"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Camera statief

Statiefwagen - Nedis
2-3 dagen levertijd
€ 57,99

Camera statief, hoe kiest u er een?

Er zijn camera statieven voor beginners én voor pro’s. Bent u net begonnen met fotografie of werkt u al jaren met professionele camera’s? Voor iedere fotograaf heeft Allekabels het juiste camera statief in huis. Om te beginnen is het handig om te weten welk gewicht de camera heeft, om zo een camera statief te kunnen kiezen dat uw camera optimaal kan ondersteunen en dat niet onnodig zwaar is in het gebruik. Kijk ook even naar de soort kop op het camera statief, of die de functies heeft die u nodig heeft en dus ook het gewicht van uw camera aankan. Verder is het van belang dat u weet wat de werkhoogte gaat worden. Wilt u veel kleine dingen gaan fotograferen bijvoorbeeld op de grond of op een werkblad, kies dan een camera statief waarbij u niet teveel hoeft te bukken.

Selfie stick en smartphone statief

De specifieke situatie bepaalt het camera statief. Als u zichzelf bijvoorbeeld in een grote groep wilt fotograferen, zijn er vandaag de dag enkele populaire hulpmiddelen als camera statief op de markt. Om het mogelijk te maken om u zelf op afstand, bijvoorbeeld met een panorama op de achtergrond, te fotograferen is de selfie stick ontwikkeld. Dit is niets anders dan een camera statief in de vorm van een telescopische metalen stok. Aan het uiteinde van die stick zit een clip of houder waaraan een smartphone (of soms een camera) kan worden bevestigd. De auto ontspanner wordt meestal via bluetooth aangestuurd. Behalve de selfie stick als camera statief hebben we ook de mini driepootversie als smartphone statief. Kortom: voor uw smartphone statief kunt u kiezen uit meerdere opties bij Allekabels. Bestel exact dat type dat past bij uw individuele werkwijze!

Eenpoot of driepoot als camera statief?

Vaak doet u camerawerk staand. Bent u lang van stuk, gun uzelf dan zeker een goed camera statief, uw rug zal u tot in lengte van dagen dankbaar zijn voor dit steuntje in de rug. Voor staand werk zijn er 2 soorten camera statieven met poten: eenpootstatieven en driepootstatieven. Een driepootstatief heeft verder geen ondersteuning nodig, het rust stabiel en autonoom op drie poten en de camera is daarmee altijd afdoende beschermd . Het voetstuk van een driepoot bevat vrijwel altijd 3 telescopisch uitschuifbare poten van gelijke lengte, uitklapbaar tot een bepaalde hoek. Uw camera of mobiel wordt, doordat de drie poten relatief ver uit elkaar staan, stabiel boven het midden wordt geplaatst. Nadeel van een dergelijke constructie is dat ze soms lastig te verplaatsen is. Een eenpootstatief of monopod heeft daarentegen wel extra steun nodig. Van beide camera statieven zijn er ook minivarianten te koop.

Camera statief op de schouder, op de motor en op de fiets

Voor sommige situaties heeft u wat meer mobiele camera statieven nodig. Allekabels heeft onder meer diverse kantelbare fiets statieven in haar assortiment. Voor de gevorderde gebruiker (of degene die dat wil worden) hebben wij ook diverse types en modellen schouderstatief te koop. U kent deze beslist van de TV, tijdens wielerkoersen en dergelijke ziet u zeer geavanceerde modellen. Natuurlijk is dat niet nodig, maar wanneer u tijdens het filmen of fotograferen beweegt, is een mobiel statief wel nodig. Checkt u wel even op de betreffende productpagina’s of het contragewicht voldoet aan uw eisen? Ten slotte hebben wij ook steeds een statiefwagen in ons assortiment. Deze zijn geschikt voor driepootstatieven en hebben tevens een handige waterpas aan boord.

Gewicht bepaalt het gemak van een statief

In het kader van het optimale gebruikersgemak is ook, naast het gewicht van de camera, het gewicht van het statief zelf van belang. Er zijn lichte statieven van kunststof en carbon, de meeste statieven zijn van aluminium dat bij tijd en wijle toch aan de zware kant is, net als metaal zoals staal. We hebben camera statieven in alle gewichtscategorieën in ons assortiment, check alle details op elke betreffende productpagina. Houd ook rekening met het gewicht van alle accessoires. Daarnaast kunt u nog kiezen voor een zogenoemde camera snelkoppeling (om snel uit de hand te kunnen fotograferen) en is een draagtas ook een optionele keuze voor bij een camera statief. En wat dacht u van een waterpas, waarmee u uw camera elke keer weer kaarsrecht zet? Keuzes te over kortom. Gebruik het rechtermenu om precies het juiste statief te selecteren dat bij de situatie van uw gebruik past.