Kabels 
Overige Producten 
Account  

FTP Kabel


VorigeResultaten 1 tot 100 van totaal 612 productenVolgende

Kiezen tussen FTP, SFTP en UTP kabel

Naast FTP-kabels bestaan er ook SFTP-kabels en UTP-kabels. Dit zijn allemaal netwerkkabels. Om het verschil tussen FTP en UTP te begrijpen, moet u eerst de overeenkomsten tussen de beide kabels weten. Beide kabels zijn een twisted pair kabel. Dit betekent dat de aders in de kabel twee aan twee om elkaar heen gewonden zijn. Dit vermindert de elektromagnetische interferentie. Een UTP kabel is een unshielded twisted pair: hierbij zijn de aders niet extra beschermd. Bij een FTP kabel (foiled twisted pair) is er wél extra bescherming aangebracht in de vorm van folie, waardoor de kans op storingen door interferentie afneemt. Bij een SFTP-kabel wordt de kabel afgeschermd door een combinatie van vlechtwerk en folie. Zeker bij zakelijk gebruik in combinatie met zware apparatuur is het gebruik van een extra beschermde kabel aan te raden.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een FTP kabel?

Wat voor u de juiste netwerkkabel is, hangt af van een aantal factoren. De snelheid waarmee u data wilt gaan versturen, maar ook de hoeveelheid data die u wilt versturen, maken het verschil in het type kabel dat u uiteindelijk zult kiezen. Met het CAT-type wordt de snelheid en de bandbreedte aangeduid die de kabel aankan. Er is echter ook verschil in stugge en soepele kabels. De stugheid wordt veroorzaakt doordat er sprake is van één enkele koperen kern. Bij soepele FTP kabel zijn meerdere kernen in aderparen samengebracht. Bij FTP kabel CAT 7 zijn deze aderparen individueel afgeschermd, waardoor ze de snelste verbinding vormen op dit moment. Eigenlijk is dan in formele zin niet meer sprake van U (unshielded) kabel.

Verschillende snelheden

Hieronder een schematisch overzicht van de verschillende soortnamen, bijbehorende snelheden en maximale kabellengtes.

Type Snelheid Lengte
CAT6 Snelheden tot 10000 Mbit/s - 10 Gigabit kabel - 250mhz Tot 50 meter
CAT6A Snelheden tot 10000 Mbit/s - 10 Gigabit kabel - 500mhz Tot 100 meter
CAT7 Snelheden tot 10000 Mbit/s - 10 Gigabit kabel - 1000mhz Tot 700 meter

Lengtes en rollen

Kabels kunt u het beste in precies de lengte bestellen die u nodig heeft. Zo heeft u het minste signaalverlies. Omdat al die afzonderlijke kabels best onoverzichtelijk kunnen zijn, hebben wij ze in alle denkbare maten in ons assortiment. De kleur van de buitenkant is daarbij niet van belang, er is geen IEEE standaard hiervoor. Wel is het handig als u zelf een standaard bedenkt. Bijvoorbeeld rood voor alle internet, grijs voor netwerkcamera’s etc. Zoals gezegd zijn ze er in alle denkbare lengtes, van FTP kabel van 15 cm tot FTP kabels van 50 meter. Naast de FTP kabel zelf vindt u in onze webshop een schat aan handige tools en accessoires om uw netwerkkabel direct aan te kunnen sluiten. Kies uw gewenste lengte en afwerking FTP kabel, en bekijk welke accessoires u nodig heeft om de netwerkkabel op de meest handige wijze te kunnen installeren.

Uw FTP kabel online kopen

Een FTP kabel koopt u online bij Allekabels. Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over netwerkkabels of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

Klantenservice & Informatie