"
Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Dummy camera

Beveiligen met dummy camera

Het aantal inbraken neemt al jaren af en dat heeft te maken met toegenomen beveiliging. Tot voor kort werd de beveiliging van materieel bezit vooral uitgevoerd door ingehuurd personeel: een dure grap. Door de toegenomen noodzaak is elektronische beveiliging inmiddels voor iedereen toegankelijk. Allekabels heeft beveiligingsartikelen in alle soorten en maten in huis: van bewegingsmelders en camera’s tot kluizen en diverse sloten. Zelfs verborgen camera’s in pennen en brillen zijn bij ons beschikbaar. Daarnaast heeft Allekabels diverse dummy beveiligingsartikelen in haar assortiment. Deze lijken net echt en daardoor werken ze preventief: een inbreker of vernieler bedenkt zich vaak wel twee keer wanneer de kans bestaat dat hij wordt gefilmd tijdens de diefstal of molestatie. U kunt kiezen uit diverse losstaande camera’s en complete sets.

Wat doet de dummy camera precies?

Uiteraard is het de bedoeling dat dummy’s in elk geval op het eerste oog niet van echt te onderscheiden zijn. Een onechte domecamera bijvoorbeeld is net als het echte model voorzien van een glazen bol waarachter zich een lens en eventueel een lampje bevindt. Het is meestal een vaste camera die na dichtschroeven van de behuizing niet meer gedraaid kan worden. Behalve het ronde dome model zijn er ook andere modellen, die er meer uitzien als een gewone camera. Zo zijn er dummy-bullet-camera’s, waarbij de camera in een koker is geplaatst. Deze camera’s dienen op een flinke hoogte te worden bevestigd, zodat het er “echt” uitziet en het product niet kan worden beschadigd. Let ook hier bij het bestellen wel even op of een exemplaar binnen en/of buiten gebruikt kan worden. Voeding van de camera gebeurt meestal via batterijen, let op welke soort batterijen u nodig heeft en of deze meegeleverd worden. Het is overigens een goede tip om een stroomdraad vanuit de camera naar een willekeurige, voor inbrekers niet-zichtbare locatie te laten lopen, zodat het bedrieglijke effect nog beter werkt.

Geschikt voor binnen en buiten

Hoewel ze maar een fractie van echte beveiligingscamera’s kosten, moeten dummy’s er wel net zo gelikt en robuust uitzien als het echte materiaal. Onze exemplaren zijn van diverse materialen gemaakt. Er zijn kunststof modellen met een fraaie vormgeving, maar ook meer robuuste uitvoeringen van aluminium. Aangezien er toch elektronica in zit die de licht- en eventuele bewegingseffecten van echte beveiligingscamera’s nabootst, voldoen de camera’s die geschikt zijn voor gebruik buiten aan de betreffende IP-norm. Dat is in dit geval IP44, waarmee uw producten beschermd zijn tegen het (onbedoeld of met voorbedachten rade) indringen van spitse voorwerpen. Verder zijn ze plenswaterdicht, iets dat van groot belang is wanneer ze buiten hangen. U vindt de precieze IP-vermelding overigens terug op iedere productpagina van de betreffende “camera”.

Batterij of zonnepaneel?

De meeste dummy camera’s bij Allekabels werken op batterijvoeding. Enkele uitvoeringen die geschikt zijn voor gebruik buiten werken middels een zonnepaneel. Het zonnepaneel zorgt ervoor dat de oplaadbare batterijen van het betreffende product hun werk blijven doen. Let er dus wel op dat de juiste batterijen in het product worden geplaatst én dat ze ook oplaadbaar blijven. Na enkele jaren gebruik kan de werking van oplaadbare batterijen immers afnemen. Nog een tip: ook al zijn de dummy camera’s voorzien van een zonnepaneel, de oplaadbare batterijen kunnen slechts deels tegen extreme hitte. Een batterij mag dus nooit in de open zon liggen. Let er bij het monteren van deze producten dus op dat het zonnepaneeltje het batterijvak inderdaad beschermt tegen instraling.

Dummy domecamera: functies

Een domecamera heeft diverse functies die hem flexibel inzetbaar maken, zo kan een dergelijk apparaat soms een zoomfunctie hebben. Meestal worden beveiligingscamera's die kunnen draaien en zoomen aangeduid als PTZ-camera (Pan Tilt Zoom) of speed dome. Bij een dummy domecamera worden deze functies nagebootst, bijvoorbeeld door een knipperende rode led. Dit soort effecten is echter niet nodig voor de juiste werking. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat enkel het zien van een camera al voldoende afschrikkende werking heeft. Het voortdurend dalen van het aantal inbraken in ons land bevestigt dat.