Kabels 
Overige Producten 
Account  
Offerte voor Bedrijven

KVM switch

KVM switch - Delock
Voor 22u besteld, morgen in huis
€ 226,00

Wat is een KVM switch precies?

Iedereen die wel eens met meerdere pc’s heeft gewerkt, weet dat het lastig is om met meerdere monitoren, toetsenborden en muizen naast elkaar op een werktafel of bureau te werken. De monitoren en toetsenborden nemen veel plaats in en u zit al snel op het verkeerde toetsenbord te typen of met de verkeerde muis te schuiven. Is hier geen eenvoudige oplossing voor? De ideale oplossing hiervoor is de KVM switch. Hiermee heeft u de mogelijkheid om met één toetsenbord, één monitor en één muis meerdere pc’s te bedienen. KVM is een afkorting voor keyboard, video en mouse switch. De werking is eenvoudig. U sluit uw keyboard, monitor en muis aan op de KVM switch. Daarna sluit u de toetsenbord-, video- en muisaansluitingen van elke pc die u wilt bedienen op de switch aan. Na het opstarten van elke pc kunt u met de KVM switch eenvoudig tussen de verschillende pc’s schakelen. Het videosignaal van de gekozen pc verschijnt op uw monitor en de toetsaanslagen en muisbewegingen worden aan de gekozen pc doorgegeven.

Welke KVM switch kiezen?

Bij het kiezen van een KVM switch is het belangrijk dat u het juiste type kiest, zodat deze probleemloos met uw pc’s samenwerkt. Een van de belangrijkste aansluitingen is de monitoraansluiting. Voor het aansluiten van een monitor zijn er drie verschillende normen. Ten eerste de oude maar nog steeds veel gebruikte analoge VGA aansluiting. Ten tweede de DVI aansluiting die zowel analoge als digitale signalen kan doorgeven. Ten derde de populaire en steeds vaker toegepaste digitale HDMI aansluiting. Heeft al uw computerapparatuur dezelfde aansluiting, dan is de keuze eenvoudig. Als uw apparatuur verschillende videoaansluitingen heeft, dan is het noodzakelijk om videoconverters te gebruiken zodat u met alle aansluitingen op één en dezelfde norm uitkomt. Bij een aantal eenvoudige modellen wordt de benodigde bekabeling meegeleverd of is deze vast met de schakelunit verbonden. Deze modellen kunt na uitpakken meteen aansluiten en in gebruik nemen. Bij met name de rack mount modellen is het belangrijk om te controleren of de benodigde KVM kabel om de KVM switch op een pc aan te sluiten wordt meegeleverd. Is dat niet het geval, dan kunt u bij ons ook de benodigde KVM kabel bestellen.

Andere aansluitingen

Een KVM switch ondersteunt het aansluiten van een toetsenbord en muis en bij veel modellen ook de audio in- en uitgang. Voor het aansluiten van muis en toetsenbord wordt tegenwoordig een USB-aansluiting gebruikt. Vrijwel ieder model ondersteunt een modern USB toetsenbord en USB muis. Een aantal modellen ondersteunt ook het aansluiten van een toetsenbord en of muis via de oudere PS2 aansluiting. Bij een aantal modellen worden de USB toetsenbord en muis signalen één op één via hun eigen USB aansluiting aan iedere pc doorgeven. Bij veel rack mount modellen wordt het toetsenbord- en muissignaal via een ingebouwde USB hub tot één signaal gecombineerd zodat er maar één USB kabel tussen de schakelunit en elke pc aangesloten hoeft te worden. Veel modellen ondersteunen ook het doorschakelen van audio. Dit is bijzonder handig bij het spellen van spellen. Voor het aansluiten van audio wordt gebruikgemaakt van twee 3,5 mm jackaansluitingen per pc. Deze kunnen gebruikt worden voor stereo audio en voor een microfoon. Veel modellen kunnen via een van de USB aansluitingen vanuit een van de aangesloten pc’s van voedingsspanning worden voorzien. Bij een aantal andere modellen - met name de rack mount modellen - wordt een voedingsadapter meegeleverd.

Extra features

Bij het uitzoeken is het belangrijk om op de juiste aansluitingen en het aantal aan te sluiten pc’s te letten. Naast deze eigenschappen zijn er nog enkele andere extra eigenschappen die het werken met een KVM switch aanzienlijk kunnen vereenvoudigen. Een belangrijke extra eigenschap is de bronselectie. Als u dagelijks met een KVM switch werkt, is het belangrijk dat het omschakelen tussen de verschillende pc’s snel en eenvoudig is uit te voeren. De eenvoudigste modellen hebben een handmatige schakelaar op het apparaatje zelf, om tussen de verschillende bronnen heen en weer te schakelen. Dit is voldoende als u alleen zo nu en dan tussen pc’s wilt schakelen. Wilt u meer comfort, kies dan voor een model met een afstandsbediening. U kunt de afstandsbediening naast uw toetsenbord leggen, zodat u nooit ver hoeft te reiken om tussen pc’s te schakelen. Wilt regelmatig en snel tussen pc’s kunnen schakelen zonder dat u uw vingers van het toetsenbord hoeft te halen, kies dan voor een model dat via het toetsenbord met een sneltoets of een toetsencombinatie te bedienen is. Deze oplossing is geschikt voor situaties waarin u veelvuldig moeiteloos tussen pc’s wilt kunnen schakelen.