Kabels 
Overige Producten 
Account  

TV Standaard

Hoe koop ik een TV standaard?

Bij het kopen van een TV standaard moet u zich enkele vragen stellen. Ten eerste of u uw TV op een vaste plek wilt laten staan of dat u hem wel eens verplaatst. Als dit laatste vaak het geval is, kunt u overwegen om een verrijdbare standaard te bestellen. Ook zult u moeten kiezen tussen een TV voet of TV standaard, hoewel dat een beetje een arbitraire kwestie is. Wat de een voet noemt, is bij de ander een standaard. Veel belangrijker is dan ook of de voet of standaard van uw keuze wel geschikt is voor uw TV. Daartoe moet u letten op afmetingen en gewicht. Ten slotte kunt u ook kiezen voor een draaibare TV standaard met afstandsbediening.

Vast of verrijdbaar?

Voordat u een verrijdbare TV standaard bestelt: is de vloer waar u de standaard wilt gebruiken wel geschikt hiervoor? Bedenk dat een hoogpolig tapijt voor nogal wat obstakels zorgt. Onmogelijk is het niet, lastig wel. Hoe dan ook, is uw vloer geschikt dan moet u vooral op de specificaties letten van de TV standaard. Maximaal gewicht en toegestane afmetingen zijn bij een verrijdbare standaard nog meer van belang dan bij een vaste standaard. Een overhellende standaard kan immers kantelen en omvallen. Zorgde een vallende appel bij Newton voor nieuwe inzichten, vermoedelijk zal een vallend TV bij u voor een beschadigde bankrekening of nerveuze verzekering zorgen. Check dus bij het bestellen van een verrijdbare TV standaard goed uw vloer plus toegestane afmetingen en gewicht van de TV. Overigens hebben wij veilige kantelbare standaards in ons assortiment.

TV voet of TV standaard?

Zoals al vermeld is het onderscheid tussen voet en standaard een beetje kwatsj. Formeel zou het zo moeten zijn dat een voet een soort van vaste plaat is waar de TV op rust. In de praktijk blijkt echter de perceptie bij de consument te leven dat een voet een kolom heeft waarin de kabels weggewerkt kunnen worden. Niet elke TV standaard die door de fabrikant TV voet wordt genoemd, heeft dat echter. Controleer dus altijd de specificaties op de betreffende productpagina of de standaard of voet die u bevalt, ook wel dat kan wat u graag wil. Voor de zekerheid hebben we een aparte groep aangemaakt voor een TV standaard met kabeldoorvoer.

Uw TV: maten en VESA

Uiteraard heeft het geen zin om een fraaie standaard te kopen als uw TV er niet op past. U kunt kiezen tussen vastgelegde afmetingen zoals TV standaard voor schermafmeting 60 t/m 75 inch. U kunt ook kijken naar de VESA maat. De VESA waarde is een bepaalde verhouding tussen de installatievoorzieningen op de achterkant van uw scherm, monitor of TV. Een VESA van 400x200 vertegenwoordigt een verhouding van 40cm horizontaal tot 20cm verticaal. U kunt de VESA waarde van uw TV op het scherm zelf of in de handleiding terugvinden. Vindt u slechts een getal, bijvoorbeeld VESA 200, dan betekent dat de verticale en horizontale waarde gelijk is. Let op: VESA zegt dus helemaal niets over de afmetingen van uw scherm, enkel over de wijze van bevestiging.

Uw TV standaard online kopen

Een TV standaard koopt u online bij Allekabels, wij helpen u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een standaard of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie