"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Netwerk Kabel per Meter

U-UTP Cat6 - Flexibele kern - Goobay
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 0,99
U-UTP Cat6 - Vaste kern - Goobay
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 1,19
Cat 5e modulaire RJ45 stekker + tule - Allteq
  • Kleur:
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 0,99
Cat 6a/7 - RJ45 stekker - 10 stuks - invoerhulp
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 5,99
Cat 5e modulaire RJ45 stekker - 10x
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 5,49
RJ45 stekker - Delock
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 4,29
Netwerk keystone Cat 6 RJ45 - Delock
  • Kleur:
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 5,99
RJ45 Koppelstuk Cat 5 - STP - LSA - Metaal
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 4,99
Tule voor RJ45 stekker - Cat 5 - Allteq
  • Kleur:
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 0,29
Tule voor RJ45 stekker - Cat 6 - Allteq
  • Kleur:
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 0,29
Tule voor RJ45 stekker - Cat 7 - Techtube Pro
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 0,29
Knikbescherming - Techtube Pro
3-6 dagen levertijd
€ 3,19
Netwerkkabel stripper - Techtube Pro
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 2,19
LSA montage gereedschap - Techtube Pro
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 44,49
Opbouwdoos - Techtube Pro
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 3,19
Kabelmarker - Goobay
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 6,39
Cat 6 RJ45 connector - Gereedschapsloos - Vaste of flexibele kern
Vandaag besteld, woensdag in huis
€ 8,49

Netwerkkabel per meter kopen

Wilt u zelf een computernetwerk aanleggen dan is netwerkkabel per meter een ideale keus. Bij het aanleggen van een netwerk wordt een kabel vaak door een buis of een gat in muur of planfond getrokken. Hierbij kan de kabel nog niet van een connector voorzien zijn. In deze situatie heeft u dus losse netwerkbekabeling nodig. Bij netwerkkabel per meter kunt u zelf bepalen welke lengte van welke soort kabel u nodig heeft en deze bij ons per meter bestellen. Na het trekken of leggen van de netwerkkabel per meter moet de kabel nog afgemonteerd worden. U kunt kiezen voor twee methodes. De eerste methode is het gebruik van speciale netwerk wandcontactdozen. De andere methode is de standaard RJ 45 connector. Er zijn twee types netwerk wandcontactdozen. De inbouwdoos past in een standaard inbouwslot. Voor de netwerkbekabeling kunt u dan gebruikmaken van de aanwezige buizen. De opbouwdoos is met standaard montagemateriaal eenvoudig op elk gewenste punt te plaatsen. Na het trekken of leggen van de netwerkkabel per meter en het plaatsen van de wandcontactdozen, kunt u de netwerkkabel per meter op de doos aansluiten. Let op: hier is soms speciaal gereedschap voor nodig.

Soorten netwerkkabel per meter

Netwerkkabel per meter wordt ingedeeld in categorieën die maximale snelheid en maximale lengte bepalen, zie voor een overzicht onderaan deze alinea. Moderne computers en internetmodems zijn uitgerust met 1 gigabit per seconde (Gb/s) netwerkpoorten. Voor het verbinden van computers met een internetmodem is een Cat5e met een maximale snelheid van 1 Gb/s voldoende. Worden er routers of switches gebruikt voor het aggregeren van verkeer, dan zijn deze routers vaak uitgerust met netwerkpoorten die een hogere snelheid aankunnen om de routers onderling te verbinden. Het is verstandig om in deze situatie netwerkkabel per meter te gebruiken die deze hogere snelheid aankan. Voor vaste montage van netwerkkabel per meter kunt u kiezen voor stugge kabel met een massieve kern. Voor plaatsen waar netwerkkabel per meter los ligt, bijvoorbeeld voor het aansluiten van een computer of bij tijdelijk gebruik, is het raadzaam om flexibele (soepele) netwerkbekabeling te gebruiken. Flexibele of soepele kabel buigt makkelijker en blijft bij veelvuldig buigen goed functioneren.

Categorie Maximale snelheid Maximale afstand
Cat5e 1 Gb/s 100 meter
Cat6 10 Gb/s 55 meter
Cat6a 10 Gb/s 100 meter
Cat7 40 Gb/s 50 meter
Cat7a 100 Gb/s 15 meter
Cat 8 25/40 Gbps Tot 30 meter

Kabelafscherming

Netwerkkabel per meter bestaat uit vier paartje van twee getwiste draden. Het twisten van aderparen geeft al een goede bescherming tegen interferentie. Bij thuisgebruik of in een klein kantoor zijn er weinig storende invloeden van andere apparaten en bekabeling te verwachten. In deze situaties kan niet-afgeschermde kabel gebruikt worden. Kies hier voor U/UTP of UTP. Unshielded / Unshielded Twisted Pair. In situaties waar meer storende invloeden zijn te verwachten van andere bekabeling is het noodzakelijk om de aderparen beter af te schermen. Kies bij Cat5e voor F/UTP. De F staat voor Foiled. Deze kabel is in zijn geheel met een laag aluminiumfolie afgeschermd. In situaties met lange kabels waar laagfrequente interferentie een rol gaat spelen is het verstandig om SF/UTP te kiezen. De S staat voor Shielded. De kabel heeft een extra afscherming van gevlochten draad die ook gebruikt kan worden om apparaten onderling te aarden. Bij hogere datasnelheden is het in situaties waar interferentie kan optreden, noodzakelijk om de aderparen onderling af te schermen. Kies hier voor FTP netwerkkabel per meter. FTP staat voor Foiled twisted Pair. Elk aderpaar afzonderlijk is omwonden met aluminium folie.

Materiaaleigenschappen

De diameter van de geleider in een netwerkkabel per meter wordt aangegeven in AWG, American Wire Gauge. Een groter AWG-getal geeft een dunnere draad aan. Het AWG-systeem is logaritmisch. Drie punten AWG geeft een verdubbeling of halvering van de draaddiameter aan. AWG 24/1, of AWG 24 geeft aan dat een draad in de netwerkkabel per meter uit een enkele massieve kern is opgebouwd. Dit levert stugge netwerkbekabeling. AWG 24/7 geeft aan dat de draad opgebouwd is uit zeven strengen. Dit geeft een flexibele, soepele netwerkkabel. Het kernmateriaal van een draad kan van verschillende materialen gemaakt worden. Een van de beste en bekendste geleiders is koper. Is een geleider van een netwerkkabel per meter van koper gemaakt dan wordt dit aangeduid met Cu. CCU betekend Copper Clad Aluminium. Bij deze kabel is de kern van een geleider van aluminium gemaakt en aan de buitenkant voorzien van een laagje koper. Hierdoor is dit type kabel goedkoper te produceren. Bij hoogfrequente signalen zoals datasignalen plant de elektrische stroom zich langs de buitenkant van een geleider voort en zal voornamelijk van de het buitenste laagje koper gebruikmaken.