"
Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

TV standaard

Tv standaard op wieltjes verrijdbaar 37 t/m 75 inch
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 269,99
Kabelbinder - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,69
Kabelbinder - Hama
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 10,99

Opties bij een tv standaard

Gaat u een tv standaard kopen, dan moet u zich enkele vragen stellen. Ten eerste of u uw televisie op een vaste plek wilt laten staan of dat u hem wel eens verplaatst. Als dit laatste vaak het geval is, kunt u overwegen om een verrijdbare uitvoering te bestellen. Ook zult u moeten kiezen tussen een televisievoet of -standaard, hoewel dat een beetje een arbitraire kwestie is. Wat de een voet noemt, is bij de ander heel iets anders. Veel belangrijker is dan ook of uw keuze wel geschikt is voor uw televisie. Daartoe moet u letten op afmetingen en gewicht. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een draaibare tv standaard met afstandsbediening.

Vast of verrijdbaar?

Voordat u een verrijdbare versie bestelt: is de vloer waar u deze wilt gebruiken wel geschikt hiervoor? Bedenk dat een hoogpolig tapijt voor nogal wat obstakels zorgt. Onmogelijk is het niet, lastig wel. Hoe dan ook, is uw vloer geschikt dan moet u vooral op de specificaties letten. Maximaal gewicht en toegestane afmetingen zijn bij een verrijdbare houder nog meer van belang dan bij een vaste uitvoering. Een overhellende standaard kan immers kantelen en omvallen. Zorgde een vallende appel bij Newton voor nieuwe inzichten, vermoedelijk zal een vallende televisie bij u voor een beschadigde bankrekening of nerveuze verzekering zorgen. Check dus bij het bestellen van een verrijdbare tv standaard goed uw vloer plus toegestane afmetingen en gewicht van de televisie.

Televisievoet

Formeel zou het zo moeten zijn dat een voet een soort van vaste plaat is waar de televisie op rust. In de praktijk blijkt echter de perceptie bij de consument te leven dat een voet een kolom heeft waarin de kabels weggewerkt kunnen worden. Niet elk product dat door de fabrikant bijvoorbeeld voet wordt genoemd, heeft dat echter. Controleer dus altijd de specificaties op de betreffende productpagina of de televisiehouder die u bevalt, ook wel dat kan wat u graag wil. Voor de zekerheid hebben we een aparte groep aangemaakt voor een tv standaard met kabeldoorvoer.

Uw televisie maten en VESA

Uiteraard heeft het geen zin om een fraaie stellage te kopen als uw televisie er niet op past. U kunt kiezen tussen vastgelegde afmetingen zoals voor schermafmeting 60 t/m 75 inch. U kunt ook kijken naar de VESA maat. De VESA waarde is een bepaalde verhouding tussen de installatievoorzieningen op de achterkant van uw scherm, monitor of tv. Een VESA van 400x200 vertegenwoordigt een verhouding van 40 cm horizontaal tot 20 cm verticaal. U kunt de VESA waarde van uw televisie op het scherm zelf of in de handleiding terugvinden. Vindt u slechts een getal, bijvoorbeeld VESA 200, dan betekent dat de verticale en horizontale waarde gelijk is. Let op: VESA zegt dus helemaal niets over de afmetingen van uw scherm, enkel over de wijze van bevestiging.