Kabels 
Overige Producten 
Account  

Power over ethernet

Power over Ethernet

Power over Ethernet, ook aangeduid met het gebruikelijke acroniem PoE, is een technologie om spanning en data te leveren via een twisted pair netwerkkabel. Twisted pair is de gangbare netwerkkabel waarbij de aders in elkaar gedraaid zijn om interferentie, wederzijdse beïnvloeding van de datasignalen, te voorkomen. Spanning levert stroom en zo verkrijgen we parallel aan de data over de ethernetkabel tevens voeding. Op deze wijze kunnen we netwerkapparatuur die zelf geen voeding heeft of kan hebben, toch van spanning en daarmee stroom voorzien. Ook als een accu geen optie is kan Power over Ethernet uitkomst bieden. Bij die netwerkapparatuur kunt u denken aan allerlei apparaten. Voice over IP telefoons, VoIP-telefoons, zeg maar ‘internet’-telefoons laten zich hiermee gebruiken. Net als webcams, tablets en actieve antennes bijvoorbeeld. Of IP-camera’s, zeg maar via ‘internet’ bestuurde camera’s. Maar ook netwerk switches of simpel gezegd, netwerkkoppelkastjes op een laag netwerkniveau werkend. Nu is het echter zo dat er geen grote stromen en daarmee vermogens getransporteerd kunnen worden. Dit beperkt het gebruik tot die apparaten die weliswaar geen voeding hebben, maar ook niet veel vermogen nodig hebben om te kunnen werken. Klinkt ingewikkeld? Power over Ethernet is inmiddels ook toegankelijk voor de minder technische gebruiker!

PoE terminologie

Om Power over Ethernet te kunnen gebruiken moeten de apparaten ervoor geschikt zijn oftewel PoE enabled. Als dat het geval is noemt men dat apparaat een end-span device. Moet echter een conventioneel apparaat dat niet PoE enabled is worden aangesloten dan is er een converterkastje nodig die stroom injecteert op de netwerkkabel. Dat kastje heet een Power over Ethernet injector en wordt als mid-span device aangeduid. Met een Power over Ethernet splitter kan de voeding op de netwerkkabel van de data worden gescheiden. Dit is handig als men conventionele voeding ontberende apparatuur zonder Power over Ethernet faciliteit toch van voeding wil voorzien. De vermogensoverdracht die mogelijk is, bedraagt pakweg 15W per aderpaar. Er worden bij Power over Ethernet maar twee aders gebruikt. Het gebruikte Power over Ethernet-protocol/voorschrift zorgt ervoor dat wanneer een apparaat, powered device PD, aangesloten wordt eerst gekeken wordt door het stroomleverende apparaat, power sourcing equipment PSE, welk vermogen de PD nodig heeft. Daarmee kan worden bepaald hoeveel stroom aan de PD geleverd moet worden. Als PD een signaal terugstuurt naar de PSE, wordt spanning doorgegeven aan de PD. Is de PD niet PoE enabled, dan zal er geen spanning worden geleverd door de PSE. Een veilige methode.

Power over Ethernet+ en PoE specificaties

De opvolger van PoE is Power over Ethernet+, kortweg POE+. Daar waar bij PoE nog twee aders werden gebruikt worden nu vier aders oftewel twee aderparen gebruikt. Dat wil zeggen dat er zowel data- als stroomoverdracht plaatsvindt via beide aderparen. Dit betekent een verdubbeling van het vermogen dat via Power over Ethernet geleverd kan worden. Bij PoE+ is daarmee een vermogensoverdracht van pakweg 30W mogelijk. Let wel, dit is het maximale vermogen dat de PSE via deze Power over Ethernet specificatie kan leveren! Overigens blijft van 30W PSE vermogen bij PD nog 25,5W over. PoE+ is downwards compatible oftewel uitwisselbaar met PoE. Dat betekent in de praktijk dat wanneer u een PoE+ PSE heeft, u er PoE PD’s op aan kunt sluiten. Het gebruikte type netwerkkabel bij PoE+ is CAT5. De gangbare spanningen liggen bij PoE+ voor een PSE tussen 50 V en 57 V en voor een PD tussen 42,5V en 57 V. De maximale stroomsterkte over de gehele kabel bedraagt 600 mA. De specificaties voor PoE zijn respectievelijk PSE: 44 V-57 V, PD: 37 V-57 V en totale stroomsterkte 350 mA. Het gebruikte type netwerkkabel is hier CAT3 en CAT5.

Assortiment

We hebben diverse PoE switches. Een dergelijke switch is simpelweg een schakelkast om computers en andere apparatuur aan elkaar te koppelen via Power over Ethernet. De switches hebben PoE injectie reeds ingebouwd. Dus u hoeft alleen nog maar een apparaat aan te sluiten en de switch detecteert zelf of het een Power over Ethernet apparaat is of niet. In geval van PoE compatibiliteit zal het betreffende apparaat, PD, voorzien worden van voeding door de switch, PSE. We hebben ook PoE injectors die u als midspan kunt gebruiken om uw non-PoE netwerk te upgraden naar een volwaardig Power over Ethernet netwerk! De injector aansluiten op het non-PoE apparaat en de Power over Ethernet switch/PoE router. Andersom kan trouwens ook: injector tussen PoE apparaat en non-PoE switch. Power detectie vindt wederom automatisch plaats. Andersom kunt u ook apparatuur die reeds van voedingsaansluiting is voorzien, maar geen Power over Ethernet, toch upgraden naar PoE via de bij ons verkrijgbare PoE splitters. Deze scheidt de data en voeding van de Power over Ethernet kabel en leidt de voeding naar de voedingsaansluiting van het non-PoE apparaat. De splitter sluit u aan op het non-PoE apparaat en een injector. Of u kunt deze aansluiten tussen een Power over Ethernet switch en het non-PoE apparaat.

Specificaties

Als u de Poe producten op onze website bekijkt staan er een aantal technische termen. De standaarden waarmee de producten werken. IEEE 802.3af = Power over Ethernet, IEEE 802.3at = High-Power PoE+, de oudere standaard IEEE 802.3 = 10Base-T Ethernet met Base = basisband, T = twisted pair oftewel gedraaide aders over een Cat3 kabel en 10 = theoretische snelheid van 10Mbit/s plus een andere oudere standaard IEEE 802.3u = 100Base-TX Fast Ethernet met 100 = 100Mbit/s theoretische snelheid en twisted pair over een Cat5 kabel. Een recentere standaard is de IEEE 802.3ab = 1000Base-T die een theoretische snelheid aankan van 1Gbit/s. De netwerkstekkers zijn genormeerd op RJ45. UTP = unshielded twisted pair, dus een netwerkkabel zonder bescherming tegen storing. Die gebruikt u wanneer u in een omgeving zit met nauwelijks stoorsignalen, bijvoorbeeld een ruimte waarin verder geen draadloze apparatuur is en ook niet in de nabijheid. STP = shielded twisted pair en dit is juist wel een afgeschermde kabel voor gebruik in storingsgevoelige omgevingen. Bij passieve injectoren sluit u een aparte lichtnetadapter met DC-stekker aan. Dus geen 230V kabel zoals incorrect in de productschema’s staat! Uitzondering vormen de passieve injectors waar extra erbij staat dat daar een kabel met een C14 lichtnetstekker op moet.

Uw power over ethernet producten online kopen

Een power over ethernet product koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over power over ethernet producten of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie