Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB 2.0 Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 211 productenVolgende

USB 2 kabel of USB 3 kabel, wat is het verschil?

Zoals aangegeven zijn we in de ontwikkeling van USB alweer een stukje verder dan USB 2 kabels, namelijk USB 3.0 en 3.1. USB 2 kabels kunnen een maximale snelheid behalen van 480 Mbit/s, ook wel High Speed genoemd. Het grootste verschil ligt dan ook meteen in de snelheid. USB 3 kabels kunnen een snelheid van ongeveer 5 Gbit/s behalen, Super Speed genoemd. Dit komt doordat de stekker in die kabel een aantal extra aansluitingen heeft om een hogere snelheid te kunnen behalen. U ziet het verschil overigens ook gemakkelijk, de 3.0 aansluiting herkent u namelijk aan de blauwe connectoren.

Kan ik deze USB versies wel samen gebruiken?

Wat de makers van de USB aansluiting heel belangrijk vonden, is dat alle aansluitingen en apparaten “backwards compatible” moeten zijn. De extra aansluitingen in USB 3 zijn dus zo verwerkt, dat de oude stekkers en aansluitingen ook nog passen. Dat wil zeggen dat u uw USB 2 kabels gewoon nog kunt gebruiken, en andersom is dat uiteraard ook het geval. Het enige wat er gebeurt is dat de maximale snelheid van 5 Gbit/s niet behaald kan worden met een USB 2 kabel of apparaat. Is dit voor uw toepassing niet zo van belang, dan heeft u genoeg aan een USB 2 kabel. Liever het nieuwste van het nieuwste, dan kunt u bij Allekabels uiteraard ook de andere versies vinden.

Maximale lengtes

De maximale lengte voor een USB 2 kabel is 5 meter. Nu is dat al een behoorlijke kabel, maar soms heeft u nog net wat meer USB 2 kabel nodig. Gelukkig zijn ook hiervoor oplossingen bedacht. Met de tussenkomst van een USB Hub kunt u bijvoorbeeld meerdere USB 2 kabels aan elkaar verbinden om een langere afstand te overbruggen. Ook zijn er USB verlengkabels met een ingebouwde versterker. Deze versterken het USB signaal, zodat u de USB 2 kabel over lange afstand kunt gebruiken. Door het gebruik van zo’n USB 2 kabel met versterker kunt u afstanden tot wel 20 meter overbruggen.

USB 2 kabels in alle soorten en maten

Zo veel toepassingen als USB kent, zo veel verschillende USB 2 kabels zijn er ook te krijgen. In ons assortiment vindt u bijvoorbeeld kabels in allerlei leuke kleuren, want waarom zou zo’n kabel altijd zwart of wit moeten zijn? Verder zijn er kabels met krulsnoeren, lekker compact. En voor de echte professionals zijn er zelfs vergulde USB 2 kabels, met of zonder ferrietkern. Die kern ontstoort het signaal en zorgt ervoor dat u zeker kunt zijn van de maximale snelheid en laadstroom. Voor elke USB aansluiting hebben we bij Allekabels dus een kabel in het assortiment. Bestel uw kabels en eventuele benodigdheden snel online, dan heeft u zo alles wat u nodig heeft in huis.

Uw USB 2.0 kabel online kopen

Een USB 2 kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB 2 kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie