Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Watermelder

Watermelder Afstandsbediening - Cavius
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 26,49
Rookmelder afstandsbediening - Cavius
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 51,99
Watermelder Smart Home Hub - Cavius
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 167,99
Watermelder Montageset - Alecto
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 5,29
Rookmelder - Smartwares
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 5,29
Watermelder montageset - Nedis
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 6,39
Watermelder Montageset - Nedis
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 6,39
Accessoires - SAVS
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 5,29

Een watermelder kopen

Bij waterschade dacht u vroeger waarschijnlijk enkel aan een lekkend apparaat zoals een wasmachine of cv-ketel. Veel vochtproblemen ontstaan echter door andere oorzaken. Denkt u bijvoorbeeld maar eens aan water dat - na een flinke periode met regenbuien – op onverwachte plekken naar binnenkomt. Of denk aan een leiding in een buitenmuur die na een periode met vrieskou barst en er vervolgens voor zorgt dat binnen een vloer onderloopt. Als u uw woning of werkplek op deze wijze inspecteert, zult u al snel constateren dat waterschade kan ontstaan op veel meer plekken dan u in eerste instantie dacht. Werk aan de winkel dus.

Waar moet u een watermelder installeren?

Eigenlijk is de vraag niet correct, want het gaat er met name ook om waar u de (losse) sensor van een watermelder het beste kunt plaatsen. Belangrijk daarbij is dat het systeem zo snel mogelijk een melding geeft wanneer er water wordt geconstateerd. Op de vloer naast een wasmachine of cv-ketel is dus een goede plek. Verstandig is het ook om sensoren te plaatsen op plekken die niet gemakkelijk toegankelijk zijn en die u dus ook niet zo snel ziet. Een typisch voorbeeld is een kruipruimte, maar ook een verlaagd plafond direct onder een dak is het beveiligen met een watermelder waard. Het laagste punt van een woning of werkplek zoals een kelder is ten slotte ook een goede plek voor een watermelder.

Meerdere waterdetectoren gebruiken

Hoewel er systemen te koop zijn met meerdere sensoren die dan ook nog (via wifi) met elkaar en met een app verbonden worden, kunt u ook volstaan met het kopen van 3 of 4 losse, voordelige melders. Hiervoor gaven we al aan op welke plekken u die het beste kunt installeren. Misschien nog belangrijker: voorkom dat er lekkage kan optreden. Enkele tips: sluit uw wasmachine niet aan zonder waterslot, plaats het toestel in een lekbak en kit in een natte ruimte zoals badkamer alle naden goed af. Voor wat betreft de buitenruimte: inspecteer dak en dakgoten regelmatig op bladeren en andere verstoppingen, overweeg een tuin met minder tegels en meer groen zodat afwateren sneller plaatsvindt en ten slotte: heeft u een lekkagemelder, controleer regelmatig de werking en de conditie van de batterijen.