"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

USB OTG Kabel

USB OTG adapter - Allteq
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,29
USB OTG adapter - Allteq
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,39

Universal Serial Bus communicatie met randapparatuur

USB of Universal Serial Bus is een handige computeraansluiting waarmee randapparatuur eenvoudig op een laptop en een pc is aan te sluiten. Hierbij wordt een duidelijk onderscheid gemaakt tussen de zogenoemde “host”, dit is de laptop of pc waar een apparaat op aangesloten wordt en het “device”, het randapparaat dat op laptop of pc wordt aangesloten. De host is het centrale apparaat dat zorgdraagt voor de communicatie met alle randapparatuur. Dit is doorgaans uw laptop of pc. Op een host kunnen één of meerdere devices aangesloten worden. Denk hierbij aan een printer, een muis, een toetsenbord, een externe harde schijf, een geheugenstick en ook uw mobiel of tablet. Al deze apparaten luisteren naar de host (uw laptop of pc) tot ze toestemming krijgen om data met de host uit te wisselen. Bij het kopiëren van gegevens van de ene externe harde schijf naar de andere externe schijf loopt het verkeer via de host. Randapparatuur kan niet zelfstandig onderling met elkaar communiceren, dit gaat altijd via de host.

On The Go

Als u uw smartphone of tablet via een Universal Serial Bus kabel op uw laptop of pc aansluit, dan is de laptop of pc de host en is de smartphone of tablet het device. Omdat beiden een device zijn, kunnen ze alleen maar met een host communiceren en niet met andere apparaten. Maar wat zou het handig zijn als het mogelijk is om een geheugenstick op uw smartphone of tablet aan te kunnen sluiten, zodat u foto’s en andere bestanden kunt overzetten. Om dit mogelijk te maken, moet de software in uw apparaat van device naar host overschakelen. Veel moderne smartphones en tablets hebben deze mogelijkheid die aangeduid wordt met On The Go (OTG). Het idee achter deze naamgeving is dat u letterlijk “onderweg” een geheugenkaartje op uw smartphone of tablet kunt aansluiten. Uw smartphone of tablet schakelt On The Go automatisch om naar host en maakt verbinding met de stick of geheugenkaart, waarna u eenvoudig foto’s video’s en andere gegevens kunt uitwisselen.

USB OTG connectors

Een smartphone of tablet word aangeduid met OTG A apparaat en kan als host (master) of als device (slave) functioneren. Een printer, geheugenstick of camera kan vaak alleen als device (slave) functioneren. Voor een werkende verbinding is er minimaal één OTG A apparaat nodig. Het tweede apparaat mag een On The Go A of B apparaat zijn. Bij een kabel met twee mini of twee microconnectors zit aan iedere zijde van de kabel een male connector. Aan de ene zijde zit de minder vaak gebruikte A versie van de connector en aan de andere kant zit de veel gebruikte B versie van de connector. Een USB OTG A apparaat heeft een aansluiting waar zowel de A als de B versie stekker inpast. Een On The Go B apparaat heeft een aansluiting waar alleen de bekende en veel gebruikte B stekker in past. Worden er twee A apparaten met elkaar verbonden, dan zorgt de A versie connector ervoor dat het op de A connector aangesloten apparaat als host device wordt geïnitieerd. Naast de mini- en de microconnector kan ook de USB-C connector als On The Go connector gebruikt worden.

Kabels

Met de juiste kabel zijn er talloze apparaten op een smartphone en tablet aan te sluiten. Bij ons vindt u geheugensticks met aan de ene zijde een normale USB-A connector zodat u de stick eenvoudig in een vrije poort van een laptop of pc kunt steken. Aan de andere kant vindt u de On The Go microconnector waarmee u de stick rechtstreeks op de micropoort van uw Android smartphone of tablet kunt aansluiten. Wij verkopen de On The Go geheugenstick in verschillende geheugencapaciteiten. Wilt u foto’s van het geheugenkaartje uit uw fototoestel op uw tablet of smartphone zetten, dan heeft u een USB OTG kaartlezer nodig. Voor het aansluiten van een standaard geheugenstick kunt u een USB OTG verloopkabel van USB-A naar OTG micro gebruiken. Wilt u twee apparaten zoals een toetsenbord en trackpad op uw tablet of smartphone aansluiten? Dat kan met een USB OTG hub. Deze handige hub heeft twee aansluitingen om twee apparaten met een USB-A connector aan te sluiten en één micro female aansluiting voor een adapter om alle aangesloten apparaten van energie te voorzien.