Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Professionele audio kabel

Luidsprekerkabel op rol - Tasker
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 316,99
Luidspreker stekker - HQ Products
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 2,69
Luidspreker stekker - Dynavox
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 9,59

Wanneer professionele audio kabels kiezen?

De meeste audio kabels en video kabels levert Allekabels in diverse kwaliteiten:

  • standaard kwaliteit;
  • hoge kwaliteit kabel, verguld;
  • professionele kabel, verguld met goede dubbel afgeschermde kabel.
Wanneer kunt u beter deze laatste, zeer hoge kwaliteit kabel kiezen? Computers, magnetrons, spaarlampen, stroomkabels, etc. veroorzaken stoorvelden. De kans dat deze stoorvelden niet opgepikt worden door de kabel, en dus niet hoorbaar zijn in het geluid, is het kleinst bij een duurdere, beter afgeschermde professionele audio kabel. Ook is het signaal verlies kleiner in een kwaliteits audio kabel. Dit voordeel speelt vooral wanneer er lange kabels gebruikt worden. Kortom: u kiest voor professionele audio kabel wanneer u geen last van storingen wilt ondervinden, ook wanneer u een iets langere kabel moet gebruiken. Behalve het voorkomen van storingen kan bij het het ontwerp worden ingezet oftewel op maximale “neutraliteit” of op het benadrukken van bepaalde frequenties. U leest dit bij de betreffende productspecificatie, welke benadering uw voorkeur heeft kiest u natuurlijk zelf.

Bijzondere eigenschappen professionele audio kabel

Het transport van elektrisch signaal is direct afhankelijk van de zuiverheid van de geleider. Dat is bij audio kabel de kern van de audio kabel, die vrijwel zonder uitzondering van koper is. Hoe puurder het koper en hoe minder onregelmatigheden in de kristalstructuur, des te minder obstakels het elektrische signaal op haar pad tegenkomt. Daarom wordt de duurdere kabel gemaakt van het zogenoemde OFC (oxygen free ofwel zuurstofvrij) koper. Met name professionele luidsprekerkabel profiteert enorm van deze kwaliteit. Ook professionele microfoonkabel hebben wij in deze kwaliteit. Als het kabels zonder XLR connectoren betreft: u kunt deze connectoren in een keer meebestellen. Verder hebben wij speciale professionele subwooferkabel, die afwijkt van standaard speakerkabel en beter geschikt is voor deze toepassing. Dat heeft te maken met de dikte van de kabel in combinatie met de lengte die voor een subwoofer kabel vaak wordt toegepast. U leest er op onze subwooferkabel pagina alles over.

Afscherming professionele audio kabel

De mate en kwaliteit van de afscherming van professionele audio kabels bepaalt de storingsgevoeligheid van de audio kabel. We hebben het dan niet enkel over hoorbare storingen zoals het microfonie effect als u op de kabel tikt, maar ook over allerlei storingen die minder op de voorgrond treden maar wel eveneens hoorbaar zijn, zeker bij gebruik van kwalitatief goede speakers. Het spreekt voor zich dat een professionele audio kabel gaat voor maximale afscherming. Dit heeft vooral zin bij zwakke signalen. Deze zijn extra vatbaar voor met name interferentie. Kies hier dan ook steeds voor professionele audio kabels. Bij speakerkabel ligt het er aan welk traject de kabel af moet leggen of er sprake kan zijn van storing. Nogal wat mensen zien het nut er niet van in om hier enkele euro’s meer aan te spenderen, zij hebben inderdaad gelijk als een kabel een ideaal traject aflegt. Neemt u het zekere voor het onzekere, kies dan professionele audio kabels met maximale afscherming voor uw speakers en zeker voor uw subwoofer.

Goede connectoren maken het verschil

Goedkope kabels en connectoren hebben een oppervlakte van normaal metaal, dit kan na verloop van tijd gaan oxideren en hierdoor kunnen storingen ontstaan. Het is dan ook van groot belang dat u, naast de juiste professionele audio kabel, ook kiest voor de juiste connector in professionele kwaliteit. U vindt in ons assortiment professionele audio kabel met tulp connectoren (ook bekend als cinch of RCA connectoren), met jack connectoren en met XLR connectoren. Ten slotte vindt u in ons assortiment ook professionele audiokabel met optische verbinding en connectoren. Optische kabels met SPDIF of TOSLINK hebben wij vanaf een lengte van een halve meter tot 20 meter. Overigens: heeft u wel eens last van te weinig plek voor de connector? Wij hebben alle verloopstukken, bijvoorbeeld om een connector in een hoek van 90 graden toch te plaatsen en u zo de optimale kabellengte bereikt.

Kabels: bij ons verkrijgbaar in alle lengtes

Wij verkopen professionele audio kabels vanaf een lengte van een halve meter. Voorgemonteerde XLR kabel hebben wij tot een lengte van 24 meter in ons assortiment. Bepaalde soorten kabel hebben wij tevens te koop op rol, bijvoorbeeld professionele speakerkabel. Verder leveren wij met grote regelmaat professionele XLR kabels op rol. Deze voldoen aan alle kwaliteitsnormen en zijn daardoor uitermate geschikt voor intensief professioneel gebruik. De kabels zijn 100% afgeschermd. 100 Meter professionele audio kabel op rol verzekert u, mits voorzien van de juiste connectoren, van een kwalitatief consistente kabel van voldoende lengte. Onze professionele audio kabel leveren wij voor een zeer aantrekkelijke prijs, kant en klaar gemonteerd, per meter of op rol.