Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

USB 2.0 kabel

USB 2.0 kabel - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 3,19
USB 2.0 stekker - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 0,69
USB 2.0 verloopstekker - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,99
USB 2.0 koppelstuk
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,99
USB 2.0 koppelstuk - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,99

Wat is USB?

De naam is de afkorting van Universal Serial Bus. Het is een wijdverbreide standaard voor het aansluiten van randapparatuur. Het betekende een hele vooruitgang ten aanzien van zijn voorganger, de standaard seriële aansluiting die ook bekend is onder de naam van het seriële protocol dat deze aansluiting gebruikt: RS232. Een van de meest in het oog springende eigenschappen is de kleine platte stekker, die bijzonder handig is in het gebruik. Daarnaast heeft het een aantal andere handige eigenschappen, die niet terug te vinden zijn bij zijn voorganger. Een USB aansluiting kan een apparaat dat er op aangesloten is van voedingspanning voorzien. Hierdoor is het niet nodig dat het apparaat via een aparte kabel van energie voorzien wordt. Denk hierbij aan toepassingen zoals handscanners, het laden van een smartphone of tablet en het aansluiten van een externe harde schijf, optische muis en keyboard. Een andere belangrijke eigenschap is de mogelijkheid om een USB hub te gebruiken waardoor er meerdere apparaten gelijktijdig op een enkele poort van een computer of laptop aangesloten kunnen worden.

Verschillende normen

Door de jaren heen heeft deze norm verschillende malen een upgrade gehad. Hiermee werd met name de overdrachtssnelheid verhoogd. Op dit moment is versie 2.0 nog steeds een veel gebruikte norm. De overdrachtssnelheid van deze versie is 480 Mb/s (megabit per seconde). Dit is voor veel randapparatuur zoals een keyboard en een muis ruim voldoende. Dit is de reden dat ondanks de opkomst van de snellere USB 3 norm er nog steeds veel apparaten met een USB 2.0 verbinding worden uitgerust. Al deze apparaten kunt u zonder functie- of snelheidsverlies met een 2.0 kabel aansluiten. U kunt een standaard 2.0 kabel en aansluiting herkennen aan het witte of zwarte kunststof balkje dat u ziet als u recht in de stekker of aansluiting kijkt. Voor randapparatuur zoals een externe harde schijf is er bij de overdracht van grote bestanden en maken van backups wel een duidelijk merkbaar verschil als u kijkt naar de nieuwere en snellere versie 3 norm.

USB 2.0 kabel kopen

Een randapparaat wordt vaak geleverd inclusief een USB 2.0 kabel. Vaak is dit een korte kabel, waardoor u het apparaat dicht bij uw pc of laptop moet neerzetten om het apparaat te kunnen aansluiten. Dit kan in vele situaties onhandig zijn. Het is vaak veel handiger om een apparaat zoals een scanner of printer op een andere plaats neer te zetten. In deze gevallen is de bijgeleverde USB 2.0 vaak te kort. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat een USB 2.0 kabel zoekraakt waardoor u graag een nieuwe wilt aanschaffen. Voor al deze situaties bieden wij een breed assortiment types USB 2.0 kabel in verschillende lengtes. De norm schrijft voor dat een standaard USB 2.0 kabel niet langer mag zijn dan 5 meter. Toch is het mogelijk om een USB 2.0 kabel te maken die langer is dan de in de norm toegestane 5 meter. Deze langere kabels zijn voorzien van een versterker, waardoor veilig en zonder stroring een overdracht over langere afstand mogelijk is. Wij leveren deze speciale 2.0 verlengkabels tot een lengte van 20 meter.

Soorten USB 2.0 kabel

OTG is een afkorting van On The Go. Dit is een kabel die gebruikt kan worden voor apparaten zoals smartphone en tablet die USB OTG ondersteunen. Onder normale omstandigheden wordt een smartphone of tablet op een laptop of pc aangesloten Hierbij fungeert de laptop of pc als USB master en de smartphone of tablet als slave of randapparaat. Om rechtstreeks randapparatuur op een smartphone of tablet aan te kunnen sluiten is de OTG mode ontwikkeld. Wordt er een randapparaat op de USB aansluiting van een smartphone of tablet aangesloten, dan schakelt deze poort automatisch van de slave mode naar master mode zodat het randapparaat herkend en de verbinding geconfigureerd kan worden. Deze tijdelijk master modus wordt ook OTG modus genoemd. Een Y USB 2.0 kabel heeft aan één zijde twee USB stekkers Een van beide stekkers is volledig bedraad, de tweede stekker niet. Bij de tweede stekker zijn alleen de oedingsdraden aangesloten. De Y USB 2.0 kabel is speciaal ontwikkeld om externe apparaten zoals een harde schijf van twee keer zoveel energie te kunnen voorzien, dan met een enkele USB stekker mogelijk is.