"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

USB Mini Kabel

Waarvoor kan ik een mini USB kabel gebruiken?

Een mini USB kabel wordt gebruikt om diverse apparaten op te laden en data van het apparaat over te dragen naar een laptop of pc. De standaard mini USB kabels in ons assortiment zijn dan ook mini USB naar USB, wat wil zeggen dat u de mini aansluiting in het aan te sluiten apparaat kunt steken, en de normale USB connector in uw laptop of pc, of in een oplader. Apparaten die doorgaans gebruik maken van de mini aansluiting zijn onder andere tablets en digitale camera’s. Maar ook voor apparaten met een andere aansluiting bieden wij de juiste oplossing.

Mini vs. Micro

Het verschil tussen mini- en micro USB zit hem vooral in de maat van de connector. De connector van een mini USB kabel is iets groter dan de micro aansluiting en de mini aansluiting is dan ook net wat ouder dan de micro. De meeste smartphones zijn tegenwoordig op te laden door middel van een micro USB kabel. Ook daarvoor is er een mini USB oplossing, namelijk een mini USB naar micro USB verloopstekker. Zo heeft u geen extra micro USB kabel nodig, maar kunt u gewoon gebruik maken van uw mini USB kabel.

Lengtes en vormen

Bij Allekabels hebben we dit type kabels in verschillende soorten en maten. De lengte van onze mini USB kabels gaat tot 5 meter en dat is dan ook de geadviseerde maximale lengte voor deze kabel. Uiteraard kunt u door middel van een verlengkabel wel nog wat meer lengte uit uw USB aansluiting halen. Qua vormen en maten zijn we ook erg flexibel, zo hebben wij een mini USB kabels met haakse connectoren voor moeilijk te bereiken plekken, of een mini USB kabel met krulsnoer om het compact en gemakkelijk te houden. Verder hebben we ook bekabeling in ons assortiment met Easy USB. Erg handig, hiermee hoeft u nooit meer na te denken over de manier waarop u uw USB kabel in uw pc steekt. Het past namelijk van 2 kanten.