"

De klassieke groene kerstkrans

Wie denkt dat de groene kerstkrans passé is heeft het grondig mis. Zelfs nu er veel alternatieven zijn is het aanbod van deze klassieker groot. Zo kunt u kiezen uit een uitvoering met of zonder verlichting. Grotendeels onversierd of al geheel voorzien van alle aankleding. Voor mensen die van nostalgie houden is er zelfs een uitvoering met kaarsenhouders. Op deze laatst genoemde uitvoering na kunt u ze allemaal liggend of hangend gebruiken. Het is geheel uw eigen keuze of u de kerstdecoratie zelf nog extra gaat aankleden of dat u hem in de gekochte vorm gebruikt. Wilt u wel eens iets anders, maar toch het traditionele groen behouden? Denk dan eens aan onze hartvormige kerstkrans, voorzien van led verlichting en geschikt voor binnen en buiten. Hiermee krijgt uw bezoek een extra warm welkom.

Bijzondere kerstkransen

Naast de boven beschreven groene kerstkrans hebben wij enkele bijzondere uitvoeringen in het assortiment. Een goed voorbeeld zijn de kransen van gevlochten takken en voorzien van led verlichting. De rand is transparant, maar toch dicht genoeg om een echte ring te vormen. Er zijn ook modellen van gevlochten metaaldraad, deze zijn nog transparanter waardoor de aanwezige led verlichting als het ware de versiering vormt. Iets heel anders is de witte houten uitvoering met sneeuwvlok patroon. Deze is aan de achterzijde voorzien van led lampjes wat een prachtige uitstraling op het achterliggende vlak veroorzaakt. Het is mooi om te zien dat, ondanks dat afgeweken wordt van de traditionele uitvoering van de kerstkrans, de warme uitstraling geheel intact is gebleven.

Verlichting via lichtnet of batterij

Het is altijd weer een overweging die gemaakt moet worden: kies ik verlichting die op het lichtnet ingeplugd moet worden of kies ik verlichting op batterijen. Lichtnetvoeding heeft één groot voordeel, er hoeven geen lege batterijen vervangen of opgeladen te worden. Een nadeel is dat er via een kabel met het lichtnet verbinding moet worden gemaakt. Dit is niet handig als het stopcontact ver weg zit, of als de kerstkrans aan een bewegend oppervlak zoals een deur opgehangen is. Voor optimale flexibiliteit is een batterijvoeding de betere keuze. Er zijn geen beperkingen door kabellengtes of andere zaken. Het feit dat batterijen op een gegeven moment vervangen of opgeladen dienen te worden moet voor lief worden genomen. Voor kerstkransen met een batterij gevoede lampjes die in de buurt van een stopcontact gebruikt worden hebben wij een alternatief voor het wisselen of opladen.

Handige accessoire

Kerstkransen met verlichting kunnen voorzien zijn van batterij gevoede led lampjes. Ondanks dat led lampen zeer zuinig in het verbruik zijn, komt er een moment dat de energie op is. Nu kunt u bijvoorbeeld oplaadbare batterijen kopen en deze weer opladen, maar er is een handigere oplossing: de batterij adapter. Dit zijn sets bestaande uit een lichtnetadapter en een aantal batterijvormige geleiders. Deze geleiders stopt u in de batterijbehuizing van de kerstkransverlichting, waarbij één van de geleiders via een snoer verbonden is met de lichtnetadapter. De voeding gaat nu via het lichtnet en het vervangen of opladen van lege batterijen is verleden tijd. Er zijn sets voor verschillende aantallen en maten batterij.