Overige Producten 
Kabels 
Account  

Stofzuiger

De stofzuiger, ontwikkeling en stand van zaken

Met alle technologische ontwikkelingen is ook de stofzuiger vandaag de dag een toonbeeld van innovatie en gemak. Het apparaat zoals wij het vandaag de dag kennen is continu verder ontwikkeld om uw huishoudelijke taken te vereenvoudigen. Datzelfde geldt uiteraard voor de stofzuiger op kantoor of in andere bedrijfsruimtes. Zo is er inmiddels de stofzuiger zonder zak, de stille stofzuiger en de stofzuiger die zichzelf kan reinigen. Ook zijn er stofzuigers die HEPA hygiënefilters hebben. Deze zijn zeer geschikt voor mensen die met allergieën kampen. Stuk voor stuk worden al deze stofzuigers getest onder de meest extreme omstandigheden. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat de door u gekozen uitvoering daadwerkelijk doet wat erover geschreven wordt. Dit kunt u ook verwachten van de talloze hulpstukken en accessoires die u bij de stofzuiger kunt bestellen. Met de kwaliteit van tegenwoordig zal vervanging minder snel aan de orde zijn, iets dat de duurzame consument vandaag de dag ook verwacht. Maar mocht er onverhoopt iets kapot gaan, dan kunt u online ieder stofzuigeronderdeel eenvoudig apart bestellen, evenals een ruime keuze aan stofzuigerzakken.

Apparatuur en accessoires van kwaliteitsmerken

U vindt bij ons stofzuigers van diverse kwaliteitsmerken zoals Bosch, Clatronic, Kärcher, Philips en Siemens. Wanneer u op de afbeelding van een model uit ons assortiment klikt, dan ontvouwt zich een uitgebreide omschrijving. Zo kunt u lezen in welke kleuren de stofzuiger verkrijgbaar is, welk wattage de stofzuiger heeft, het energieverbruik, het energielabel en het geluidniveau. Ook staat er wat de uitstootklasse van stof is, evenals de stofopname op zowel harde vloeren als tapijt. Verder leest u of er al dan niet stofzuigerzakken gebruikt moeten worden. Afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren kiest u zo heel eenvoudig en overzichtelijk uw stofzuiger. Daarbij wordt ook aangegeven wat voor filtertechnologie in de stofzuiger zit ingebouwd. Zo hebben wij onder meer stofzuigers met het filtertype 4-micro-filtersysteem. Daarnaast hebben we een ruime keuze aan stofzuigers met HEPA hygiënefilters. Vooral wanneer emand in uw huishouden last heeft van allergieën, besteed extra aandacht aan de filtertechnologie.

Andere types stofzuiger

De stofzuiger kent al een lange geschiedenis. Al in 1900 verscheen de eerste uitvoering, maar het duurde nog 60 jaar voordat het apparaat in veel huishoudens verscheen. De mattenklopper en de bezem hebben dan ook nog lang hun diensten verricht bij de meesten thuis. Inmiddels zijn er veel types consumentenstofzuigers verschenen, waarvan de sledestofzuiger en de steelstofzuiger de twee meest bekende zijn. In de werkplaats en garage zijn echter andere types stofzuiger meer geschikt. Deze staan bekend als tonstofzuiger of ook wel aszuiger. Dit soort zuigers zijn geschikt voor het meer ruige werk, ook zijn zij vaak in staat om met vloeistoffen te werken. U vindt deze modellen elders op onze website. U vindt daar ook andere accessoires en hulpmiddelen die bedoeld zijn voor het schoonmaken en schoonhouden van werkplekken waar meer vuil verschijnt dan enkel stof. Op de pagina waar u zich nu bevindt, vindt u de uitvoeringen die u in huis kunt gebruiken of op een werkplek die niet onderhevig is aan meer dan gemiddelde vervuiling.

Handige handstofzuigers

De handstofzuiger gebruikt u zoals de naam al zegt met één hand. U kent de handstofzuigers ook als kruimeldieven of kruimelzuigers. Hoe het ook zij, handstofzuigers zijn bijzonder handig en een toonbeeld van gebruikersgemak. Ze zijn zeer licht van gewicht waardoor u ze heel eenvoudig overal mee naar toe kunt nemen. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan uw auto. U loopt met deze stofzuigertjes zo naar buiten zodat u uw auto op gerichte plekken kunt stofzuigen zonder dat u een verlengkabel of haspel moet gebruiken. Of stel, u stoot per ongeluk de suikerbus omver of er liggen broodkruimels onder de tafel. Dan heeft u natuurlijk weinig zin om uw gewone stofzuiger hiervoor speciaal op te halen en kunt u met een kruimelzuiger binnen een mum van tijd alles opzuigen. Sommige handstofzuigers uit ons assortiment hebben een permanente filter die u uit kunt wassen en opnieuw gebruiken.

Huishoudinnovatie, de robot stofzuiger

Robots maken onherroepelijk deel uit van onze toekomst. Met een robotstofzuiger bereidt u zich hier alvast uitstekend op voor. Robotstofzuigers bewegen uit zichzelf over uw vloer. Daarbij kunt u instellen wat de starttijd moet zijn, evenals het voorkeursprogramma. De opgeladen accu zorgt ervoor dat de robotstofzuigers zich zonder snoer door uw leefruimte bewegen. Maakt u zich daarbij geen zorgen over uw glazen vazen of andere gevoelige interieurstukken. De robotzuigers kunnen alle aanwezige objecten detecteren. Door gebruik te maken van de ingebouwde borstels aan zowel onderkant als de zijkant, zuigen deze stofzuigers al het vuil op in het daarvoor bestemde bakje. Let er echter wel op dat robotstuifzuigers nu nog als aanvulling dienen, dus niet ter vervanging van een reguliere stofzuiger. Ze zuigen het dikste vuil op waarna u met uw gewone stofzuiger verder moet stofzuigen. Bovendien heeft u uw gewone stofzuiger ook nodig om uw gordijnen, uw trap en uw meubilair van stof en vuil te ontdoen.

Stofzuigerzakken voor iedere stofzuiger

Wanneer u een stofzuiger heeft waar stofzuigerzakken in horen, dan is het raadzaam deze met enige regelmaat te vervangen. Wacht daar beslist niet te lang mee. U merkt dat u de stofzuigerzak moet vervangen wanneer de zuigkracht beduidend afneemt. Doet u dit niet tijdig, dan kan de stofzuiger in het ergste geval onherstelbaar beschadigd raken. Dat wilt u natuurlijk te allen tijde voorkomen. Daarom kunt u online niet alleen eenvoudig maar ook nog eens zeer voordelig stofzuigerzakken bestellen. Voor nagenoeg ieder merk en ieder type stofzuiger kunt u bij ons voor bijpassende stofzuigerzakken terecht. U leest bij het klikken op de verschillende stofzuigerzakken precies voor welk type de zak geschikt is. Ook wanneer uw stofzuigermodel niet meer wordt geproduceerd kunt u bij ons vaak terecht voor geschikte stofzuigerzakken. Twijfelt u over welke stofzuigerzakken u moet kiezen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

De slang, belangrijk onderdeel van de zuiger

Na veelvuldig gebruik wil de stofzuigerslang op sommige plekken weleens wat slijtage vertonen. Ook hierbij geldt: voorkomen is beter dan genezen. Dus wanneer uw stofzuiger nog prima functioneert, is het zonde om een geheel nieuwe stofzuiger aan te schaffen. Daarom kunt u bij ons terecht voor voordelige stofzuigerslangen, inclusief alle benodigde accessoires. Met de huidige eenvoudige kliksystemen is het vervangen van stofzuigerslangen hiermee een peulenschil. Door te klikken op de stofzuigerslangen leest u alle details. Zo staat op onze productpagina’s weergegeven wat de diameter is van de slangen, evenals de lengte. U kunt hierbij kiezen uit universele stofzuigerslangen of stofzuigerslangen van de meest bekende stofzuigermerken, zoals Miele. Dezelfde veelzijdigheid in keuze treft u in de diverse kleuren aan. U kunt de stofzuigerslangen bij ons ook op een rol kopen. Daarmee kunt u eenvoudig zelf bepalen hoe lang uw vervangende slang moet zijn. Naast stofzuigerslangen vindt u in ons online assortiment ook onderdelen die zich aan weerszijden van de slang bevinden, te weten stofzuigerpistolen en telescoopbuizen. Ook hierin bieden wij een veelzijdige keuze.

Zuigmonden voor uw stofzuiger

Van geavanceerde stofzuigers tot stofzuigerzakken, handzuigers en stofzuigerslangen, ons stofzuigerassortiment is zeer compleet. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor een breed scala aan stofzuigermonden, vloerborstels en parketborstels. Zelfs turboborstels voor de Dyson stofzuiger prijken in onze online collectie. Kortom, voor iedere stofzuiger en voor iedere ondergrond is bij Allekabels een bijpassende stofzuigermond te vinden. Wanneer u sommige gaten en hoeken maar moeilijk kunt bereiken met de stofzuigermond, is een zuigmond-set voor uw stofzuiger ideaal. Daarmee kunt u met gemak zelfs de meest moeilijke plekken bereiken. Wanneer u bijvoorbeeld wel eens uw auto uitzuigt, weet u precies wat we hiermee bedoelen. We hebben dan ook speciale auto reinigingssets in huis, aparte spleet-zuigmonden, kleine zuigmonden en zelfs opzetplumeaus. Ook hierin weer verschillende types die passen bij alle stofzuigermerken zoals Dyson, AEG, Nilfisk, Electrolux, Bosch en Miele.

Overige handige accessoires

Bent u op zoek naar een specifieke stofzuiger accessoire maar kunt u deze niet zo snel vinden op onze site? Belt u ons dan gerust, want we hebben ongetwijfeld de oplossing voor u in huis. Zo hebben wij bijvoorbeeld ook geursticks, geurparels en geurkorrels voor in de stofzuiger. Hiermee verspreidt u tijdens het stofzuigen een aangename geur in uw leefruimtes. U maskeert hiermee onaangename luchtjes die kunnen ontstaan door het uitgeblazen stof. Voor iedere geurvoorkeur zijn er geschikte geuraccessoires te vinden. Of u nu van vanille houdt, van lavendel, van citroen of van de frisse geuren van een zomerweide. We hebben zelfs de geuren kers en kokos voor u in geurkorrelformaat. Wanneer u niet zo van geuraccessoires houdt maar wel graag een zo zuiver mogelijke lucht na het stofzuigen wilt creëren, kunt u aparte HEPA hygiënefilters bestellen. Al dan niet gecombineerd met een koolstoffilter. Dit zijn topkwaliteit filters die tot wel 99,5 procent van de deeltjes filteren. Denkt u hierbij aan huishoudelijk stof, pollen, huisstofmijt en katten allergenen.

Alles op het gebied van stofzuiger kopen online

Klanttevredenheid staat bij Allekabels hoog in het vaandel. Wij zijn pas tevreden wanneer u dat bent. Dus wanneer u op zoek bent naar ofwel een passende stofzuiger dan wel stofzuigeraccessoires, bieden wij u precies hetgeen wat u nodig heeft. Denkt u hierbij aan stofzuigermerken zoals Electrolux, Clatronic, Philips, Miele, Bosch, Siemens en AEG. Maar ook voor speciale stofzuigermerken zoals Dyson en Nilfisk vindt u bij ons alles wat u nodig heeft op stofzuigergebied. Heeft u een vraag of bent u op zoek naar een specifiek stofzuigeronderdeel waarvan u niet weet of dat wel in ons assortiment zit? Neemt u dan contact met ons op. Ons team van stofzuigerspecialisten zit 7 dagen per week voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden. Desgewenst kunnen zij ook onderdelen en accessoires voor u online vinden. Eenmaal uw stofzuiger of stofzuigeraccessoire geselecteerd, leveren wij deze bij bestellingen voor 22.00 uur de volgende werkdag al bij u af, vermits op voorraad.

Klantenservice & Informatie