"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Antennekabel

Antennekabel op rol - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 72,00
F-connector stekker - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,59
Coax Stekker Male
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,49
Coax Stekker Female
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,49
F-connector verloopstekker - Allteq
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,09
Antennekabel - Koppelstuk - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,59
Antennekabel koppelstuk - HQ
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,19
BNC stekker - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 0,79
BNC stekker - HQ Products
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 1,49
Coax stripper - Coax Striptang - Type: RG58/59
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 5,29
Kabelstripper - Velleman
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 18,99
F-connector stekker - Nedis
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,00

Welke antennekabel kiezen?

Ondanks dat er steeds meer series en films via internet gestreamd worden, worden de normale kabelaansluiting en satellietontvanger nog steeds veel gebruikt om tv te kijken. Om uw tv op een kabelaansluiting aan te sluiten heeft u een kabel nodig van goede kwaliteit. Ook bij het aansluiten van een satellietschotel en digitale satellietontvanger is het belangrijk om kwaliteitskabel te gebruiken om storingsvrij naar uw favoriete programma te kijken. Met name als u langere kabels wilt gebruiken is de kwaliteit van de gebruikte coaxkabel belangrijk. Er zijn enkele eigenschappen belangrijk voor een storingsvrije signaaloverdracht. De eerste eigenschap is de demping van de kabel. Bij signaaloverdracht via een antennekabel treedt er altijd demping of verzwakking op. Hoe langer de antennekabel, hoe hoger de demping. Hoe hoger de frequentie van het signaal dat getransporteerd wordt hoe hoger de demping voor dezelfde kabellengte. De demping van een antennekabel voor een specifieke frequentie wordt gegeven per 100 meter kabel. De eenheid is dB (decidel) waarbij 3 dB een verzwakking met de helft van het signaal geeft. Het is met name bij een lange antennekabel belangrijk om voor een lage demping te kiezen.

Afscherming antennekabel

De tweede eigenschap die bijzonder belangrijk is voor een storingsvrije signaaloverdracht is de afscherming van de coaxkabel. In huishoudens verschijnen steeds meer apparaten met een ingebouwd zendertje. Denk hierbij aan wifi en bluetooth signalen van telefoons, tablets en computers. Maar ook andere apparatuur zoals dimmers en domotica-apparaten die vlakbij een coaxkabel liggen, kunnen een merkbare storende invloed hebben op een goede signaaloverdracht. Dit is een belangrijke reden waarom goed afgeschermde coaxbekabel steeds belangrijker begint te worden voor een betrouwbare en storingsvrije signaaloverdracht. In een omgeving van een 4G zendmast kan het 4G signaal een storende invloed hebben op het antennesignaal. Maar het komt ook regelmatig voor dat de signaaloverdracht in een coaxkabel negatief beïnvloed wordt door het 4G signaal van een smartphone of tablet met ingebouwde 4G verbinding. Heeft u last van 4G interferentie kies dan een coaxkabel met een goede 4G afscherming. Een coaxkabel met een meervoudige afscherming of een hoge afschermingsdemping is ook beter bestand tegen interferentie van andere signalen van buitenaf. Met suppressors of ferrietringen aan beide uiteinden van een coaxkabel voorkomt u dat er door inductie mantelstromen op een coaxkabel opstaan.

De standaard connector

Voor het aansluiten van een antennekabel zijn twee soorten connectors in omloop. De eerste is de standaard antennekabel connector. Deze vindt u op het aansluitkastje van uw kabelaanbieder en op de achterkant van uw tv. De standaard antennekabel is gemakkelijk te herkennen. De stekker bestaat uit een metalen ring met in het midden een pen. De metalen ring is met de afscherming van de antennekabel verbonden. De metalen pen is met de middengeleider van de antennekabel verbonden. De contrastekker of het chassisdeel bestaat uit een ring die uit twee of meer segmenten bestaat. Deze segmenten vallen rond de ring van de stekker en houden de stekker beet zodat deze redelijk stevig in de contrastekker of chassisdeel geklemd wordt. De middengeleider bestaat ook uit twee of meer segmenten. Deze segmenten vallen om de pen van de antennekabelstekker en klemmen deze vast. Indien u geen of een slecht signaal heeft, controleer dan of de stekker en contrastekkers nog intact zijn. Is de middenpen nog netjes recht, zijn alle segmenten nog aanwezig? Is dit niet het geval dan is de antennekabel aan vervanging toe.

De F connector

De F connector wordt veel gebruikt voor het aansluiten van satellietontvangers, satellietdecoders en schotelantennes. Een van de grote voordelen van de F connector is de schroefkoppeling waar deze connector mee uitgerust is. Met de schroefkoppeling wordt de connector op het F connector chassisdeel vastgeschroefd en hoeft u niet bang te zijn dat de stekker, door onbedoeld trekken aan de kabel, los kan schieten. Wij verkopen diverse kabels met F connectors en kabels met aan de ene kant een F connector en aan de andere kant een standaard coax connector. We verkopen ook F connectors die u zelf eenvoudig op een coaxkabel kunt monteren. De F connector is zo ontwikkeld dat de middengeleider van de coaxkabel de pen van de F connector vormt. U stript de coaxkabel, vouwt de mantel om en draait de F connector op de kabel. Daarna knipt u de middengeleider die uit de F connector steekt op de juiste lengte af. Let op, F connectors zijn alleen geschikt om te monteren op coaxkabel met een massieve kern.