Kabels 
Overige Producten 
Account  

Brandpreventie

De juiste brandpreventie kiezen

Als u wilt zorgen voor goede brandpreventie dan is het belangrijk hiervoor de juiste middelen in huis te halen. U kunt bij Allekabels.nl terecht voor diverse melders in verschillende uitvoeringen. Deze ontwikkelen zich voortdurend. Er zijn bijvoorbeeld melders die smart home ready zijn, zodat u direct kunt zien wat de ernst van de melding is en hoe snel u moet ingrijpen. In de melders zitten batterijen, die gemiddeld eens per jaar of eens per twee jaar vervangen moeten worden. Wilt u advies over een brandpreventie set kopen, dan kunt u contact met ons opnemen zodat wij uw vragen kunnen beantwoorden. U kunt zich ook door de plaatselijke brandweer laten informeren over brandpreventie in uw bedrijf of woning.

Voorkomen van brand

U kunt een aantal eenvoudige maatregelen nemen om de brandpreventie in uw woning of bedrijf te waarborgen. Natuurlijk is voorkomen dat er brand kan ontstaan nog steeds het beste advies. Laat dus geen kaarsen branden zonder dat u toezicht kunt houden en loop niet weg bij het fornuis als u aan het koken bent. Gebruik een frituurpan met hete olie op een vlakke ondergrond en blijf erbij als de pan is ingeschakeld. Ga met een pan waar de vlam in is geslagen nooit lopen, want daarmee wakkert u het vuur alleen maar aan. Neem een deksel om de brand te blussen of gebruik een goede blusdeken uit een brandpreventie set.

Rookmelder

Het plaatsen van een rookmelder is de meest gangbare manier om een beginnende brand vroegtijdig op te sporen. Met zo’n melder zorgt u ervoor dat wanneer er sprake is van smeulen of rookontwikkeling u tijdig wordt gewaarschuwd. Vergis u niet: als een ruimte vol rook staat is het erg lastig om een uitgang te vinden, zeker omdat u vrij gemakkelijk rook inademt en daardoor het bewustzijn kunt verliezen. Wanneer een kamer vol rook staat of wanneer er brand is heeft u ongeveer twee minuten om uzelf in veiligheid te brengen. Zowel in woningen als in bedrijfspanden zijn deze melders zeer aan te bevelen ter brandpreventie. In sommige gevallen is het zelfs verplicht om rookmelders te installeren.

Koolmonoxidemelder

Net zoals bij rookmelders zijn er tegenwoordig ook slimme koolmonoxidemelders die via wifi contact maken met uw smartphone. U krijgt niet alleen een melding als het alarm gaat, maar ook wanneer de batterij leeg raakt. Er zijn ook melders met een lithium batterij, waarbij de batterij even lang mee gaat als het apparaat zelf. Koolmonoxidemelders werken op basis van een chemische reactie. Wanneer de sensoren merken dat de concentratie koolmonoxide te hoog wordt, geven deze een signaal aan het alarm. U kunt vaak aflezen wat de waarde is van de dreiging en hoe snel deze stijgt.

Blusdeken

Een blusdeken voor een brandpreventie set kopen, is een prima idee. Hiermee kunt u een kleine beginnende brand blussen. Door de blusdeken over het vuur te leggen ontneemt u de brand zijn zuurstof, waardoor deze als het goed is vanzelf dooft. Pas wel op, want u kunt een blusdeken niet altijd als brandpreventie gebruiken. Het hangt van de soort brand af. Als de brand te fel is zal de deken deze niet kunnen doven en zijn aanvullende blusmiddelen nodig zoals een schuimblusser, poederblusser of water. Als de vlam in de pan is geslagen kunt u dit het beste blussen door de warmtebron onder de pan uit te schakelen en een deksel over de pan te schuiven dat iets groter is dan de pan zelf.

Plaatsing

Bevestig melders altijd op een zodanige plaats dat zij signalen snel kunnen oppikken. De hal of het trapgat is voor een rookmelder een goede plaats. Dan kan de melder namelijk rook van zowel de benedenverdieping als de slaapverdieping snel registreren en direct alarm slaan. Bij bedrijven wordt vaak in iedere werkruimte een brandmelder geplaatst. Daarnaast moeten in een bedrijfspand ook brandblussers met schuim of poeder aanwezig zijn. Hoeveel exemplaren hangt af van de grootte van het pand. Deze blussers moeten regelmatig door een deskundige worden gecontroleerd en indien nodig vervangen, ook al zijn ze nooit gebruikt. Een brandmelder kan door vroegtijdige alarmering voorkomen dat een brand zich al enorm uitbreidt voordat deze wordt opgemerkt en de brandweer wordt gealarmeerd.

Tips

Een koolmonoxidemelder plaatst u op specifieke plekken om er zeker van te zijn dat een apparaat, zoals een kachel of cv, niet teveel koolmonoxide vrij geeft. Het is dan ook belangrijk om de melder in de buurt van dit apparaat te hangen. De richtlijn is verder om de koolmonoxidemelder op ongeveer 1,5 meter van de grond te plaatsen. Het is ten slotte vaak verstandig om meerdere melders te plaatsen. Test na het plaatsen van de melder altijd of u vanuit de andere ruimtes in het huis het apparaat wel kunt horen.

 
 

Top Brandpreventie producten

De top best verkochte brandpreventie artikelen.

 
 
Blusdeken - Alecto
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,79
Brandblusser - Ogniochron
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 21,19
Rookmelder Accessoires - Alecto
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Rookmelder Accessoires - X-Sense
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 5,29
Rookmelder Montageset - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,35
Rookmelder Montageset - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,35
Vluchtladder - Alecto
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 88,99