Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar Mini displayPort kabel

Tegenwoordig wordt er veel gebruikgemaakt van HDMI kabels die naast beeld in hoge kwaliteit ook geluid kunnen doorgeven. Een eveneens nieuw type aansluiting is de DisplayPort aansluiting. Hiermee kunnen beelden zelfs in Ultra High Definition of 4 K resolutie worden weergegeven. Bij sommige apparaten bleek een uit de kluiten gewassen DisplayPort connector te groot, vandaar dat er ook een mini variant op de markt verscheen. Met een USB C naar Mini DisplayPort adapter kunt u beeld in hoge kwaliteit op een beeldscherm projecteren. Lees meer

Mini DisplayPort

Monitoren en projectoren worden helaas niet allemaal met dezelfde soort kabels en aansluitingen aangesloten. Er zijn in de loop der tijd verschillende types aansluitingen geweest waarvan de oudste en misschien wel bekendste de VGA aansluiting is. Hiermee konden beelden analoog van een computer naar een beeldscherm worden gestuurd. De opvolger van deze kabel beschikte over de mogelijkheid om de beeldkwaliteit digitaal door te geven, dit is een DVI aansluiting. HDMI kabels geeft naast beeld in hoge kwaliteit ook geluid door. Een eveneens nieuw type aansluiting is de DisplayPort aansluiting. Sommige apparaten maken gebruik van een variant van deze DisplayPort, dit is de Mini DisplayPort. Een Mini DisplayPort is vaak te vinden op nieuwere modellen televisies en beeldschermen. Het is mogelijk dat u voor het aansluiten van deze apparaten op bijvoorbeeld een USB C aansluiting niet de juiste kabel hebt. Daarvoor kunt u een USB C naar Mini DisplayPort kabel of adapter aanschaffen die dit probleem elegant oplost.

USB C aansluiting

Tegenwoordig is er een nieuw type USB aansluiting en wel de USB C aansluiting. Naast de snelle overdracht van bestanden of beelden is de USB C stekker ook anders vorm gegeven in verhouding tot zijn voorganger. Ook kan er beeld worden overgebracht met bijvoorbeeld een USB C naar Mini DisplayPort adapter. De gewone USB aansluiting is plat en ongeveer net zo groot als het bovenste kootje van een wijsvinger. Deze stekker kan maar op één manier in de aansluiting worden gebruikt. Een USB C aansluiting is een stuk kleiner en heeft ongeveer het formaat van een micro USB aansluiting. Een ander voordeel van deze stekker is dat deze op twee manieren in de aansluiting kan worden gedaan. De stekker is namelijk aan de bovenkant en aan de onderkant hetzelfde. Zo zult u nooit meer de stekker verkeerd proberen in te pluggen. USB C kan in veel vormen gebruikt worden en kan met verschillende soorten kabels ook naar verschillende apparaten data verzenden. Een goed voorbeeld hiervan is een USB C naar Mini DisplayPort adapter.

Beeld van USB C naar Mini DisplayPort

Met de komst van de USB C aansluiting is er veel veranderd en is er ook meer mogelijk dan voorheen. Het is nu niet alleen mogelijk om bestanden en data over te zetten van en naar uw laptop. Ook beeld en geluid kunnen worden doorgegeven met bijvoorbeeld een USB C naar Mini DisplayPort adapter. Dat scheelt een hoop stekkers en aansluitingen en zorgt er ook voor dat laptops, vanwege het compacte formaat van de USB C aansluiting, platter gemaakt kunnen worden. Omdat er met USB C nu ook beeld doorgegeven kan worden moeten er wel mogelijkheden zijn om dit naar monitoren te doen met verschillende aansluitingen. Een Mini DisplayPort kan beeld in hoge kwaliteit doorgeven met een resolutie van maar liefst 3840 x 2160. Deze resolutie is ook wel bekend als Ultra High Definition of als 4K resolutie. Als u een apparaat van USB C naar Mini DisplayPort wilt aansluiten, dan heeft u hiervoor een USB C naar Mini DisplayPort adapter nodig. Daarmee kunt u dus in verhouding tot de standaard USB kabels ook beeld doorgeven.

USB C naar Mini DisplayPort adapter

Met een USB C naar Mini DisplayPort adapter kunt u twee apparaten met verschillende aansluitingen aan elkaar koppelen. Een USB C - Mini DisplayPort adapter beschikt vaak over een vrouwelijke stekker aan de Mini DisplayPort kant en een mannelijke stekker aan de USB C kant. Met deze USB C naar Mini DisplayPort adapter vormt u dus als het ware de USB C aansluiting om tot een Mini DisplayPort aansluiting. Zo kunt u met USB C naar Mini DisplayPort adapter bijvoorbeeld een beeldscherm of een monitor op uw laptop aansluiten die niet beschikt over een USB C stekker maar wel gebruik maakt van Mini DisplayPort. Omdat USB C geschikt is om veel data binnen een korte periode door te geven is het mogelijk dat u hiermee het beeldscherm van uw laptop kunt klonen of een apparaat met een hoge Ultra High Definition resolutie kunt gebruiken als externe monitor. Een USB C naar Mini DisplayPort adapter hoeft niet alleen gebruikt te worden voor het aansluiten van een monitor maar kan ook gebruikt worden voor het aansluiten van een projector met een USB C naar Mini DisplayPort aansluiting. Er zijn daarnaast nog vele andere opties mogelijk.

Let op het type stekker

Het is handig om een aantal punten voor u zelf duidelijk te hebben voordat u overgaat tot het aanschaffen van een USB C naar Mini DisplayPort adapter. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te weten of uw laptop, computer, monitor of projector over USB C dan wel Mini DisplayPort aansluitingen beschikt. Als dit het geval is dan is het belangrijk om te weten welk type stekker u nodig heeft voor de USB C naar Mini DisplayPort adapter. Als u een monitor wilt aansluiten op een USB C aansluiting dan moet u kijken naar de kabel die vanaf de monitor gebruikt wordt. De USB C naar Mini DisplayPort adapter maakt gebruik van een mannelijke aansluiting voor de USB C stekker en een vrouwelijke aansluiting voor de Mini DisplayPort zijde. Dit betekent dat de USB C stekker in uw laptop of computer wordt gestoken en dat de kabel vanaf de monitor of projector in de aansluiting voor de Mini DisplayPort stekker kan worden gestoken. Als dit het geval is dan kan een USB C naar Mini DisplayPort adapter u veel gemak bieden bij het gebruik van uw apparatuur.

USB C naar Mini DisplayPort kabel online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar Mini DisplayPort kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie