Kabels 
Overige Producten 
Account  

Selfie Stick

Zelfontspanner

Er zijn verschillende dingen om op te letten bij de aanschaf van een selfiestick. Ten eerste moet het apparaat dat u wilt gebruiken om foto;s mee te maken, passen in de stick. Er zijn tegenwoordig veel verschillende afmetingen smartphones en camera’s, waardoor niet zomaar alles in elke stick past. Elke montagebeugel heeft een maximale breedte voor het apparaat dat ingeklemd wordt. Ook moet de telefoon compatibel zijn met de verbindingswijze van de stick. Dit kan via Bluetooth of via een sluiterknop, maar het is ook mogelijk om een selfiestick te kopen waarbij enkel gebruik wordt gemaakt van de sluitertijd die is ingebouwd in de telefoon of camera. Via de instellingen bepaalt u zelf hoeveel seconden u heeft totdat automatisch de foto wordt gemaakt. Bij zo’n selfie stick hoeft enkel het apparaat de juiste afmetingen te hebben voor de klem.

Selfiestick met Bluetooth

Bluetooth selfie sticks die een Bluetooth-verbinding kunnen maken, zijn voorzien van een ingebouwde oplaadbare accu. Verbind uw smartphone of camera met de stick, en maak de foto wanneer u dat wilt. Een voordeel is dat er geen sluitertijd hoeft te worden ingesteld, maar de accu van de stick moet wel na een tijdje worden opgeladen. Dit kan met een USB-kabel, waardoor opladen eenvoudig mogelijk is via een computer of een USB-lader in het stopcontact. Een ander voordeel van een Bluetooth-verbinding, is dat ook anderen deze verbinding kunnen maken en de sluiterknop kunnen bedienen. Daarnaast bieden wij ook selfie sticks met afstandsbediening aan, waarvan de afstandsbediening dient als sluiterknop.

Selfiestick met sluiterknop

Wilt u liever niet telkens een Bluetooth-verbinding gebruiken, maar ook niet de zelfontspanner instellen? Dan is er nog de keuze voor een selfie stick met sluiterknop. Deze sticks kunt u via een jack-kabel aansluiten aan uw smartphone. Daarna neemt u met een simpele druk op de knop op de stick een selfie. Deze sticks hebben geen voeding nodig, dus ook geen accu. Daarbij maakt u de foto wanneer u wilt, in plaats van afhankelijk te zijn van de sluitertijd. Niet alle telefoons ondersteunen zulke sticks, dus let goed op de specificaties van uw telefoon. Daarbij moet de telefoon uiteraard een jack-aansluiting hebben. Een nadeel van deze stick is dat normaal gesproken geen geluid wordt opgenomen, als de video wordt gestart terwijl de jack-kabel is ingestoken. Dit is te verhelpen door eerst deze kabel uit de microfoon-ingang te halen, en pas in te steken als de opname loopt.

Voor smartphones en camera’s

De meeste selfiesticks zijn bedoeld voor gebruik met een smartphone. Er zijn echter ook sticks met een 1/4 inch schroefdraad aansluiting. Hierop kunnen vrijwel alle camera’s met een standaard aansluiting bevestigd worden. Er is hierbij weer de keuze tussen sticks met of zonder jack-kabel om de camera mee aan te sluiten. Het is hierbij dan wel belangrijk om goed op te letten, dat de camera een zelfontspanner heeft.

Online een selfie stick kopen?

Een selfie stick koopt u online bij Allekabels. Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal achteraf. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan maakt u morgen al de leukste selfies! Heeft u nog vragen over de producten of de bezorging? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor uw vragen per mail zijn wij bereikbaar!

Klantenservice & Informatie