Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Laptoptas

Laptoptas - Everki
2-3 dagen levertijd
€ 19,99
Laptoptas - Tech-Air
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 18,99
Laptoptas - Hama
3-5 dagen levertijd
€ 19,99
Laptoptas - Nedis
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 19,99
Laptoptas - Hama
  • Kleur:
3-5 dagen levertijd
€ 24,99
Laptoptas - Nedis
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 26,99
Laptoptas - Samsonite
Vandaag besteld, dinsdag in huis
€ 133,99
Laptoptas - Everki
2-3 dagen levertijd
€ 294,99
Laptoptas - Everki
2-3 dagen levertijd
€ 294,99
Laptoptas - Everki
2-3 dagen levertijd
€ 299,99
Etui - Everki
2-3 dagen levertijd
€ 34,99
Etui - Everki
2-3 dagen levertijd
€ 24,99

Welke laptoptas is geschikt voor u?

Er zijn vele manieren om uw laptop te beschermen wanneer u ermee op pad gaat. Nog niet zo lang geleden werd er steevast gekozen voor de bekende zwarte laptoptas met hengseltje. In die vaak oerdegelijke tas werden veelal ook alle bij de computer behorende accessoires zoals kabels, voeding, muis en als het even kon ook de nodige paperassen in gepropt. Daarmee werd het een zwaar pakket en zocht men alternatieven. Inmiddels heeft de standaard uitvoering er 3 stevige concurrenten bij gekomen: de sleeve, de schoudertas en de trolley. Er zijn behoorlijk wat verschillen tussen deze types, die van belang zijn voor de wijze waarop u de computer vervoert. Maar ook onderling is er veel keuze. Zo moet de afmeting van de tas natuurlijk afgestemd zijn op het formaat computer, maar ook is het gebruikte materiaal en de indeling van bijvoorbeeld opbergvakken van belang.

Het kiezen van het juiste formaat

Bij het kiezen van een laptoptas is het belangrijk dat de afmetingen zo precies mogelijk aangepast zijn op uw laptop. Uiteraard moet hij niet te klein zijn, omdat het apparaat er anders niet in past. Een te grote laptoptas is echter ook niet goed: als de laptop veel te veel ruimte heeft, kan deze rondschuiven en alsnog schade oplopen. Kies daarom voor een afmeting die precies afgestemd is op de afmeting van de computer. De afmeting wordt meestal weergegeven in één getal als het diagonale aantal inches of centimeter. U kunt in de handleiding van uw computer of online bij de fabrikanten achterhalen wat de precieze afmeting is van uw scherm. Gebruikelijke maten zijn 15, 17 en 18 inch, maar meestal is sprake van een van de vele “tussenmaten”. Bij al onze tassen staat het model in centimeters en inches aangegeven. Een inch is 2,54 cm, 1 cm is 0,39 inch.

Laptoptas of toch een sleeve?

Een laptoptas is niet altijd de beste oplossing voor het veilig transporteren van een computer. Als u bijvoorbeeld nooit hoeft te zeulen met kabels en andere dingen, kunt u overwegen om een sleeve te nemen. Deze is een stuk compacter en ziet er een beetje uit als een platte map met rits. De sleeve is bedoeld als bescherming tegen stof en krassen. Een sleeve hoeft niet te voldoen aan alle eisen die u aan een laptoptas mag stellen. Laten vallen is bijvoorbeeld af te raden met een sleeve. Mensen die hun computer constant gebruiken binnenshuis én er zeer veel mee op pad gaan, kopen meestal een van beide: een sleeve voor de huis-tuin-en-keukenbescherming en een laptoptas voor als de computer mee op pad gaat buitenshuis. Nog handiger: zorg dat de sleeve in de laptoptas past.

Wanneer kiezen voor een laptop schoudertas?

Met een laptoptas of -sleeve beschermt u uw apparatuur tegen schokken en krassen. Zo’n sleeve kunt u ook gebruiken in een andere tas, bijvoorbeeld een standaard schoudertas. Ook in een weekendtas of koffer kunt u zo uw notebook veilig vervoeren. Bent u veel onderweg, maar wilt u één laptoptas in gebruik nemen waar u standaard al uw accessoires in bewaart zoals een voeding, muis en dergelijke? Dan is de laptop schoudertas of een rugzak een geschikte oplossing. Vrijwel elke schoudertas heeft een afneembare schouderriem en is voorzien van extra opbergvakken, zodat u ook uw adapter en andere spullen in dezelfde tas kunt meenemen. Voor de echte zware lasten zijn er ook trolleys.

Alles te zwaar? Koop een trolley

Als u op pad bent met een laptop, is dat meestal niet het enige dat u meeneemt. Bent u vaak met een half koffer aan het sjouwen, dan kunt u overwegen om een trolley aan te schaffen. Dat ziet er een beetje uit als een steekwagentje voor een computer maar is toch beduidend handiger. Niet alleen zijn er de nodige vakken in verwerkt, ook de wieltjes zijn speciaal ontworpen om alle schokken op te vangen zodat uw laptop er geen hinder van ondervindt. Er zijn modellen met de nodige verrassende extra’s voor de veeleisende en veel reizende gebruiker. Zo zijn er trolleys met een externe waterhouder voor als u lang moet lopen. Ook een afzonderlijk klerencompartiment is een optie, zodat u de trolley als uw enig koffer voor op pad kunt gebruiken.

Verschillende materialen

Er zijn verschillende materialen, passend bij verschillende gebruiksmanieren. Echt lederen tassen zijn sterk, soepel en hebben een flinke weersbestendigheid. Deze zijn echter ook duurder dan andere materialen en dit robuuste materiaal is niet voor iedereen nodig of door iedereen gewenst. Nylon is erg soepel en elastisch, wat prettig is in gebruik. Bovendien is dit materiaal vaak in meer verschillende kleuren te verkrijgen. Polyester voelt zacht aan dankzij de dunne microvezels. Bovendien is dit materiaal slijtvast, waardoor het lang meegaat. Polytex of polyester is waterbestendig en heeft een hoge scheurweerstand. Ook dit materiaal gaat daardoor lekker lang mee en blijft mooi uitzien omdat het niet verkleurt in de zon. EVA is een duurzaam materiaal, dat licht- en weerbestendig is en daarom dus ook geschikt voor langdurig gebruik.

Memory foam voor extra bescherming

Met name bij de sleeves ziet u het materiaal memory foam vermeld. In het Nederlands wordt hiervoor vaak het begrip geheugenschuim of traagschuim gebruikt. Hoewel het meestal wordt gebruikt in gevallen waar extra comfort is gevraagd, het gebruik in een laptoptas is vooral gericht op extra bescherming. Het materiaal werd in 1966 door de NASA ontwikkeld en bestaat uit holle cellen die reageren op druk. Het wordt gebruikt omdat het dun is maar toch voldoende druk door bijvoorbeeld vallen kan opvangen. Het geheugenschuim zal zich na de klap zelf weer uitdeuken en in de oorspronkelijke vorm terugkeren. Let wel even op, het materiaal reageert ook op warmte, het wordt slapper als het warmer wordt.