerslot stevig op uw apparatuur vastgezet wordt. De beveiliging is nu alleen met de bijbehorende sleutel of code verwijderbaar. Een laptopslot bestaat uit een flexibele staalkabel met aan het ene uiteinde een lus en aan het andere einde het beveiligingsmechanisme. Steek voordat u het computerslot op uw spullen zet de lus die aan de staalkabel zit door het frame van een tafel. Steek daarna het slot door de lus en trek vervolgens de kabel door de lus. Bevestig daarna de beveiliging aan uw laptop en uw laptop zit via de staalkabel aan uw tafel vast.

Type sloten

Bij ons vindt u verschillende types computerslot met diverse eigenschappen. De eerste eigenschap is de kabellengte. Kies een kabel die lang genoeg is om uw apparatuur op een comfortabele manier vast te maken. Bedenk hierbij dat een te lange kabel oncomfortabel is en alleen maar in de weg zit. Meet voordat u een laptopslot bestelt op hoelang de kabel moet zijn om deze goed vast te maken. Houd hierbij rekening ermee dat u de kabel door de lus heen moet trekken en dat hierbij de kabel niet superstrak door het kabeloog getrokken kan worden. Om uw laptop af te sluiten heeft u de keuze tussen twee soorten computerslot. De eerste keus is het laptopslot dat geopend kan worden met een sleutel. U kunt de sleutel aan uw sleutelbos hangen zodat u hem altijd bij de hand heeft. Elk laptopslot van dit type wordt geleverd met twee sleutels. Berg uw reservesleutel op bij uw andere reservesleutels, zodat u hem eenvoudig terug kunt vinden. De tweede keus is een cijferslot. Dit slot heeft vier schijven waarmee u een viercijferige combinatie in kunt stellen. Sla de code op een veilige plaats op, bijvoorbeeld in een password manager.

Speciale sloten

Heeft uw laptop geen K-slot optie, dan is er toch een mogelijkheid om uw spullen met een kabel vast te zetten. Het USB computerslot is speciaal ontworpen om in een vrije USB-A poort te steken en werkt op dezelfde manier als de andere sloten. Heeft u belangrijke of gevoelige data op uw laptop staan, dan is het belangrijk om de USB- en netwerkpoort van uw computer af te schermen. Zo kan niemand die toegang heeft tot uw laptop “snel even” belangrijke data naar een USB-stick of cloudopslag exporteren. Veel bedrijven zien het nut van een USB- en netwerkpoortblocker en beschermen op deze manier strategische data tegen kopiëren. Het gebruik is eenvoudig. Steek een poortblocker (poortblokkering) op de bijgeleverde sleutel en steek deze vervolgens in de USB-poort die u wilt afschermen. Druk op de releaseknop en haal de sleutel uit de USB-poortblokker. Het computerslot zit nu stevig in de poort vergrendeld en is er alleen met de bijbehorende sleutel uit te halen. Het is belangrijk dat u dit herhaalt voor alle poorten op een laptop of computer. Een netwerkpoort werkt op dezelfde manier.