Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

USB micro kabel

Micro USB adapter - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,29

Wat is een micro USB kabel?

Dit is een kabel met aan de ene zijde een micro USB connector en aan de andere kant een standaard connector. Deze laatste wordt officieel USB-A genoemd. Een micro USB kabel kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een smartphone met deze aansluiting op te laden en kan gebruikt worden voor het uitwisselen van data tussen de smartphone en een laptop of pc. Het is belangrijk om deze niet te verwarren met de mini variant. Na de invoering van de nieuwe stekker komt de oude minikabel steeds minder voor. Het voordeel van de micro USB kabel is dat de microstekker ongeveer de helft platter is dan de ministekker. Doordat smartphones steeds platter worden hebben fabrikanten massaal gekozen voor de platte en ruimtebesparende microvariant. Deze is eenvoudig te herkennen aan de twee schuine kanten van de stekker. Hierdoor past de stekker van een micro USB kabel maar op één manier in uw smartphone. Als de stekker niet past druk dan niet door, maar draai de stekker een halve slag.

De 2.0, 3.0 en 3.1 norm

De Universal Serial Bus is een wereldwijde standaard voor het aansluiten van randapparatuur. USB 2.0 is nog steeds een veelgebruikte norm. De dataoverdrachtssnelheid is maximaal 480 megabit per seconde (MB/s). Dit is ruim voldoende voor de meeste randapparaten en smartphones. Wilt u een hogere dataoverdrachtssnelheid, dan is dat mogelijk met de 3.0 norm. Hiermee haalt u een overdrachtssnelheid van maximaal 5 gigabit per seconde (Gb/s) dit is meer dan tien keer sneller dan versie 2.0. Smartphones en randapparatuur zoals printer, muis en keyboard maken vaak gebruik van versie 2.0 omdat de maximale overdrachtssnelheid van 480 Mb/s voor deze apparaten ruim voldoende is. Bij het aansluiten van een moderne externe harde schijf is de overdrachtssnelheid hiervan echter een bottleneck, waardoor het uitwisselen van grote bestanden onnodig lang duurt. Dit is de reden waarom modernere externe harde schijven uitgerust zijn met de veel snellere 3.0 aansluiting. Deze versie maakt gebruik van een aantal extra aderparen om de veel hogere overdrachtssnelheid te kunnen realiseren. Bij de standaard 3.0 connector zijn de contacten voor deze extra verbindingen bijna onzichtbaar achter in de connector weggewerkt. U herkent deze nieuwe uitvoering visueel alleen aan het blauwe balkje in de stekker. De microstekker is te klein voor extra contacten. Daarom is er een nieuwe 3.0 microstekker ontwikkeld, Deze stekker is ongeveer drie keer zo breed als de oudere stekker. Het verbrede deel herbergt de extra 3.0 aansluitingen. Inmiddels is er ook een USB 3.1 versie die nog weer sneller is.

Welke variant kiezen?

Wilt u een micro USB kabel bestellen kijk dan welke versie u nodig heeft. Heeft uw apparaat de kleine microaansluiting, dan heeft u een versie 2.0 nodig. Android smartphones werken vrijwel allemaal met deze aansluiting. Wilt u een micro USB kabel kopen voor een externe harde schijf dan heeft u vrijwel altijd een micro USB kabel versie 3.0 nodig. In het filtermenu kunt u de gewenste lengte kiezen waarna alle types die wij met deze lengte leveren, zichtbaar worden. U kunt bij ons ook terecht voor een aantal speciale uitvoeringen. Een bijzonder handige kabel is de magnetische micro USB kabel. De microstekker bestaat uit twee delen die magnetisch op elkaar klikken. Deze maakt het gebruik van uw smartphone een stuk handiger en intuïtiever. U steekt het losse magnetische stekkerdeel in uw smartphone. Wilt u uw smartphone opladen, dan hoeft u het kabeldeel alleen maar in de buurt van het stekkerdeel in uw smartphone te houden. De magneetjes zullen elkaar aantrekken en eenvoudig op elkaar klikken.