"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

CAT7 Kabel

LSA RJ45 Koppelstuk Cat 6 - STP Cat 6 600 MH
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 6,99
Stofkap - Goobay
  • Kleur:
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 2,19
Stofkap - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 4,29
Stofkap - RJ45 ingang - 10 stuks
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 11,69
Kabelmarker - Goobay
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 6,39
RJ45 afdekkap - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 3,19
RJ45 reparatie clips - Delock
Vandaag besteld, maandag in huis
€ 16,99

Cat7 kabel kopen

Er zijn verschillende soorten netwerkbekabeling te krijgen en het is belangrijk om de verschillende eigenschappen te kennen om tot een goede keus te komen. Dit type netwerkbekabeling is in staat om met een hoge datasnelheid gegevens tussen apparatuur over te dragen. Hiervoor moet de apparatuur wel uitgerust zijn met een geschikte netwerkpoort die tot deze hoge datasnelheid in staat is. Het is ook mogelijk om een Cat7 kabel op een langzamere poort te gebruiken. De bekabeling zal hier ook goed presteren, maar de snelheid zal niet hoger zijn dan de langzaamste schakel. Een Cat7 kabel kan ook gebruikt worden voor de overdracht van analoge signalen. Netwerkkabels worden in de praktijk veel toegepast voor overdracht van signalen van bewakingscamera’s. Er zijn enkele subtypes Cat7 kabel ieder met hun eigen analoge bandbreedtespecificatie.

  • Cat7 heeft een analoge bandbreedte van 600 MHz;
  • Cat7a heeft een analoge bandbreedte van 1 GHz;
  • Cat7+ heeft een analoge bandbreedte van 1,2 GHz.
Voor de overdracht van een analoog signaal is het belangrijk om bekabeling te kiezen met een analoge bandbreedte die gelijk of hoger is dan het analoge signaal.

Afscherming van Cat7 kabel

Omdat er hoge eisen aan een Cat7 kabel gesteld worden, is deze categorie snoeren standaard afgeschermd. Hierbij is de keus tussen enkele of dubbele afscherming. Een Cat7 kabel met enkele afscherming wordt U/FTP Unshielded Foiled Twisted Pair genoemd. U/FTP wordt vaak afgekort tot FTP. Twisted pair staat voor de paartjes van twee getwiste draden, die voor de overdracht van een datasignaal worden gebruikt. Een Cat7 kabel bevat vier van deze aderpaartjes. Het twisten van de aderpaartjes zorgt ervoor dat interferentie van buitenaf weinig invloed heeft. Om een betere afscherming tussen de signalen van de verschillend aderpaartjes te realiseren, worden de aderpaartjes individueel afgeschermd. Hiervoor is bij een U/FTP Cat7 kabel is elk aderpaartje omwikkeld met aluminiumfolie. De aluminiumfolie zorgt voor een bijzonder goede afscherming tegen hoogfrequente signalen. In industriële situaties met krachtstroomkabels, is het nuttig om een datakabel ook goed af te schermen tegen laagfrequente interferentie. Aluminiumfolie is door zijn relatief hoge weerstand hier minder geschikt voor. Daarom wordt er een gevlochten scherm van dunne draad met een lage weerstand gebruikt, die de gehele Cat7 kabel afschermt. Deze Cat7 kabel heeft de aanduiding S/FTP. Shielded Foiled Twisted Pair.

Soepele en stugge netwerkkabel

Bij netwerkkabels wordt de doorsnede van de geleiders aangegeven met de AWG. AWG staat voor American Wire Gauge en is een Amerikaanse norm. Het is een omgekeerde schaal waarbij een groter AWG-getal een dunnere draad aangeeft. De schaal is logaritmisch. Elke drie stappen in AWG geeft een verdubbeling van de oppervlakte van de draad. Netwerkkabel met draad met een massieve kern wordt vaak “stugge” netwerkkabel genoemd. Deze bekabeling is geschikt voor vaste montage. Deze Cat7 kabel heeft een AWG-aanduiding met een enkel cijfer, bijvoorbeeld AWG 22 of een dubbel getal met het cijfer één. Dit geeft aan dat het een enkele kern is, bijvoorbeeld AWG 22/1. De iets duurdere uitvoering Cat7 kabel heeft geleiders die uit meerdere dunne draadjes zijn opgebouwd. Dit snoer is gemakkelijk te buigen en breekt bij veelvuldig buigen minder snel dan stugge bekabeling. Deze Cat7 kabel heeft een AWG-aanduiding met een dubbel cijfer, bijvoorbeeld AWG 27/7. Dit geeft aan dat een enkele geleider opgebouwd is uit 7 strengen van AWG 27 strengen. Een soepele Cat7 kabel is bij uitstek geschikt als patchkabel in een netwerk of serverkast en het verbinden van apparatuur onderling.

Overige eigenschappen

Bij het kopen van dit type netwerkbekabeling zijn er enkele eigenschappen die belangrijk zijn voor de optimale keus. Natuurlijk is de lengte van het snoer belangrijk. Wij hebben een scala kant-en-klare kabels in voorraad. U kunt via het rechterfiltermenu de lengte die u wenst kiezen. Daarnaast kunt u ook netwerkbekabeling per meter of per hele rol kopen. Handig als u uw eigen netwerk wil aanleggen. Kiest u voorgemonteerde bekabeling die u langs veel andere kabels wilt trekken, dan is het handig om voor een zogenoemd “snagless” snoer te kiezen. Bij een “snagless” snoer zijn de clipjes van de connectoren afgeschermd waardoor de connector niet achter andere kabels kan blijven steken. U kunt bij de kant-en-klare kabels kiezen voor een eenvoudige, grijze kabel maar ook voor verschillende andere kleuren. Zo kunt u in een netwerk- of serverkast de verschillende kabels eenvoudig uit elkaar houden. De platte FTP netwerkkabel is ondanks zijn platte uiterlijk een kabel met een hoge prestatie. Deze bekabeling is eenvoudig weg te werken op plaatsen waar een ronde netwerkkabel niet past.