Kabels 
Overige Producten 
Account  

USB C naar HDMI kabel

Tegenwoordig hebben alle smartphones, laptops en computers in het topsegment een USB C aansluiting. USB C is dan ook een grote stap vooruit op eerdere USB aansluitingen. De connector is net zo klein als Micro B, zorgt voor een dubbele snelheid bij bestandsoverdracht en kan sneller elektrische apparaten opladen. Met USB C is het tevens mogelijk om een videoverbinding in de allerhoogste beeldkwaliteit op te zetten. Dat kan volledig via USB C, maar ook via een kabel of adapter met USB C naar HDMI aansluitingen. Lees meer

Introductie van USB C aansluitingen

Dat USB C de computer, laptop en smartphone aansluiting van de toekomst is, is sinds de introductie in 2015 wel duidelijk. De aansluiting heeft zoveel meer mogelijkheden dan de technologie die het vervangen heeft. Zo hoefde Apple bijvoorbeeld de MacBook niet eens van een aparte aansluiting voor een stroomadapter te voorzien, omdat het opladen van de accu gewoon via de USB C aansluiting gedaan kan worden. Tevens kunnen prachtige videobeelden in 4K beeldkwaliteit naar een televisie, projector of monitor gezonden worden door USB C naar HDMI om te zetten. Deze zelfde videoverbinding is ook mogelijk van bijvoorbeeld een smartphone naar een televisie. Bekijk de Ultra HD video’s die u zojuist met uw telefoon heeft opgenomen op een televisiescherm met behulp van een kabel of adapter die USB C naar HDMI omzet. Uiteraard kan dit op elk apparaat met de betreffende aansluitingen.

USB C naar HDMI voor aansluiten televisie

Voor het aansluiten van een nieuwere smartphone, tablet, laptop of computer met een televisie kunt u een kabel of adapter gebruiken die een USB C naar HDMI verbinding legt. Voor smartphones en tablets is het vaak de enige mogelijkheid die u heeft om de videoverbinding met een televisie op te zetten. Veel laptops hebben geen HDMI aansluiting meer omdat USB C het mogelijk maakt om een verbinding te maken van USB C naar HDMI. Het betekent dat er minder aansluitingen nodig zijn. Daarbij is het formaat van een USB C connector een heel stuk kleiner dan die van een HDMI kabel. Het gevolg van deze twee eigenschappen is dat fabrikanten laptops nog dunner kunnen maken. Wat betreft de kwaliteit van het beeld hoeft u met een USB C naar HDMI connectie geen concessies te doen. De 10 Gbps snelheid bij bestandsoverdracht en de refresh rate van 30 of 60 Hz is meer dan voldoende om de allerbeste videokwaliteit op uw televisie tentoon te stellen. Maximale beeldresolutie 4K Ultra HD is 60 frames per seconde.

Let op maximale resolutie en refresh rate in Hz

Bij het kopen van een USB C naar HDMI adapter of kabel moet u uiteraard goed letten op de specificaties die voor een product staan aangegeven. De belangrijkste informatie die u moet opzoeken is de maximale resolutie en de refresh rate in Hz. U zult merken dat bij alle USB C naar HDMI producten een max resolutie van 3840 x 2160 staat vermeld, dit is de beste beeldkwaliteit voor video’s en beeldschermen die op dit moment mogelijk is. De beeldresolutie wordt ook wel 4K of Ultra HD genoemd. Wel een verschil is er in het aantal Hz dat verwerkt kan worden door de kabels en adapters die in de USB C naar HDMI categorie van onze webshop staan. Hiermee wordt de zogenoemde refresh rate aangegeven die wordt gemeten in frequentie en aangeduid in een aantal Hz. Voor USB C naar HDMI is dit 30 of 60 Hz. Beide kabels en adapters kunnen de eerdergenoemde maximale resolutie ondersteunen. De producten met een refresh rate van 60 Hz kunnen de beeldkwaliteit echter beter verwerken.

USB C naar HDMI kabel of multiport adapter

De producten op deze pagina die een USB C naar HDMI verbinding mogelijk kunnen maken, zijn onder te verdelen in kabels en adapters. Met een USB C naar HDMI kabel kan u een directe verbinding tussen twee apparaten opzetten. U plugt de USB C connector van de kabel in uw smartphone of laptop en de HDMI male connector in de televisie of beamer. Een USB C HDMI adapter werkt iets anders. Vaak is dit een multiport adapter die een kabel heeft met een USB C male aansluiting en een adapter gedeelte met diverse soorten aansluitingen waaronder HDMI female. De female variant van de aansluiting betekent dat u een aparte HDMI kabel op de adapter moet aansluiten om de USB C naar HDMI verbinding tot stand te brengen. Daarbij heeft u ook de mogelijkheid met een USB C naar HDMI multiport adapter om meerdere soorten verbindingen op te zetten via een enkele USB C aansluiting.

Voordelen gebruik multiport adapter met smartphone

De mogelijkheid om meerdere verbindingen te maken van een enkele USB aansluiting met een USB C naar HDMI multiport adapter komt vooral goed van pas bij het gebruik met een smartphone. Smartphones hebben namelijk vaak slechts een enkele USB C poort. Sommige modellen hebben zelfs geen jack koptelefoon aansluiting. Dit betekent dat u alles moet regelen met die ene aansluiting. Het gebruik van een multiport adapter heeft in deze situatie veel voordelen. Zo kunt u bijvoorbeeld een USB C naar HDMI verbinding opzetten en tegelijkertijd de telefoon opladen via een open USB C aansluiting of muziek luisteren met koptelefoon in de 3.5 mm jack aansluiting. Het enige nadeel van een USB C naar HDMI adapter is dat deze producten vrijwel allemaal een 30 Hz refresh rate hebben. De beeldkwaliteit zal daarom net iets minder goed zijn dan de 60 Hz kabels waarmee een directe USB C naar HDMI verbinding van uw smartphone naar een beeldscherm gemaakt kan worden.

USB C naar HDMI kabel online kopen

Bij Allekabels helpen wij u graag verder bij de juiste aankoop. Als wij het product op voorraad hebben en u bestelt voor 22.00 uur, dan heeft u het morgen al in huis! Kies uit onze veilige betaalmogelijkheden of betaal eenvoudig en snel achteraf. Heeft u nog vragen over een USB C naar HDMI kabel of over de bezorging van uw bestelling? Onze klantenservice is tot 21 uur telefonisch bereikbaar. Ook voor schriftelijke vragen zijn wij bereikbaar, zodat u straks precies het juiste product bestelt.

USB C Kabel

Klantenservice & Informatie