Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C Kabel - Powerbank

USB-C is bij data-overdracht en stroomvoorziening een vaste waarde. Zo is het met een USB-C-kabel mogelijk om tegelijk bestanden over te dragen en een apparaat op te laden, bijvoorbeeld via een powerbank. Welke USB-C-powerbank heeft u nodig? Lees meer

Energievoorziening via USB-C-powerbank

Een belangrijke extra optie van USB-C is power delivery. Dit is de optie om een apparaat via een USB-C-kabel op te laden. Met een standaard USB-kabel is het mogelijk om een apparaat met maximaal 12 watt te laden. USB-C echter biedt de mogelijkheid om apparaten veel sneller op te laden en heeft daarvoor een maximaal vermogen van 100 watt beschikbaar.

Welk powerbank moet ik kiezen?

Voor het af en toe laden van uw telefoon kunt u een voordelig model met een lage capaciteit kopen tot circa 3000 mAh. Met een powerbank met een gemiddelde capaciteit tot circa 9000 mAh laadt u uw smartphone - afhankelijk van het type dat u heeft - één of twee keer helemaal op. Wilt u uw smartphone vaker kunnen opladen dan twee keer? Kies dan een capaciteit van 10.000 mAh of meer. Modellen met deze capaciteit zijn ook geschikt om uw tabletaccu helemaal op te laden.

Welke apparaten kan ik voeden?

Elke USB-C-powerbank is geschikt voor het laden van uw smartphone en een groot deel ook voor het opladen van uw tablet. We hebben het dan over 3 ampère bij 5 volt, dat overeenkomt met 15 watt. Als u ook uw laptop wilt voeden, dan heeft u naast de 5 volt optie ook hogere laadspanningen van 9, 12, 15 en 20 volt nodig. Ten slotte: een apparaat dat u via een USB-C-powerbank van voeding voorziet, laat via de kabel zelf aan de powerbank weten wat het maximale vermogen en spanning is die voor het laden kan worden gebruikt. Het overbelasten van een smartphone of tablet is dus met USB-C niet mogelijk.


Klantenservice & Informatie