Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Meubelroller

Welke meubelroller voor welke klus?

De ene klus is de andere niet. Het is altijd zinvol om van tevoren te bedenken hoe u zaken gaat aanpakken, bijvoorbeeld hoe u spullen het gemakkelijkst kunt vervoeren. Dat verschilt van klus tot klus en daarom zijn er meubelrollers in vele varianten. Het meest belangrijke punt waar u bij het kiezen van een transporttrolley op moet letten, is het gewicht dat uw model moet kunnen dragen. Alle handige snufjes zoals zwenkwielen en handige dozen en bakken voor uw spullen hebben geen enkel effect, als de roller het te dragen gewicht niet aan kan. Bepaal dan ook bij het kiezen van uw meubelroller eerst het maximale gewicht dat uw roller moet kunnen dragen. Eenvoudige types hebben een draagkracht van 50 kg. Andere vaak gebruikte meubelrollers kunnen een gemiddeld draaggewicht van 200 kg met gemak aan. Voor zwaargewicht klussen kiest u meubelrollers met een draaglast van 400 kg.

Passen draaglast en vorm bij elkaar?

Nadat u het gewicht hebt bepaald dat de spullen die u gaat vervoeren hebben, kunt u in detail gaan zoeken naar de gewenste vorm die uw meubelroller moet hebben om de klus te klaren. We hebben ze in ons assortiment in alle mogelijke uitvoeringen. Zo zijn er eenvoudige varianten die eruit zien als een simpel plankje met wielen, maar ook hebben wij modellen in de vorm van latten of in driehoeksvorm. Verder zijn er diverse modellen in de vorm van een steekkarretje of trekwagentje. Met een steekkarretje kunt u bijvoorbeeld veel gemakkelijker een smalle boekenkast transporteren dan met een meubelhondje in de vorm van een platte plank met zwenkwieltjes. Dat heeft te maken met het kantelmoment, het moment waarbij iets door het gewicht gaat overhellen. Raakt (bijvoorbeeld) een lange kast op die manier in beweging, is er vaak geen houden meer aan. Opletten dus.

Meubelrollers met zwenkwieltjes en handvaten

Een meubelroller met zwenkwieltjes kan erg handig zijn in sommige situaties. Ze bewegen wat gemakkelijker mee dan een model met gefixeerde wieltjes. Ze zijn bijvoorbeeld handig voor zware kasten die u in uw eentje door een of meer smalle gangen moet vervoeren. Voor situaties waarin er sprake is van hoogteverloop, zijn sommige modellen uitgevoerd met wieltjes die voorzien zijn van een rem. Zet u de rem erop, bewegen ze niet meer. Het is wel vaak zo dat niet alle wieltjes van een rem zijn voorzien, meestal zijn het er slechts 2 van de 4. Dat is echter voor de meeste toepassingen voldoende. Denk er wel aan dat sommige types wieltjes met lucht hebben, terwijl andere voorzien zijn van de meer stugge rubber wieltjes. Als u gemakkelijk en soepel wilt rollen, zijn de luchtwieltjes soms een voor de hand liggende oplossing. De harde wieltjes zijn echter vaak een stuk goedkoper.

Hout, metaal of kunststof

Een meubelroller kan uit verschillende materialen zijn opgebouwd. Zo kan het draagplateau gemaakt zijn van hout, van metaal of van kunststof. Waar u voor kiest, heeft ook te maken met het gewicht van dat materiaal. Een houten plateau van forse afmetingen kan zelf aardig zwaar worden. Dat is bij kunststof veel minder het geval. In geval van metaal ligt het eraan, staal is immers wel zwaarder dan aluminium. In geval van twijfel, denk goed na over hoe u de meubelroller gaat gebruiken. Zult u er vaak mee trappen op en af moeten omdat u bijvoorbeeld niet altijd van een lift gebruik kunt maken, dan maakt het gewicht nogal wat uit.

Meubelroller ook geschikt als meubel

Ten slotte zijn eenvoudige modellen meubelroller van Allekabels ook zelf geschikt als meubel. Zo kunt u op een betaalbare en flexibele wijze ervoor zorgen dat sommige meubelstukken of andere delen van uw interieur gemakkelijk verplaatsbaar zijn. U ziet ze ook vaak in huis als rolblad voor planten. Een andere vaak gebruikte toepassing van een platte meubelroller is als een soort onderzetter voor kisten en dozen. Moet de kist snel op een bepaalde plek zijn, dan kunt u hem met de onderliggende meubelroller gemakkelijk daar naartoe verplaatsen waar u hem hebben wilt.

Rolwagen, verhuisdozen en opbergdozen

Ten slotte hebben wij in ons assortiment zeer veel opbergdozen en verhuisdozen. De combi meubelroller en (veel) dozen maakt het immers eenvoudig om een werkproces in te richten. Dozen vullen, dozen op de roller, dozen vervoeren, dozen van de roller en dozen uitpakken. Zo kunt u met een bescheiden team elke klus klaren. Wel moet u dan natuurlijk over voldoende dozen en over voldoende rollers beschikken. Twijfelt u over de organisatie van uw project in relatie tot de juiste meubelroller, het juiste aantal dozen en de betrouwbaarheid van de combinatie, kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice voor een passend advies.