Overige Producten 
Kabels 
Account  

Hangslot


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 169 productenVolgende
Gerelateerde Categorieën

Welk hangslot heb ik nodig?

Vroeger werden spullen die u niet wilde kwijtraken niet weggesloten maar verstopt in grotten, holle bomen of ergens in de grond begraven. Dat hoeft u gelukkig niet meer te doen, u bergt ze tegenwoordig gemakkelijk op in een afsluitbare ruimte. Vaak gebeurt dit met een hangslot. Dit is een slot dat los bevestigd wordt en geen vast onderdeel uitmaakt van af te sluiten ruimtes of voorwerpen. Het bestaat uit een (meestal metalen) beugel met een huis. In dat huis zit een slot met sleutel (klavierslot of cilinderslot) of een slot zonder sleutel (cijferslot of combinatieslot). Ze zijn er in alle soorten en maten omdat de bevestigingsmogelijkheden ook sterk verschillen. Soms bestaat de sluiting uit een scharnierende klep die over een oog valt. Door dat oog wordt een hangslot gedaan. Dit heet een overvalsluiting. Ook kan een hangslot schakels van een ketting verbinden om zo zaken aan elkaar te ketenen.

Hangslot met sleutel

Hangsloten met sleutel ziet u met kleine en grotere uitvoeringen beugels. Een hangslot met korte beugel heeft meestal een gehard stalen beugel van enkele millimeters dik. De breedte van het slot varieert van 20 millimeter tot 90 millimeter. Dit soort slot wordt vaak gebruikt wanneer het afsluiten plaatsvindt door middel van het verbinden van 2 lipjes met elkaar. Let er wel steeds op dat de bevestiging van de slotlipjes niet eenvoudig te verwijderen is, anders heeft u uiteraard niets aan het hangslot. Deze laatste, uiterst robuuste uitvoering is van het kwaliteitsmerk Stanley. Een hangslot met lange beugel kent vergelijkbare breedtes, maar de maat van de beugel is langer. Allekabels levert zoveel mogelijk haar sloten met minimaal 2 sleutels. Soms is het gebruik van een sleutel minder handig: als een hele groep personen toegang moet hebben en/of wanneer er veel ruimtes afgesloten moeten worden.

Slot zonder sleutel

Niet iedereen is even handig met het georganiseerd opbergen van sleutels. Dat kan komen omdat we vergeetachtig zijn, maar vaak gebeurt het ook in de haast dat we niet goed opletten waar we een sleutel laten liggen. Gelukkig zijn er ook hangsloten zonder sleutels. Het gebruik van cijfersloten heeft een grote vlucht genomen in situaties waarbij meerdere personen toegang moeten hebben tot een afsluitbaar object, terwijl het niet handig is om veel sleutels in omloop te hebben. Allekabels heeft een groot assortiment aan hangsloten met cijferslot. Een andere benaming voor dit soort hangslot is overigens combinatieslot. Cijferhangsloten zijn er in diverse uitvoeringen. Zo zijn er modellen met beveiligingsindicator. Deze geeft aan of het slot geopend is geweest, bijvoorbeeld door veiligheidspersoneel. Verder hebben we ook setjes van meerdere cijfersloten in ons assortiment.

Toepassingen van een hangslot

Behalve voor het veilig opbergen van spullen, zijn er nog enkele wat meer creatieve toepassingen van hangsloten bedacht. Zo rond de eeuwwisseling is er een ware rage ontstaan rondom sloten. Verliefde koppeltjes maakten sloten aan brugrelingen, toeristische hekken en andere publieke plekken vast. De sleutels worden daarna weggeworpen, liefst op een onvindbare plek zoals in de zee of een rivier. Het idee is dat hierdoor ook hun liefde een eeuwigheidswaarde bezit. Deze traditie raakte in Europa populair in met name grotere steden. De Pont des Arts en de Pont de l'Archevêché te Parijs en de Tower Bridge in Londen zijn bekende voorbeelden. Of cijferhangsloten hiervoor ook geschikt zijn, laten we even in het midden. Een andere bekende toepassing is het gebruik als decoratie. U ziet hangsloten terug op dagboeken, als sieraad en zelfs als sportattribuut (bij lockpicking als hobby …)

Messing, zink of toch een ander materiaal?

De meeste hangsloten worden gemaakt van staal, messing en zink. Vaak is de beugel van een hangslot van een ander metaal gemaakt dan de behuizing. De beugels worden veelal van staal vervaardigd. Ook ziet u wel zink terug. Zink is een blauwig wit metaal dat veel gebruikt wordt in legeringen, zoals onder meer in messing en in soldeertin. Ook wordt het toegepast om staal te beschermen tegen corrosie. Het is zeer licht en relatief goedkoop te vervaardigen. Na staal, aluminium en koper is zink het meest toegepaste metaal in producten. Messing is een legering van zink en koper en wordt door zijn kleur ook wel geelkoper genoemd. Omdat het nogal hard is, wordt het vaak gebruikt voor de behuizing van in dit geval hangsloten. De beugel is dan vaak van staal.

Uw hangslot online kopen

Een slot met sleutel of een hangslot als cijferslot koopt u online bij Allekabels. Of u nu er een van messing met lange beugel wilt kopen of een cijferhangslot van zink, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Heeft u nog vragen over een slot of over de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het product bestelt dat u zoekt.

Klantenservice & Informatie