Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Computer & Laptop Kabels en Accessoires

Top 10 Computer & Laptop producten

De top-10 best verkochte Computer & Laptop Kabels en Accessoires. Welk TV & Video product is op dit moment populair?

 
 

Welke computerkabel kiezen?

Bij het aansluiten van een computer of laptop worden voor verschillende functies verschillende types computerkabel, laptop kabel en verloopstekkers gebruikt. Er zijn veel verschillende computeraansluitingen die elk voor een specifiek doel zijn ontwikkeld. Bij ons vindt u altijd wel een geschikte uitvoering met de gewenste lengte. Voordat u een computerkabel of laptop kabel bestelt, is het belangrijk dat u eerst vaststelt welk type bekabeling u nodig heeft. Soms is dit eenvoudig en soms is dit iets gecompliceerder omdat er verschillende uitvoeringen en verschillende versies van een aansluitnorm in omloop zijn. In het onderstaande overzicht laten wij van elk type bekabeling de belangrijkste uitvoeringen en versies zien. Op deze manier weet u waar u bij het uitzoeken van bekabeling op moet letten. In sommige situaties is er een hardware uitbreiding van uw computer nodig om uw accessoires op de juiste manier of met de gewenste overdrachtssnelheid aan te sluiten. Naast kabels leveren wij ook diverse uitbreidingsmogelijkheden en zelfs complete uitbreidingssets zoals harde schijven, muizen, headsets, netwerkapparatuur, toetsenborden en luidsprekers.

Computerkabel voor monitoren met VGA en DVI aansluiting

Voor het aansluiten van een computermonitor zijn meerdere aansluitnormen in gebruik. De VGA norm is de oudste monitoraansluiting. Het signaal van een VGA aansluiting is volledig analoog, waardoor het gevoelig is voor interferentie van buitenaf en voor kabeldemping. VGA maakt gebruik van maar één connectoruitvoering. Computer, laptop en monitor zijn allen voorzien van een female VGA connector, waardoor er voor het aansluiten een VGA kabel nodig is met twee VGA male connectors. Omdat demping door de bekabeling met name de beeldscherpte nadelig beïnvloedt, is het bij het uitzoeken van het juiste snoer belangrijk dat het snoer niet langer is dan strikt noodzakelijk. DVI of Digital Visual interface is een opvolger van VGA. Via deze aansluiting is het mogelijk om zowel een analoog VGA signaal als een volledig digitaal beeldsignaal te versturen. Daarnaast ondersteunt DVI ook een dual DVI aansluiting waarmee een monitor met een twee keer zo hoge resolutie kan worden aangesloten. Aan de hand van de connector en de illustraties op de DVI pagina kunt eenvoudig bepalen met welke aansluiting u te maken heeft en welk snoer u nodig heeft.

Laptop kabel voor monitoren met DisplayPort en HDMI

De DisplayPort Interface is lange tijd een van de belangrijkste volledig digitale normen voor het aansluiten van een computermonitor geweest. Het is de opvolger van de oudere analoge VGA en mixed Signal DVI poort en kan hogere resoluties en refresh rates aan dan zijn voorgangers. De DisplayPort verstuurt een volledig digitaal signaal en maakt gebruik van datapakketjes vergelijkbaar met een computernetwerk, waardoor het signaal bijzonder robuust en ongevoelig voor interferentie is. Een DisplayPort snoer moet de baudrate van het signaal aankunnen. Daarom is het belangrijk om op de ondersteunde DisplayPort versie te letten. De kabel moet minimaal dezelfde of een hogere versie ondersteunen om de hoogst haalbare resolutie weer te geven. HDMI is een moderne aansluitnorm die afkomstig is uit de multimedia-industrie en steeds vaker op computerapparatuur terug te vinden is. Een HDMI verbinding transporteert een digitaal beeldsignaal en heeft een aantal voordelen boven de andere monitornormen, omdat HDMI naast een beeldsignaal ook een digitaal stereo of surround audiosignaal kan transporteren. Let bij het kiezen van een HDMI kabel erop dat deze de juiste HDMI versie ondersteunt.

USB computerkabel en laptop kabel

Voor het aansluiten van randapparatuur is de USB aansluiting verreweg de meest populaire aansluiting. Deze aansluiting heeft veel voordelen en is eenvoudig in gebruik. U steekt de USB stekker van een accessoire in een USB aansluiting en uw apparaat wordt automatisch herkend. Dit wordt plug and play genoemd. Let er bij het bestellen op dat u de juiste connector en juiste USB versie kiest. Voor versie 2.0 bestaan verschillende connectors: standaard, type A, micro en mini. De laatste treft u alleen nog aan op oudere apparatuur. USB 3.0 is de nieuwe en tien keer zo snelle uitvoering. U kunt de connectors van USB 3.0 herkennen aan het blauwe balkje in de connector. Om de hoge snelheid van USB te kunnen halen heeft u een USB 3.0 kabel nodig. USB 2.0 bekabeling werkt ook, maar haalt alleen de langzamere USB 2.0 snelheid. USB-C kan een nog hogere overdrachtssnelheid halen en wordt gebruikt voor zowel dataoverdracht als voor stroomvoorziening, zoals het laden van de accu van uw laptop.