"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Diverse soorten en maten camera verlichting

U kunt camera verlichting in diverse soorten aanschaffen. U kunt een keuze maken uit een complete set waarbij u een camera lamp heeft inclusief fitting. Hiermee kunt u meteen aan de slag. De camera lamp kunt u op een goede plaats neerzetten, maar u kunt ook kiezen voor een exemplaar dat op de camera bevestigd kan worden. Dit is met name erg makkelijk als u regelmatig wisselt van plek om foto’s te maken. Staat u steeds op dezelfde plek? Dan is een camera lamp op een lichtstatief ook een goede keuze. Een statief kunt u verplaatsen en is ook instelbaar op een bepaalde hoogte. Als u al een armatuur heeft, dan kunt u ook kiezen voor losse camera verlichting die u in het statief kunt draaien. Het is overigens altijd verstandig een reserve camera lamp bij u te hebben.

LED camera lamp

Een camera lamp set bestaat uit een armatuur met LED verlichting. Deze verlichting is helder en geeft goed licht zodat u ook binnen daglicht kunt nabootsen. Dit soort camera verlichting wordt dan ook steeds meer gebruikt. Bij een LED verlichting videocamera heeft u allemaal kleine lampjes zodat u een zo goed mogelijk effect kunt bereiken, of dit nu in een ruimte is waar het erg donker is of waar u juist wel redelijk licht tot uw beschikking heeft. Als u buiten in het donker wilt filmen kunt u ook deze verlichting gebruiken omdat er exemplaren te koop zijn die op batterijen werken. Daarmee bent u dan ook nog eens uitermate flexibel. Een LED verlichting camera kan ingesteld worden in diverse kleurtemperaturen en dit kan vaak traploos gedaan worden zodat u altijd het gewenste effect bereikt. LED verlichting heeft als groot voordeel dat het lang meegaat en energiezuinig is maar ook dat het geen warmte afgeeft.

Halogeen camera verlichting

Wilt u liever iets anders dan LED verlichting of bent u op zoek naar een reserve videolamp voor bij uw camera? Dan heeft u de keuze uit een aantal halogeen lampen die spiraalvormig zijn. Deze lijken qua uiterlijk sterk op gewone halogeenlampen die u ook in een lamp thuis kunt doen. De spiraallampen zorgen voor een goede nabootsing van het daglicht en hebben een standaard E27 schroefdraad. Dit is dezelfde maat als een (gloei)lamp met een zogenoemde grote fitting. Door deze veelgebruikte fitting kunt u ze in nagenoeg ieder armatuur indraaien en hoeft u daar niet persé een nieuwe of andere camera lamp voor aan te schaffen. Armaturen die uitermate geschikt zijn als camera verlichting hebben vaak een lichtafstotende werking zodat het licht van de camera lamp altijd de goede kant op schijnt en het zo de beste beelden oplevert. De halogeenlampen die u gebruikt in de camera lamp geven vijf keer zoveel licht als een gewone lamp met hetzelfde wattage. Wilt u filmen of foto’s maken in een donkere ruimte of buiten? Denk dan ook eens aan een infrarood verlichting camera. Hiermee kunt u namelijk ook in het donker de belichting zo instellen dat u toch goede foto’s krijgt.

Camera lichtstatief

Vindt u het makkelijk om een camera lamp te gebruiken die u op de grond kunt plaatsen maar die wel in hoogte verstelbaar is? Dan kiest u het beste voor verlichting op een statief. U kunt hierbij een keuze maken uit een lichtstatief waar alleen een camera lamp op bevestigd is, maar er zijn ook statieven waar u de camera zelf op kunt vastmaken. Met name bij een filmcamera maar ook bij een fotocamera kan dat zeer handig zijn in het gebruik. Wanneer u filmt is het soms moeilijk de camera goed stil te houden en krijgt u met wat pech trillende beelden. Veel camera’s zijn voorzien van een steady shot waarmee dit wel minder wordt maar als u de camera vastzet op het statief weet u zeker dat u geen bibberende beelden krijgt. Dit geldt uiteraard ook voor foto’s. Zeker als u een wat minder vaste hand heeft, is het slim de camera op een statief te plaatsen. Dan weet u zeker dat u daardoor in ieder geval geen bewogen beelden krijgt. Bovendien kan het ook erg handig zijn als u op een bepaalde hoogte steeds dezelfde soort foto’s wilt maken.

Maak de juiste keuze voor camera verlichting

Als u op zoek bent naar een goede camera lamp kunt u ook bij Allekabels terecht. We verkopen diverse soorten camera verlichting zoals een losse camera lamp of een camera lamp op een statief. Bij alle camera lampen staat aangegeven of de verlichting voor dichtbij of ver weg is, en of u er mee kunt filmen. Vaak staat er een maximum afstand bij de camera lamp aangegeven. Bij de vaste lampen op statief geeft de hoeveel Watt aan hoeveel van een ruimte u kunt verlichten. De losse verlichting die u boven op de camera vast maakt, werkt vaak op normale AA- of AAA-batterijen. Vrijwel alle verlichting is tegenwoordig voorzien van LED lampen. De LED lampen verbruiken een stuk minder stroom dan normale lampen en geven een helder wit licht. LED lampen hebben ook een hele hoge levensduur waardoor u de lampen niet snel hoeft te vervangen. Kortom in onze webshop is voor elk doeleind een bijpassende lamp te vinden. Dus wacht niet langer en bestel uw camera lamp bij ons. Dan zult u voortaan alleen nog maar geweldige foto’s maken.