Overige Producten 
Kabels 
Account  
Offerte voor Bedrijven

Loeplamp

Vergrootglas Met Pincet - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,29
Vergrootglas led - Able & Borret
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,79
Vergrootglas led - Able & Borret
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 13,79
Leesloep - Techtube Pro
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 4,29
Loeplamp reservelamp - 9 watt - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 7,39
Reserve Lamp voor Loeplamp - Velleman
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 14,79
Reserve tafelklem - Goobay
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,99
Loeplamp wandhouder - Goobay
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 12,59
LED Loeplamp met klem zwart 3 Dioptrie
  • Kleur:
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 85,99
Soldeerhulp - Goobay
2-3 dagen levertijd
€ 51,29
Soldeerhulp - Fixpoint/Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 25,99
Reserve loeplamp - Goobay
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 6,99

Wat is een loeplamp?

Een loeplamp combineert een loep of vergrootglas met een lamp. Iedereen die wel eens met een vergrootglas heeft gewerkt, weet dat er vaak te weinig licht op het object valt dat u via de loep wilt bekijken. De oplossing is om een lamp in te bouwen die het object dat u wilt bekijken verlicht. U heeft dan altijd voldoende licht op het object waar u mee bezig bent. Een belangrijk voordeel van een loupelamp is dat de lamp zo gemonteerd is dat deze op het voorwerp dat u bekijkt schijnt, maar niet rechtstreeks in uw ogen. Om beide handen vrij te houden, wordt een loeplamp vaak op een arm gemonteerd. De arm zorgt ervoor dat de loep in de gewenste stand gezet kan worden, zodat u via de loep naar uw werkstuk kunt kijken waarna u twee handen vrij houdt om aan uw werkstuk te werken. Let bij het gebruik van een loeplamp op uw veiligheid en dek de loep na gebruik af met de bijgeleverde klep. Hiermee voorkomt u dat bij zonnig weer de loupelamp als een brandglas werkt en schroeisporen op uw tafel achterlaat of licht ontvlambare materialen in vlam zet.

Verschillende types loeplamp armen

De klassieke arm is de dubbele knikarm, deze arm kennen veel mensen van de klassieke bureaulamp. De type heeft drie scharnierpunten. Het eerste scharnierpunt is een knik/draaischarnier waarmee de stand van de loep vrij instelbaar is. Het tweede scharnier zit halverwege de arm en is een knikscharnier. Het derde scharnier zit bij de voet en is een knik/draaischarnier waarmee de hele arm gedraaid en geknikt kan worden. De dubbele knikarm wordt met een klem aan de rand van een tafel of bureau gemonteerd. Om omvallen te voorkomen kan de arm door de grote uitslag niet op een losse bureauvoet gemonteerd worden. Er is wel een speciaal rolstatief dat u in ons assortiment terug vindt. Dit rolstatief is dusdanig verzwaard dat ze ondanks de kracht van de een volledig uitgevouwen knikarmloep niet kan omvallen. Wilt u geen montagebeugel aan de rand van uw bureau monteren en heeft u geen plaats voor een vloerstatief, dan kunt u kiezen voor een uitvoering die u los top tafel kunt zetten. Een loeplamp met een korte enkele knikarm of zwanenhals kan los op tafel gezet worden en is hierdoor gemakkelijk te verplaatsen.

Verlichting en lens

De verlichting in een stationaire loeplamp bestaat uit een lamp die op netspanning werkt. Traditioneel werden hiervoor een rond TL buisje gebruikt. Dit TL buisje zit rond de lens van de loep en belicht op deze manier het object van alle zijden. Het grote voordeel is een mooie schaduwloze belichting. De ronde TL buis is bij veel gebruikers nog steeds favoriet omdat de TL lamp veel licht geeft en de aanschafprijs van dit type laag is. Wilt u een energiezuinige oplossing, dan kunt u ook voor ledverlichting kiezen. Hou er wel rekening mee dat u iets meer kwijt bent dan voor een loep met TL verlichting. Bij het uitzoeken van een loupelamp is het belangrijk om ook goed naar de eigenschappen van de gebruikte lens te kijken. Naast de diameter is ook de vergroting van de lens belangrijk. Hoe kleiner de objecten waarmee u werkt en hoe dichter u met de loep op het object zit, hoe meer vergroting u nodig heeft om het object waar te nemen. Vergroting wordt uitgedrukt in dioptrie. Dit is één gedeeld door de brandpuntafstand van de lens in meter. Een groter getal geeft een hogere vergroting.

Andere soorten loeplamp

Naast de tafel loeplamp die u aan de zijkant van uw werktafel of bureau vastmaakt of op tafel zet, vindt u bij ons ook andere types loupelamp. Bijzonder handig voor het werken aan kleine objecten en elektronische schakelingen is een, derde hand loep. Deze kleine handige tafelloep is voorzien van twee klemmetjes om uw werkstuk, bijvoorbeeld een printplaat, vast te klemmen zodat u uw twee handen vrij houdt voor montage- en soldeerwerkzaamheden. Dit type is leverbaar met extra opties zoals ledverlichting en een soldeerbouthouder. Voor inspectie- en precisiemontagewerk geven veel professionals de voorkeur aan de hoofdloep. Deze loep is voorzien van een hoofdband of brilmontuur zodat deze eenvoudig op het hoofd gezet kan worden. U kunt kiezen uit een hoofdloep met verschillende opties zoals een klapbare lens voor extra vergroting, ledverlichting of een montuur met wegklapbare lenzen. Een vergrootglas is een lens met een handvat, zodat u het eenvoudig in de hand kunt beethouden. Een lees- of tafelloep wordt veel gebruikt in de fotografie voor het inspecteren van details op foto’s en door botanisten bij het determineren van bloemen en planten. Ze is ook uitstekend geschikt voor het handsfree lezen van kleine lettertjes.

Dioptrieën van loeplampen met vergrootglas

De dioptrie is een eenheid voor de sterkte van een lens of spiegel. Een lens van 3 dioptrie vergroot 1.75 keer. Hiermee is deze geschikt om bijvoorbeeld kleine letters te lezen of postzegels te bestuderen. Een lens van 5 dioptrie vergroot 2.25 keer. Deze wordt ook gebruikt om mee te lezen, maar wordt meer gebruikt bij elektronicareparaties en modelbouw. Ook professionals in de gezondheidszorg en schoonheidsspecialisten kopen vaak een loeplamp met een dergelijke lens. Voor veel zaken is dit ruim voldoende. Een 6 dioptrie lens vergroot 2.5 keer en 8 dioptrie vergroot 3 keer. Hiermee worden de kleinste details zichtbaar. Een 8 dioptrie loeplamp wordt veelal gebruikt in de gezondheidszorg en voor elektronicareparaties aan bijvoorbeeld printplaten. Een lens van 12 dioptrie vergroot 4 keer. Deze is geschikt voor erg gedetailleerd werk met zeer kleine onderdelen.

Reserveonderdelen en accessoires

Heeft u al een loupelamp, maar wilt u bepaalde onderdelen vervangen? Ook daarvoor kunt u terecht bij Allekabels. Een reserve lens van 3 dioptrie, of reservelampen in verschillende wattages en uitvoeringen. Naast reserveonderdelen voor al onze loeplampen vindt u ook vele handige aanvullende accessoires in ons resterend assortiment. Wandhouders, tafelstandaarden of rolstatieven: alle manieren om uw werkplek optimaal in te richten en van verlichting te voorzien. Of u nu een eenvoudig model loupelamp wilt kopen of een model met veel instelmogelijkheden en accessoires zoekt, bij Allekabels helpen wij u graag bij de juiste aankoop.