Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Mini camera

Wat is een minicamera en wat kun je ermee?

Daar waar de eerste digitale camera’s nog onhandige dingen waren met een gewicht van maar liefst 4 kg, past de huidige minicamera in een lucifersdoosje. Het gewicht van een dergelijk miniatuur cameraatje is te verwaarlozen. Toch zijn de prestaties van deze kleine camera’s indrukwekkend te noemen. De resolutie van dit soort camera’s wordt meestal in megapixel (1 miljoen pixels per plaatje) aangegeven. Een resolutie van een megapixel is vandaag de dag al niet meer bijzonder, een veelvoud hiervan is gebruikelijk. De kwaliteit van het beeld is dan ook eigenlijk al niet meer maatgevend, het is altijd voldoende. We verdelen de miniatuur camera hier dan ook in niet vooral op basis van allerlei subspecificaties, maar vooral op basis van inbouw en opbouw. De opbouw minicamera betreft de minivariant van de IP camera, de inbouw variant is de soort cameramodule die u aantreft in apparaten als smartphones, tablets etc. Deze kunt u echter in principe inbouwen in elk embedded systeem in en om het huis waar deze camera goede diensten levert.

Inbouw minicamera

In ons assortiment vindt u diverse types geschikt voor inbouw. U kunt deze bijvoorbeeld gebruiken als vervanging van een bestaande maar defecte cameramodule. U kunt ze echter ook gebruiken voor een zelfbouw systeem. Daartoe zijn alle benodigde aansluitmogelijkheden op elke miniatuur cameramodule aanwezig, zoals bijvoorbeeld een 5 pins USB 2.0 aansluiting. Verschillen zijn er natuurlijk ook, die vindt u terug in de verschillende beeldhoeken en cameraresoluties. Diverse minicamera modules zijn uitgerust met sensoren zoals infrarood sensoren. Ook de afmetingen verschillen, meestal voor wat betreft de hoogte. Qua bediening is een dergelijke camera verregaand geautomatiseerd. Belichting, witbalans, calibratie en filters worden automatisch ingesteld. Kijk wel altijd even in de specificaties of de camera bijvoorbeeld geschikt is voor buitengebruik. De minicamera specificaties vermelden de werktemperaturen en vochtigheidsgraad waarbinnen de module naar behoren zal functioneren. Houd daar dus terdege rekening mee.

IP minicamera draadloos en IP minicamera wifi

Een IP camera is een beveiligingscamera zoals u die de laatste jaren steeds vaker ziet. Ze worden zowel voor binnen- als buitengebruik toegepast. Meestal zijn ze zichtbaar opgehangen, zodat ze ook voor inbrekers en ander ongewenst bezoek goed zichtbaar zijn wegens afschrikkend effect. Zoekt u echter het tegenovergestelde, een camera die niet opvalt, kijk dan eens naar ons assortiment aan modellen IP minicamera. Ondanks de vaak bescheiden prijs is een dergelijke miniatuur camera vaak van alle technische snufjes voorzien. Draadloos internet, video streaming, audio streaming en vele soorten messaging. Zo kunt u een real time verbinding via wifi of internet leggen, maar ook beelden opslaan om ze later te bekijken. Installatie is eenvoudig omdat ze draadloos werken, wel is het zaak om goed naar de stroomtoevoer te kijken. Meestal is wel ergens een stroompunt nodig. Enkele uitvoeringen IP minicamera werken overigens ook als wifi extender, zodat u het bereik van uw wifi netwerk uitbreidt. Op die wijze kunt u dus ook meerdere IP miniatuur camera’s gebruiken om bijvoorbeeld uw gazon of garage van wifi te voorzien.

Kabels en accessoires voor een compleet systeem

Een miniatuur camera maakt vrijwel altijd deel uit van een compleet systeem. Voor het aansluiten van een minicamera hebben wij diverse kabels in ons assortiment. Voor de inbouw minicamera is dat bijvoorbeeld 5 pins USB connector waarmee u de module aan kunt sluiten op uw pc of ander apparaat. Check voordat u een dergelijke kabel bestelt altijd de specificaties over hoe de connectoren precies zijn aangesloten, zodat ze ook werken met het systeem waarop u ze aan wil sluiten. Daarnaast heeft Allekabels alle (hoe kan het ook anders) kabels in haar assortiment om ook de stand alone miniatuur camera aan te kunnen sluiten, hoewel de meeste van deze modellen draadloos werken. Verder kunt u bij ons terecht voor alle andere accessoires zoals sensoren, geheugenkaarten, bevestigingsmaterialen en dergelijke. Zoekt u een heel systeem om een werkplek of thuissituatie te kunnen overzien, kijk dan ook eens in onze hoofdcategorie beveiliging. U vindt daar ook alle mogelijke sensoren, bewegingsmelders en alarmsystemen die u samen met een miniatuur camera kunt installeren. Vindt u toch niet datgene wat u zoekt, neem dan gerust contact met ons op.