Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Batterij lader

Batterij lader - Varta
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 33,99
AAA batterij lader - Varta
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59
Batterij lader - Nedis
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 14,99
Batterij lader - Nitecore
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 63,99
Batterij lader - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 26,49
Batterij lader - Nitecore
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 26,49
Batterij lader - Camelion
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 31,79
Batterij lader - Varta
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 49,99
Batterij lader - Nitecore
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 59,99
Batterij lader - Camelion
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 10,49

Verschillende batterijladers

Er bestaan verschillende soorten batterijen. Niet alle kunnen worden opgeladen, maar voor enkele soorten is er een oplaadbare variant. Een oplaadbare batterij kan vaak enkele honderden keren worden opgeladen, dus met een setje kunt u wel een tijd vooruit. Voor een geschikte batterijlader moet u op twee dingen letten: op het type batterij dat in de lader past en op de laadtijd. Normaal vindt u de aanduiding van de benodigde batterij op het product zelf, zo niet dan staat deze in de gebruiksaanwijzing van het apparaat vermeld. Let er bijvoorbeeld op of het type AA batterijen dan wel type AAA batterijen zijn, deze worden vaak met elkaar verwisseld. Ten tweede is de capaciteit belangrijk. Wanneer u oplaadbare batterijen voor bijvoorbeeld een fototoestel wilt gebruiken dan is het aan te raden om een zo hoog mogelijk mAh (milliampère-uur) te gebruiken. Anders zijn ze snel leeg en zult u ze al na een korte gebruiksperiode steeds opnieuw moeten opladen. Voor enkele soorten oplaadbare batterijen is het slecht om ze weer op te laden, voordat deze helemaal is leeggebruikt. Zo kan het de capaciteit en levensduur van de batterij verlagen. Het kan echter voorkomen, dat u geen tijd heeft om te wachten tot de batterij leeg is. Daarom hebben enkele types batterijlader uit het Allekabels-assortiment de functie om ook te ontladen. Door eerst volledig te ontladen en daarna weer geheel op te laden, kunt u de levensduur verlengen en de capaciteit blijft behouden. U vindt al deze informatie terug op de product pagina van elke batterijoplader. Om het juiste model batterijoplader te kiezen, let u echter eerst op de vorm van de batterij: cilindrisch of blokvorm. De derde soort, celvormige types, laten we hier achterwege.

Batterijlader voor cilindrische batterijen

Deze herkent u aan de ronde vorm. Ze worden nogal eens onderling verwisseld omdat ze op elkaar lijken. Zo houdt u ze beter uit elkaar.

  • AA, Penlite of Mignon. Dit is de meest gebruikte variant. Afmetingen 51 × 15 mm. Dit is de meest gebruikte batterij en er zijn dan ook vele soorten AA batterijlader.
  • AAA, Triple A, Potlood, Mini penlite of Micro. Dit type is iets kleiner dan de bekende AA batterij. Afmetingen 44,5 × 10,5. Aangezien ook deze versie zeer veel gebruikt wordt, zijn er de nodige types AAA batterijlader
  • AAAA, Quad A of Mini. Nog een slag dunner en iets korter dan de AAA. Afmetingen 42,5 × 8,3 mm.
  • C batterij, baby cel of Engelse staaf. De C-serie is een duidelijk groter model dan de A-serie. Afmetingen 26.2 × 50.
  • D cel, Mono cel. Dit is de grootste van de meest voorkomende cilindrische uitvoering. Afmeting 58 × 33 mm.

Batterijlader voor blokvormige batterijen

Blokbatterijen zijn langwerpig en zijn samengestelde modellen. Ze bestaan uit meerdere kleinere cellen, die in één behuizing zijn samengebracht. De spanning is een veelvoud van 1,5 Volt. Ze hebben dus een hogere spanning, dan een cilindrische batterij. Dit zijn de 3 meest voorkomende:

  • 4,5 Volt of platte batterij. Dit type wordt niet vaak meer toegepast. Wij hebben hem wel nog in onze shop;
  • Blokbatterij 6 Volt. Deze blokbatterij werd vroeger veel gebruikt voor sterke zaklampen. Met de komst van oplaadbare varianten en LED zaklampen raakt deze steeds meer in onbruik;
  • 9 Volt batterij, 9 Volt blokje, of "Negen Volt blokje". Dit is een veel voorkomende blokbatterij voor kleine elektronische apparaten zoals rookmelders. Van deze blokvormige batterij hebben wij veel 9v blokbatterij laders in ons assortiment;

Voor in de auto, met USB of setje compleet met batterijen

Elke batterijlader uit ons assortiment is ofwel geschikt voor de netstroom, ofwel voor de aanstekeraansluiting in uw auto. Zo kunt u ook onderweg, bijvoorbeeld op vakantie, opladen. Wij hebben de nodige modellen 12V autoadapter batterijlader in ons assortiment. Ook hebben wij diverse modellen batterijlader met USB aansluiting. Zoals hierboven al omschreven, let er wel steeds op voor welke types de batterijlader geschikt is. De meeste types batterijlader zijn geschikt voor diverse modellen, maar nooit voor alle soorten batterijen. Wilt u een batterijlader kopen compleet met oplaadbare batterijen erin? Dan bent u bij Allekabels aan het goede adres. Wij hebben diverse sets batterijlader inclusief batterijen.